Artikel top billede

Efter vild ledelses-udskiftning: It-firma satser på ét område

Udskiftning af hele ledelsen, frasalg og ny strategi. Læs her forklaringen fra direktør på, hvorfor der er sket helt vilde ændringer den seneste tid.

Der sker ting og sager hos it-virksomheden Comendo, afslører en stribe fondsbørsmeddelelser.

Men faktisk er der en naturlig forklaring, lyder det fra selskabets administrerende direktør.

Der sker meget hos jer?

"Ja, det er rigtigt," bekræfter direktør Troels Lind fra Comendo.

Han forklarer, at de mange ledelsesskift skyldes nyt fokus.

"Vi er gået fra fire forretningsområder til et. Og det er klart, at når man går fra fire forretningsområder til et, så har det nogle ledelsesmæssige konsekvenser," fortæller han til Computerworld.

Og det afspejles naturligvis også i fondsbørsmeddelelserne.

Han forklarer, at selskabet sidste år frasolgte network og tele-delen med succes.

Stopper  proces: Satser på sikkerhed
Samtidig meddelte selskabet for nylig, at en såkaldt MA-proces var blevet afsluttet.

Troels Lind oplyser, at en sådan en proces kan udtrykke, at man vil gå sammen med andre aktører på et område, fusionere eller lignende.

"Vi frasolgte med succes network og telecom. Nu fokuserer vi på sikkerhed," forklarer han og peger også på hosting som en del af forretningen.

Processen, der blev afbrudt og som står beskrevet i fondsbørsmeddelserne, er indstillet, og en konsolidering i sikkerhedsmarkedet er målet.

"Planen (processen, red) er afsluttet. Den gamle direktion afdækkede mulighederne," siger han og peger på, at en ny direktion er kommet til.

"Vi har nu valgt, og til det er der en anden direktion på plads," udtaler Troels Lind.

Samtidig står selskabet over for en ekstraordinær generalforsamling.

Ekstraordinær generalforsamling

Ifølge meddelelser fra selskabet skal der afholdes ekstraordinær generalforsamling den 2. oktober.

Her går et forslag på, at selskabets aktiekapital nedsættes med i alt 33 millioner danske kroner - fra 36,7 millioner kroner til 3,7 millioner kroner.

Går forslaget på at trække cirka 30 millioner ud af selskabet, eller hvordan skal det forstås?

"Nej. Vi har en aktiekapital som fondsbørsselskab, og den aktiekapital skal bakkes op af en vis pengemængde i forhold til hvad vi ønsker at gøre med virksomheden."

"Det vi gør med kapitalnedsættelsen i forslaget, det er egentlig, at vi giver videre rammer for bestyrelsen og direktion om at forvalte den formue, som vi har, mere aktivt."

50 millioner kroner fra salg - 30 udbetalt

"Den kan vi så vælge at forvalte i form af nye investeringer uden at skulle spørge aktionærerne igen, eller i form af udbytte til aktionærerne. Sandsynligvis begge dele."

"Det er det vi gør med kapitalnedsættelse. Det er et redskab, så bestyrelse og direktion mere aktivt kan forvalte den formue, der er."

"Hvad er det for en formue?"

"Da vi solgte vores netværksforretning, fik vi omkring 50 millioner kroner. De 30 millioner kroner udbetalt - og resten udbetalt i løbet af 2014."

"Så vi ville undgå en masse fondsbørssnak om udbytte og kapitalfondsnedsættelse eller lignende. Så derfor kommer vi en gang for alle med en forslag, der i omfang giver råderum."

Så der sker en udbetaling til aktionærerne?

"Det hverken må eller kan jeg be - eller afkræfte."

"Men kapitalnedsættelsen gør, at bestyrelse og direktion får et større råderum til at forvalte økonomien i," forklarer Troels Lind.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere