Artikel top billede

Politikere kræver mere bredbånd

Fire oppositionspartier er enige om, at der skal ændringer til, hvis alle danskere skal have adgang til højhastighedsbredbånd i 2020.

Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er nu enige om, at det er på høje tid at forny teleforliget fra 1999. Det skriver Politiken.

"Mange steder kan folk ikke bruge deres mobiltelefoner eller komme på internettet, og det er vi nødt til at forholde os til," siger Hans Christian Schmidt (V), der er formand for Udvalget for Landdistrikter og Øer.

Men selvom de fire partier nu i samlet flok kræver fornyelse, må politikerne vente lidt med at sætte sig til forhandlingsbordet.

Ifølge erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) er teleforliget nemlig ikke en hindring for at sikre mobil- og bredbåndsdækningen i Danmark.

Opposition: Der er mange tele-problemer
Partiet Venstre, der nu er klar til at gå teleforliget efter i sømmene, mener ikke, at det er muligt give danskerne i yderområderne ordentlige tele- og bredbåndsforhold, der holder i fremtiden, hvis ikke der foretages ændringer.

"Hvis vi i Folketinget mener, vi har løst problemerne på teleområdet frem til 2020, så er det ikke det indtryk, borgerne giver os, når vi er ude i udkantsområderne," siger Hans Christian Schmidt (V) til Politiken.

Den udmelding er Det Konservative Folkeparti enig i, og partiet ser gerne, at særligt det danske marked for bredbånd skal løftes.

"Vi skal have et investeringsniveau i bredbånd i Danmark, der løfter sig op i en anden skala end der, hvor vi er i øjeblikket." mener formand Lars Barfoed.

Ingen forhandlinger

Men udmeldingerne fra oppositionen giver ikke genlyd hos erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen.

"Jeg mener ikke, at teleforliget står i vejen for at nå vores målsætning om, at alle danskere skal have adgang til en bredbåndsforbindelse med en downloadhastighed på mindst 100 megabit/sekund og en upload-hastighed på 30 megabit/sekund i 2020," siger han til Politiken.

Han erkender dog samtidig, at der er langt op til de udmeldte bredbåndshastigheder, hvis man kigger på, hvordan markedet ser ud i dag.

"Jeg er opmærksom på, at der er regionale og lokale forskelle i den digitale infrastruktur, og at der fortsat er områder i Danmark, hvor virksomheder og forbrugere ikke kan få den bredbåndshastighed, de ønsker," lyder det fra Henrik Sass Larsen.

Læs også:
Skænderier om upload-hastigheder blusser op igen

Politisk forlig fra den telemæssige stenalder - Part 1/3

Minister: Teleselskaber skal ikke tvinges til bredbånd

Krav: 13 år gammelt teleforlig skal ændres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerheds-ekspert: Derfor har Microsoft afgivet sit løfte om at holde data i Europa - bliver nødt til at omgå begrænsninger
Den internationale sikkerhedsspecialist Mikko Hyppönen glæder sig sammen med resten af cloud-verden over Microsofts seneste skridt mod en ny data-i-EU-bliver-i-EU-politik. Han tilskriver en stor del af æren til Microsofts CEO.
Computerworld
Hackergruppe bag Colonial Pipeline-nedbrud angriber nu Toshiba: Har stjålet 740 gigabyte data med følsomme oplysninger
Hackergruppen DarkSide har nu angrebet it-giganten Toshiba. Det sker blot en uge efter, at de it-kriminelle tvang USA's største brændstofledning i knæ.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.