Artikel top billede

It-firma praler med SKI-vurdering: Vi er bare bedst

En leverandør er meget stolt over en vurdering foretaget af indkøbscentralen SKI. Vi er bare bedst, lyder vurderingen, der placerer syv navngivne konkurrenter ringere.

"SKI: Formpipe bedst på ESDH".

Sådan lyder overskriften på en pressemeddelelse fra it-virksomheden Formpipe, der tidligere bar navnet Traen.

I forbindelse med at Statens og Kommunernes Indkøbs Service har valgt leverandører til rammeaftalen 02.18, herunder en delaftale 2 om ESDH, kommer Formpipe "ud som en klar vinder med en forholdsvis stor margin til nummer 2". 

"At vi er på SKI 02.18 med topkarakter på alle vores løsningsområder er en stærk indikation af vores førende position som leverandør til offentlige organisationer," udtaler administrerende direktør Thomas à Porta fra Formpipe Software A/S i meddelelsen.

"Klar nummer et"

Direktøren og firmaet er mildt sagt ikke bange for sin egen skygge.

"Det er meget positivt, at vores centrale løsningsområde, sags-og dokumenthåndtering (ESDH), er klassificeret som en klar nummer et hos SKI," fortsætter han.

Markedet har ventet på SKI's aftale, og Formpipe forventer, at aftalen "vil resultere i betydelige forretninger, ligesom den gamle SKI 02.18 aftale".

Det oplyses i pressemeddelelsen, at SKI har anvendt en pointskala fra 1-9, hvor 9 er den højeste karakter og 1 den laveste. 

"Formpipe fik en samlet score på 8.44, hvor nummer 2 opnåede en score på 7,84, mens nummer tre fik 7,61," skriver selskabet, der dog ikke sætter score på de øvrige navngivne ESDH-leverandører i pressemeddelelsen. 

"Omhyggelig udvælgelse"

Imidlertid roser Formpipe indkøbscentralen for udvælgelsen.

"Vi er ikke i tvivl om, at SKI har været omhyggelige med udvælgelsen, og at der har været brugt mange ressourcer på at foretage den samlede evaluering", fastslår Thomas à Porta i meddelelsen til offentligheden. 

Vurderingen blev til på baggrund af løsningernes formåen i forhold til 31 faktorer, som blandt andet selvbetjening, personalisering, workflow understøttelse, styring af processer, dokumenthåndtering, vidensdeling, ledelsesinformation, samarbejde og evne til at understøtte standarder, oplyser selskabet. 

I meddelelsen nævner Formpipe også en anden undersøgelse - og her ligger selskabet også fint.

"Rangeringen som bedst på ESDH hos SKI stemmer godt overens med Devoteams netop frigivne ESDH rapport, hvor Formpipe rangerer som den ESDH leverandør med det største potentiale."

Vil være førende i Norden

"Placeringen underbygger vores strategi om at være den førende ESDH leverandør i Norden", afrunder administrerende direktør Thomas à Porta.

De syv andre ESDH-leverandører

De 7 andre leverandører, der har kvalificeret sig til rammeaftalen, er:

cBrain A/S

CSC Danmark A/S

FICS Danmark AS

Globeteam A/S

IntraNote A/S

Software Innovation A/S

Visma Consulting A/S.

SKI: Det får firmaerne at vide

Computerworld har spurgt SKI, om det normalt offentliggør, hvilke firmaer der vurderes bedst på de forskellige delaftaler.

Hos SKI oplyser kommunikationschef Charlotte Balle, at udbudsreglerne handler om ligebehandling og gennemsigtighed. 

"Derfor får tilbudsgiverne også hver især et udførligt svar på, hvor deres egne tilbud ligger placeret i konkurrencen. Det offentliggør vi ikke til andre end dem selv," lyder det meget klart.

Også miniudbud

Hun peger dog på, at det er værd at bemærke, at vi her taler om tildeling på selve rammeaftalen 02.18. 

"På rammeaftalen er leverandørerne evalueret ud fra relevans, modenhed og sortiment som beskrevet i udbudsbetingelserne". 

"Når de offentlige it-kunder skal købe ind på aftalen, genåbnes konkurrencen, og leverandørerne herefter skal ud i et miniudbud om de konkrete ordrer". 

Miniudbuddet sikrer, at kunden får den leverandørs løsning, som aktuelt er bedst og billigst jævnfør kundens konkrete behov," forklarer kommunikationschefen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere