Artikel top billede

Så meget tjener Microsoft-cheferne

Se hvem der tjener mest af Microsofts chefer.

En stribe af de af Microsofts topchefer, der nævnes som kandidater til at overtage posten som administrerende direktør efter Steve Ballmer, er også de chefer, der får mest i løn i selskabet.

Det viser tal, som Microsoft har offentliggjort om topchefernes aflønning i form af fast løn og bonus.

Tallene viser, at selskabets daglige chef og driftsdirektør, COO Kevin Turner, er den topchef, der har fået mest i løn og bonus.

Kevin Turner modtog 11,5 millioner kroner i bonus, hvilket er det maksimale i hans kontrakt. Det viser, at Kevin Turner har nået hvert eneste af sine opstillede mål i regnskabsårets løb.

Hertil kommer Kevin Turners faste løn. I alt modtog han 57 millioner kroner i samlet årsløn. Sidste år fik han 58,7 millioner kroner.

105 procent

Satya Nadella, chef for Microsofts såkaldte Cloud and Enterprise-division, modtog hele 105 procent af sin maksinale bonus, i alt 8,8 millioner kroner, mens Amy Hood, Microsofts finansdirektør, modtog 2,5 millioner kroner i bonus.

Også dette svarer til 100 procent af den bonus, som hendes kontrakt frister med.

Værre står det til med Microsofts afgående topchef, Steve Ballmer, der kun modtog 79 procent af sin maksimale bonus.

Steve Ballmer kan ret beset være ligeglad, da hans store ejerandel af Microsoft i forvejen gør ham til mangemilliardær, men en bonus på blot 79 procent af det maksimale tyder på en topchef, der langt fra har nået de mål, som hans bestyrelse har opstillet.

Året før opnåede Steve Ballmer kun 91 procent af sin bonus.

Du kan læse mere om Steve Ballmers årsløn her.

Steve Ballmer meddelte for nylig, at han inden for det kommende år vil træde tilbage som topchef for selskabet.

Meldingen fik Microsofts bestyrelse til straks at give otte af selskabets vigtige topchefer en stribe luktrative aktie-optioner for at forhindre dem i at forlade selskabet, mens Microsoft leder efter en ny topchef.

Kevin Turner modtog her aktieoptioner for 111 millioner kroner, mens Amy Hood modtog optioner for 21 millioner kroner.

Læs også:

Se stortudende Steve Ballmer sige farvel til Microsoft

Derfor er Bill Gates en færdig mand i Microsoft

Microsoft presser Steve Ballmer ned i løn - se hans årsløn her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere