Artikel top billede

Derfor kan it aldrig redde din virksomhed

Ledelses- og organisationsekspert Nils Villemoes mener, at vi skal passe på med at tro, at it kan løse vores problemer. De ømme punkter ligger nemlig gemt helt andre steder. Se inspirerende foredrag her.

"Hvis jeg har mere viden på min skærm, end jeg kan bruge i mit hoved, så er det ikke it, jeg mangler - det er IQ."

Sådan lød et af en række skarpe budskaber, da Nils Villemoes, tidligere lektor ved Institut for Organisations- og Virksomhedsledelse på Handelshøjskolen i Aarhus, for et par uger siden holdt et veloplagt foredrag for it-chefer og HR-chefer. 

"Alt det der med it handler om at informere os om, hvordan verden ser ud, og da den ændrer sig hele tiden, så kan it i sig selv ikke gøre det. Det er også derfor, at der ligeså stille sker en erkendelse af, at det ikke er nok med it," lød det fra Nils Villemoes. 

"Det er ikke it i sig selv, det handler om - det er de mennesker, der går ind i det, med deres nysgerrighed, interesse og engagement. Det er dem, der får det til at fungere."

Foredraget fandt sted på KEA (Københavns Erhvervsakademi), der stod bag arrangementet sammen med Computerworld og IT-Jobindex.

Kan strategier betale sig?

Nils Villemoes kom i foredraget, som du kan se herunder, vidt omkring uddannelse, økonomi, organisationer, finanskrisen og kunsten at lægge en strategi - og afvige fra den, når det bliver nødvendigt.

Men kan det så overhovedet betale sig at lægge en strategi, vil den vakse tilhører måske spørge?

"Ja," lød svaret fra Nils Villemoes, "for hvis så omstændighederne ændrer sig, er du den første, der opdager det. Så er du bedre stillet end dem, der ikke har en strategi, for du ved, at det ikke er der, du skal hen. Det vil sige, at du kan ændre kursen undervejs."

"Sådan er det også med budgetter. Det er noget, man lægger, så man har noget at afvige fra."

Derfor er problemer positive

Nils Villemoes' nåede i foredraget også lige at give en skarp analyse af it-boblen, der bristede omkring årtusindskiftet:

"En hel masse mennesker mistede noget, de aldrig havde haft. Det kan da ikke være andet end en fordel at slippe af med det."

Og så forklarede han, at vi generelt skal anskue problemer som noget positivt.

"Virksomheder er baseret på, at der er problemer, som andre folk er interesserede i at betale for at få løst. Hvis vi ingen problemer havde, havde vi ingen virksomheder."

Se foredraget på video

Se foredraget med Nils Villemoes, tidligere lektor ved Institut for Organisations- og Virksomhedsledelse på Handelshøjskolen i Aarhus:

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

10 år efter kontroversiel artikel: Er it stadig ligegyldigt?

It-forsker: Sådan kan it ødelægge dit firma

Derfor bombarderer dine kolleger dig med cc-mails
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.