Artikel top billede

Efter vild ledelses-udskiftning: It-firma satser på ét område

Udskiftning af hele ledelsen, frasalg og ny strategi. Læs her forklaringen fra direktør på, hvorfor der er sket helt vilde ændringer den seneste tid.

Der sker ting og sager hos it-virksomheden Comendo, afslører en stribe fondsbørsmeddelelser.

Men faktisk er der en naturlig forklaring, lyder det fra selskabets administrerende direktør.

Der sker meget hos jer?

"Ja, det er rigtigt," bekræfter direktør Troels Lind fra Comendo.

Han forklarer, at de mange ledelsesskift skyldes nyt fokus.

"Vi er gået fra fire forretningsområder til et. Og det er klart, at når man går fra fire forretningsområder til et, så har det nogle ledelsesmæssige konsekvenser," fortæller han til Computerworld.

Og det afspejles naturligvis også i fondsbørsmeddelelserne.

Han forklarer, at selskabet sidste år frasolgte network og tele-delen med succes.

Stopper  proces: Satser på sikkerhed
Samtidig meddelte selskabet for nylig, at en såkaldt MA-proces var blevet afsluttet.

Troels Lind oplyser, at en sådan en proces kan udtrykke, at man vil gå sammen med andre aktører på et område, fusionere eller lignende.

"Vi frasolgte med succes network og telecom. Nu fokuserer vi på sikkerhed," forklarer han og peger også på hosting som en del af forretningen.

Processen, der blev afbrudt og som står beskrevet i fondsbørsmeddelserne, er indstillet, og en konsolidering i sikkerhedsmarkedet er målet.

"Planen (processen, red) er afsluttet. Den gamle direktion afdækkede mulighederne," siger han og peger på, at en ny direktion er kommet til.

"Vi har nu valgt, og til det er der en anden direktion på plads," udtaler Troels Lind.

Samtidig står selskabet over for en ekstraordinær generalforsamling.

Ekstraordinær generalforsamling

Ifølge meddelelser fra selskabet skal der afholdes ekstraordinær generalforsamling den 2. oktober.

Her går et forslag på, at selskabets aktiekapital nedsættes med i alt 33 millioner danske kroner - fra 36,7 millioner kroner til 3,7 millioner kroner.

Går forslaget på at trække cirka 30 millioner ud af selskabet, eller hvordan skal det forstås?

"Nej. Vi har en aktiekapital som fondsbørsselskab, og den aktiekapital skal bakkes op af en vis pengemængde i forhold til hvad vi ønsker at gøre med virksomheden."

"Det vi gør med kapitalnedsættelsen i forslaget, det er egentlig, at vi giver videre rammer for bestyrelsen og direktion om at forvalte den formue, som vi har, mere aktivt."

50 millioner kroner fra salg - 30 udbetalt

"Den kan vi så vælge at forvalte i form af nye investeringer uden at skulle spørge aktionærerne igen, eller i form af udbytte til aktionærerne. Sandsynligvis begge dele."

"Det er det vi gør med kapitalnedsættelse. Det er et redskab, så bestyrelse og direktion mere aktivt kan forvalte den formue, der er."

"Hvad er det for en formue?"

"Da vi solgte vores netværksforretning, fik vi omkring 50 millioner kroner. De 30 millioner kroner udbetalt - og resten udbetalt i løbet af 2014."

"Så vi ville undgå en masse fondsbørssnak om udbytte og kapitalfondsnedsættelse eller lignende. Så derfor kommer vi en gang for alle med en forslag, der i omfang giver råderum."

Så der sker en udbetaling til aktionærerne?

"Det hverken må eller kan jeg be - eller afkræfte."

"Men kapitalnedsættelsen gør, at bestyrelse og direktion får et større råderum til at forvalte økonomien i," forklarer Troels Lind.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.