Artikel top billede

Så meget tjener Microsoft-cheferne

Se hvem der tjener mest af Microsofts chefer.

En stribe af de af Microsofts topchefer, der nævnes som kandidater til at overtage posten som administrerende direktør efter Steve Ballmer, er også de chefer, der får mest i løn i selskabet.

Det viser tal, som Microsoft har offentliggjort om topchefernes aflønning i form af fast løn og bonus.

Tallene viser, at selskabets daglige chef og driftsdirektør, COO Kevin Turner, er den topchef, der har fået mest i løn og bonus.

Kevin Turner modtog 11,5 millioner kroner i bonus, hvilket er det maksimale i hans kontrakt. Det viser, at Kevin Turner har nået hvert eneste af sine opstillede mål i regnskabsårets løb.

Hertil kommer Kevin Turners faste løn. I alt modtog han 57 millioner kroner i samlet årsløn. Sidste år fik han 58,7 millioner kroner.

105 procent

Satya Nadella, chef for Microsofts såkaldte Cloud and Enterprise-division, modtog hele 105 procent af sin maksinale bonus, i alt 8,8 millioner kroner, mens Amy Hood, Microsofts finansdirektør, modtog 2,5 millioner kroner i bonus.

Også dette svarer til 100 procent af den bonus, som hendes kontrakt frister med.

Værre står det til med Microsofts afgående topchef, Steve Ballmer, der kun modtog 79 procent af sin maksimale bonus.

Steve Ballmer kan ret beset være ligeglad, da hans store ejerandel af Microsoft i forvejen gør ham til mangemilliardær, men en bonus på blot 79 procent af det maksimale tyder på en topchef, der langt fra har nået de mål, som hans bestyrelse har opstillet.

Året før opnåede Steve Ballmer kun 91 procent af sin bonus.

Du kan læse mere om Steve Ballmers årsløn her.

Steve Ballmer meddelte for nylig, at han inden for det kommende år vil træde tilbage som topchef for selskabet.

Meldingen fik Microsofts bestyrelse til straks at give otte af selskabets vigtige topchefer en stribe luktrative aktie-optioner for at forhindre dem i at forlade selskabet, mens Microsoft leder efter en ny topchef.

Kevin Turner modtog her aktieoptioner for 111 millioner kroner, mens Amy Hood modtog optioner for 21 millioner kroner.

Læs også:

Se stortudende Steve Ballmer sige farvel til Microsoft

Derfor er Bill Gates en færdig mand i Microsoft

Microsoft presser Steve Ballmer ned i løn - se hans årsløn her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft åbner for Windows 365: Nu kan du hente cloud-udgave af Windows og streame på tværs af alle dine enheder - her er de danske priser
Microsoft åbner for salg af den splinternye cloud-baserede Windows 365 til virksomheder, som nu kan streame Windows i fuld format på alle enheder.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.