Artikel top billede

Hvorfor trak Apple tæppet væk under danske tele-apps?

Vigtige apps fra danske teleselskaber virker ikke med iOS 7, fordi Apple har fjernet understøttelsen af bestemte koder. Men hvorfor gjorde Apple det?

Apples nye iOS 7, der blev frigivet i sidste uge, understøtter ikke den del af Unstructured Supplementary Service Data-protokollen (USSD), der anvendes til omstilling af opkald direkte fra iPhonen.

Det giver problemer for både TDC, Telenor, Telia og 3 og de kunder, selskaberne har på de rene mobile omstillingsløsninger, der er blevet populære i mange virksomheder i de senere år.

I den type løsninger skrotter man den klassiske omstillingscentral og lader i stedet medarbejderne stille direkte om til hinanden fra en app på smartphonen.

Med Apples manglende understøttelse af USSD virker disse apps pludselig ikke, og derfor har teleselskaberne opfordret kunderne til ikke at opgradere til iOS 7.

Det fremgår af flere debat-tråde rundt omkring på nettet, at også iPhone-brugere i landet som Indien, Bangladesh og Sri Lanka har problemer med deres omstillings-løsninger på grund af den manglende understøttelse af USSD i iOS 7.

TDC har direkte anbefalet kunder, der benytter omstillingsfunktionen i TDC Erhverv app, ikke at opdatere til iOS 7, og selskabet siger desuden til Computerworld:

"Vi blev opmærksomme på problemet i testfasen, og vi har desværre endnu ikke fundet en work-around til at løse problemet."

Men hvorfor har Apple egentlig fjernet USSD-understøttelsen?

Dette kan være forklaringen

Android-platformen har tidligere været ramt en USSD-sårbarhed.

Sikkerhedsfirmaet McAfee forklarede dengang, at USSD-koderne kunne misbruges til at slette data fra telefonen og sim-kortet, hvis brugeren besøgte en webside med ondsindet HTML-kode.

Om det er et lignende problem, der ligger til grund for, at Apple har slået USSD-understøttelsen fra i iOS 7, vides ikke, men i sidste uge fortalte Kristian Nielsen fra MobiKOM, der blandt andet laver mobile omstillings-løsninger, til Computerworld, at "Apple mener, at det er et sikkerhedshul, de har spærret."

Han oplyser, at tilbagemeldingen fra Apple blot lyder, at det skyldes et sikkerhedshul med anvendelse af USSD koder under et opkald, men at der ikke er mere information end det.  

Flere steder i Apples support-forum debatterer folk den manglende USSD-understøttelse i iOS 7, men der er tilsyneladende ikke udsendt nogen officiel information om USSD-ændringerne fra Apples side.

Computerworld har rettet henvendelse til Apple for at få en nærmere forklaring og vender tilbage med en opdatering, hvis og når, der kommer et svar. 

Du kan herunder se en demonstration af en USSD-sårbarhed i Android.

Det vides som sagt ikke, om det er et lignende hul, Apple har forsøgt at lukke i iOS 7, men det er altså sådan, at USSD-koderne kan misbruges.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Alvorligt problem med iOS 7 for danske teleselskaber

Vigtige TDC-apps sendes til tælling af iOS 7

Så er Apples iOS 7 frigivet - hent styresystemet her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.