Artikel top billede

Efter vild ledelses-udskiftning: It-firma satser på ét område

Udskiftning af hele ledelsen, frasalg og ny strategi. Læs her forklaringen fra direktør på, hvorfor der er sket helt vilde ændringer den seneste tid.

Der sker ting og sager hos it-virksomheden Comendo, afslører en stribe fondsbørsmeddelelser.

Men faktisk er der en naturlig forklaring, lyder det fra selskabets administrerende direktør.

Der sker meget hos jer?

"Ja, det er rigtigt," bekræfter direktør Troels Lind fra Comendo.

Han forklarer, at de mange ledelsesskift skyldes nyt fokus.

"Vi er gået fra fire forretningsområder til et. Og det er klart, at når man går fra fire forretningsområder til et, så har det nogle ledelsesmæssige konsekvenser," fortæller han til Computerworld.

Og det afspejles naturligvis også i fondsbørsmeddelelserne.

Han forklarer, at selskabet sidste år frasolgte network og tele-delen med succes.

Stopper  proces: Satser på sikkerhed
Samtidig meddelte selskabet for nylig, at en såkaldt MA-proces var blevet afsluttet.

Troels Lind oplyser, at en sådan en proces kan udtrykke, at man vil gå sammen med andre aktører på et område, fusionere eller lignende.

"Vi frasolgte med succes network og telecom. Nu fokuserer vi på sikkerhed," forklarer han og peger også på hosting som en del af forretningen.

Processen, der blev afbrudt og som står beskrevet i fondsbørsmeddelserne, er indstillet, og en konsolidering i sikkerhedsmarkedet er målet.

"Planen (processen, red) er afsluttet. Den gamle direktion afdækkede mulighederne," siger han og peger på, at en ny direktion er kommet til.

"Vi har nu valgt, og til det er der en anden direktion på plads," udtaler Troels Lind.

Samtidig står selskabet over for en ekstraordinær generalforsamling.

Ekstraordinær generalforsamling

Ifølge meddelelser fra selskabet skal der afholdes ekstraordinær generalforsamling den 2. oktober.

Her går et forslag på, at selskabets aktiekapital nedsættes med i alt 33 millioner danske kroner - fra 36,7 millioner kroner til 3,7 millioner kroner.

Går forslaget på at trække cirka 30 millioner ud af selskabet, eller hvordan skal det forstås?

"Nej. Vi har en aktiekapital som fondsbørsselskab, og den aktiekapital skal bakkes op af en vis pengemængde i forhold til hvad vi ønsker at gøre med virksomheden."

"Det vi gør med kapitalnedsættelsen i forslaget, det er egentlig, at vi giver videre rammer for bestyrelsen og direktion om at forvalte den formue, som vi har, mere aktivt."

50 millioner kroner fra salg - 30 udbetalt

"Den kan vi så vælge at forvalte i form af nye investeringer uden at skulle spørge aktionærerne igen, eller i form af udbytte til aktionærerne. Sandsynligvis begge dele."

"Det er det vi gør med kapitalnedsættelse. Det er et redskab, så bestyrelse og direktion mere aktivt kan forvalte den formue, der er."

"Hvad er det for en formue?"

"Da vi solgte vores netværksforretning, fik vi omkring 50 millioner kroner. De 30 millioner kroner udbetalt - og resten udbetalt i løbet af 2014."

"Så vi ville undgå en masse fondsbørssnak om udbytte og kapitalfondsnedsættelse eller lignende. Så derfor kommer vi en gang for alle med en forslag, der i omfang giver råderum."

Så der sker en udbetaling til aktionærerne?

"Det hverken må eller kan jeg be - eller afkræfte."

"Men kapitalnedsættelsen gør, at bestyrelse og direktion får et større råderum til at forvalte økonomien i," forklarer Troels Lind.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere