Artikel top billede

Sur kunde vinder over Eniro: Må beholde hadeside

En højst utilfreds kunde har netop fået medhold i, at han kan beholde sin hadeside. Eniro tabte den principielle sag med et brag.

Selskabet Eniro har fået sig en gevaldig lussing i Klagenævn for Domænenavne.

For nævnet har netop blåstemplet, at en sur kunde har registreret og bruger domænet eniro-nej.dk.

"Der kan ikke gives klageren, Eniro Danmark A/S, medhold i, at indklagede, Svend-Erik Mortensgaard, skal tilpligtes at overføre eller slette domænenavnet "eniro-nej.dk"", fremgår det af afgørelsen.

Du kan læse afgørelsen i sin fulde længde her.

"Sagen vurderes at være af principiel betydning, og nævnet er derfor tiltrådt af to medlemmer, som repræsenterer henholdsvis forbruger- og erhvervsinteresser," hedder det i afgørelsen.

På hjemmesiden, der fortsat er aktiv, kan man læse:

"Advarsel mod annoncering hos Eniro/Krak".

Havde nær knækket os

"Det havde nær knækket os aldrig har vi oplevet noget lignende"

"På blot 3 mdr. kørte Eniro vores omsætning næsten i sænk og vore protester hjalp ikke vi var var bundet i de 3 mdr.".

På siden er der fremlagt en stribe konti-posteringer og en række andre ting, der tydeligt viser, at Eniro ikke ligefrem her har at gøre med en tilfreds kunde.

Hadesider tilladt

I afgørelsen hedder det blandt andet, at firma-navne godt må bruges af andre, hvis særlige forhold taler derfor.

"Hadesider må...normalt navngives som sådan, eksempelvis med ord som "anti" eller "kritik" i tilknytning til virksomhedsnavnet."

Men nævnet påpeger også:

"Der er således ikke grundlag for at antage, at indklagede har registreret eller anvendt domænenavnet "eniro-nej.dk" som erhvervsdrivende med henblik på at opnå forveksling med klager eller med henblik på uretmæssigt at chikanere denne, og indklagede har med sit valg af domænenavn heller ikke overtrådt ytringsfrihedens grænser".

Du kan læse afgørelsen i sin fulde længde her.

Hos Eniro har man på nuværende tidspunkt ingen kommentarer til afgørelsen, som man først vil studere nærmere.

Det er derimod ikke lykkedes Computerworld at fange Svend-Erik Mortensgaard fra Vemb, der står som registrant af domænet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere