Artikel top billede

It-firma praler med SKI-vurdering: Vi er bare bedst

En leverandør er meget stolt over en vurdering foretaget af indkøbscentralen SKI. Vi er bare bedst, lyder vurderingen, der placerer syv navngivne konkurrenter ringere.

"SKI: Formpipe bedst på ESDH".

Sådan lyder overskriften på en pressemeddelelse fra it-virksomheden Formpipe, der tidligere bar navnet Traen.

I forbindelse med at Statens og Kommunernes Indkøbs Service har valgt leverandører til rammeaftalen 02.18, herunder en delaftale 2 om ESDH, kommer Formpipe "ud som en klar vinder med en forholdsvis stor margin til nummer 2". 

"At vi er på SKI 02.18 med topkarakter på alle vores løsningsområder er en stærk indikation af vores førende position som leverandør til offentlige organisationer," udtaler administrerende direktør Thomas à Porta fra Formpipe Software A/S i meddelelsen.

"Klar nummer et"

Direktøren og firmaet er mildt sagt ikke bange for sin egen skygge.

"Det er meget positivt, at vores centrale løsningsområde, sags-og dokumenthåndtering (ESDH), er klassificeret som en klar nummer et hos SKI," fortsætter han.

Markedet har ventet på SKI's aftale, og Formpipe forventer, at aftalen "vil resultere i betydelige forretninger, ligesom den gamle SKI 02.18 aftale".

Det oplyses i pressemeddelelsen, at SKI har anvendt en pointskala fra 1-9, hvor 9 er den højeste karakter og 1 den laveste. 

"Formpipe fik en samlet score på 8.44, hvor nummer 2 opnåede en score på 7,84, mens nummer tre fik 7,61," skriver selskabet, der dog ikke sætter score på de øvrige navngivne ESDH-leverandører i pressemeddelelsen. 

"Omhyggelig udvælgelse"

Imidlertid roser Formpipe indkøbscentralen for udvælgelsen.

"Vi er ikke i tvivl om, at SKI har været omhyggelige med udvælgelsen, og at der har været brugt mange ressourcer på at foretage den samlede evaluering", fastslår Thomas à Porta i meddelelsen til offentligheden. 

Vurderingen blev til på baggrund af løsningernes formåen i forhold til 31 faktorer, som blandt andet selvbetjening, personalisering, workflow understøttelse, styring af processer, dokumenthåndtering, vidensdeling, ledelsesinformation, samarbejde og evne til at understøtte standarder, oplyser selskabet. 

I meddelelsen nævner Formpipe også en anden undersøgelse - og her ligger selskabet også fint.

"Rangeringen som bedst på ESDH hos SKI stemmer godt overens med Devoteams netop frigivne ESDH rapport, hvor Formpipe rangerer som den ESDH leverandør med det største potentiale."

Vil være førende i Norden

"Placeringen underbygger vores strategi om at være den førende ESDH leverandør i Norden", afrunder administrerende direktør Thomas à Porta.

De syv andre ESDH-leverandører

De 7 andre leverandører, der har kvalificeret sig til rammeaftalen, er:

cBrain A/S

CSC Danmark A/S

FICS Danmark AS

Globeteam A/S

IntraNote A/S

Software Innovation A/S

Visma Consulting A/S.

SKI: Det får firmaerne at vide

Computerworld har spurgt SKI, om det normalt offentliggør, hvilke firmaer der vurderes bedst på de forskellige delaftaler.

Hos SKI oplyser kommunikationschef Charlotte Balle, at udbudsreglerne handler om ligebehandling og gennemsigtighed. 

"Derfor får tilbudsgiverne også hver især et udførligt svar på, hvor deres egne tilbud ligger placeret i konkurrencen. Det offentliggør vi ikke til andre end dem selv," lyder det meget klart.

Også miniudbud

Hun peger dog på, at det er værd at bemærke, at vi her taler om tildeling på selve rammeaftalen 02.18. 

"På rammeaftalen er leverandørerne evalueret ud fra relevans, modenhed og sortiment som beskrevet i udbudsbetingelserne". 

"Når de offentlige it-kunder skal købe ind på aftalen, genåbnes konkurrencen, og leverandørerne herefter skal ud i et miniudbud om de konkrete ordrer". 

Miniudbuddet sikrer, at kunden får den leverandørs løsning, som aktuelt er bedst og billigst jævnfør kundens konkrete behov," forklarer kommunikationschefen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.