Artikel top billede

Hvorfor trak Apple tæppet væk under danske tele-apps?

Vigtige apps fra danske teleselskaber virker ikke med iOS 7, fordi Apple har fjernet understøttelsen af bestemte koder. Men hvorfor gjorde Apple det?

Apples nye iOS 7, der blev frigivet i sidste uge, understøtter ikke den del af Unstructured Supplementary Service Data-protokollen (USSD), der anvendes til omstilling af opkald direkte fra iPhonen.

Det giver problemer for både TDC, Telenor, Telia og 3 og de kunder, selskaberne har på de rene mobile omstillingsløsninger, der er blevet populære i mange virksomheder i de senere år.

I den type løsninger skrotter man den klassiske omstillingscentral og lader i stedet medarbejderne stille direkte om til hinanden fra en app på smartphonen.

Med Apples manglende understøttelse af USSD virker disse apps pludselig ikke, og derfor har teleselskaberne opfordret kunderne til ikke at opgradere til iOS 7.

Det fremgår af flere debat-tråde rundt omkring på nettet, at også iPhone-brugere i landet som Indien, Bangladesh og Sri Lanka har problemer med deres omstillings-løsninger på grund af den manglende understøttelse af USSD i iOS 7.

TDC har direkte anbefalet kunder, der benytter omstillingsfunktionen i TDC Erhverv app, ikke at opdatere til iOS 7, og selskabet siger desuden til Computerworld:

"Vi blev opmærksomme på problemet i testfasen, og vi har desværre endnu ikke fundet en work-around til at løse problemet."

Men hvorfor har Apple egentlig fjernet USSD-understøttelsen?

Dette kan være forklaringen

Android-platformen har tidligere været ramt en USSD-sårbarhed.

Sikkerhedsfirmaet McAfee forklarede dengang, at USSD-koderne kunne misbruges til at slette data fra telefonen og sim-kortet, hvis brugeren besøgte en webside med ondsindet HTML-kode.

Om det er et lignende problem, der ligger til grund for, at Apple har slået USSD-understøttelsen fra i iOS 7, vides ikke, men i sidste uge fortalte Kristian Nielsen fra MobiKOM, der blandt andet laver mobile omstillings-løsninger, til Computerworld, at "Apple mener, at det er et sikkerhedshul, de har spærret."

Han oplyser, at tilbagemeldingen fra Apple blot lyder, at det skyldes et sikkerhedshul med anvendelse af USSD koder under et opkald, men at der ikke er mere information end det.  

Flere steder i Apples support-forum debatterer folk den manglende USSD-understøttelse i iOS 7, men der er tilsyneladende ikke udsendt nogen officiel information om USSD-ændringerne fra Apples side.

Computerworld har rettet henvendelse til Apple for at få en nærmere forklaring og vender tilbage med en opdatering, hvis og når, der kommer et svar. 

Du kan herunder se en demonstration af en USSD-sårbarhed i Android.

Det vides som sagt ikke, om det er et lignende hul, Apple har forsøgt at lukke i iOS 7, men det er altså sådan, at USSD-koderne kan misbruges.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Alvorligt problem med iOS 7 for danske teleselskaber

Vigtige TDC-apps sendes til tælling af iOS 7

Så er Apples iOS 7 frigivet - hent styresystemet her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.