Artikel top billede

It-firma praler med SKI-vurdering: Vi er bare bedst

En leverandør er meget stolt over en vurdering foretaget af indkøbscentralen SKI. Vi er bare bedst, lyder vurderingen, der placerer syv navngivne konkurrenter ringere.

"SKI: Formpipe bedst på ESDH".

Sådan lyder overskriften på en pressemeddelelse fra it-virksomheden Formpipe, der tidligere bar navnet Traen.

I forbindelse med at Statens og Kommunernes Indkøbs Service har valgt leverandører til rammeaftalen 02.18, herunder en delaftale 2 om ESDH, kommer Formpipe "ud som en klar vinder med en forholdsvis stor margin til nummer 2". 

"At vi er på SKI 02.18 med topkarakter på alle vores løsningsområder er en stærk indikation af vores førende position som leverandør til offentlige organisationer," udtaler administrerende direktør Thomas à Porta fra Formpipe Software A/S i meddelelsen.

"Klar nummer et"

Direktøren og firmaet er mildt sagt ikke bange for sin egen skygge.

"Det er meget positivt, at vores centrale løsningsområde, sags-og dokumenthåndtering (ESDH), er klassificeret som en klar nummer et hos SKI," fortsætter han.

Markedet har ventet på SKI's aftale, og Formpipe forventer, at aftalen "vil resultere i betydelige forretninger, ligesom den gamle SKI 02.18 aftale".

Det oplyses i pressemeddelelsen, at SKI har anvendt en pointskala fra 1-9, hvor 9 er den højeste karakter og 1 den laveste. 

"Formpipe fik en samlet score på 8.44, hvor nummer 2 opnåede en score på 7,84, mens nummer tre fik 7,61," skriver selskabet, der dog ikke sætter score på de øvrige navngivne ESDH-leverandører i pressemeddelelsen. 

"Omhyggelig udvælgelse"

Imidlertid roser Formpipe indkøbscentralen for udvælgelsen.

"Vi er ikke i tvivl om, at SKI har været omhyggelige med udvælgelsen, og at der har været brugt mange ressourcer på at foretage den samlede evaluering", fastslår Thomas à Porta i meddelelsen til offentligheden. 

Vurderingen blev til på baggrund af løsningernes formåen i forhold til 31 faktorer, som blandt andet selvbetjening, personalisering, workflow understøttelse, styring af processer, dokumenthåndtering, vidensdeling, ledelsesinformation, samarbejde og evne til at understøtte standarder, oplyser selskabet. 

I meddelelsen nævner Formpipe også en anden undersøgelse - og her ligger selskabet også fint.

"Rangeringen som bedst på ESDH hos SKI stemmer godt overens med Devoteams netop frigivne ESDH rapport, hvor Formpipe rangerer som den ESDH leverandør med det største potentiale."

Vil være førende i Norden

"Placeringen underbygger vores strategi om at være den førende ESDH leverandør i Norden", afrunder administrerende direktør Thomas à Porta.

De syv andre ESDH-leverandører

De 7 andre leverandører, der har kvalificeret sig til rammeaftalen, er:

cBrain A/S

CSC Danmark A/S

FICS Danmark AS

Globeteam A/S

IntraNote A/S

Software Innovation A/S

Visma Consulting A/S.

SKI: Det får firmaerne at vide

Computerworld har spurgt SKI, om det normalt offentliggør, hvilke firmaer der vurderes bedst på de forskellige delaftaler.

Hos SKI oplyser kommunikationschef Charlotte Balle, at udbudsreglerne handler om ligebehandling og gennemsigtighed. 

"Derfor får tilbudsgiverne også hver især et udførligt svar på, hvor deres egne tilbud ligger placeret i konkurrencen. Det offentliggør vi ikke til andre end dem selv," lyder det meget klart.

Også miniudbud

Hun peger dog på, at det er værd at bemærke, at vi her taler om tildeling på selve rammeaftalen 02.18. 

"På rammeaftalen er leverandørerne evalueret ud fra relevans, modenhed og sortiment som beskrevet i udbudsbetingelserne". 

"Når de offentlige it-kunder skal købe ind på aftalen, genåbnes konkurrencen, og leverandørerne herefter skal ud i et miniudbud om de konkrete ordrer". 

Miniudbuddet sikrer, at kunden får den leverandørs løsning, som aktuelt er bedst og billigst jævnfør kundens konkrete behov," forklarer kommunikationschefen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere