Artikel top billede

Sur kunde vinder over Eniro: Må beholde hadeside

En højst utilfreds kunde har netop fået medhold i, at han kan beholde sin hadeside. Eniro tabte den principielle sag med et brag.

Selskabet Eniro har fået sig en gevaldig lussing i Klagenævn for Domænenavne.

For nævnet har netop blåstemplet, at en sur kunde har registreret og bruger domænet eniro-nej.dk.

"Der kan ikke gives klageren, Eniro Danmark A/S, medhold i, at indklagede, Svend-Erik Mortensgaard, skal tilpligtes at overføre eller slette domænenavnet "eniro-nej.dk"", fremgår det af afgørelsen.

Du kan læse afgørelsen i sin fulde længde her.

"Sagen vurderes at være af principiel betydning, og nævnet er derfor tiltrådt af to medlemmer, som repræsenterer henholdsvis forbruger- og erhvervsinteresser," hedder det i afgørelsen.

På hjemmesiden, der fortsat er aktiv, kan man læse:

"Advarsel mod annoncering hos Eniro/Krak".

Havde nær knækket os

"Det havde nær knækket os aldrig har vi oplevet noget lignende"

"På blot 3 mdr. kørte Eniro vores omsætning næsten i sænk og vore protester hjalp ikke vi var var bundet i de 3 mdr.".

På siden er der fremlagt en stribe konti-posteringer og en række andre ting, der tydeligt viser, at Eniro ikke ligefrem her har at gøre med en tilfreds kunde.

Hadesider tilladt

I afgørelsen hedder det blandt andet, at firma-navne godt må bruges af andre, hvis særlige forhold taler derfor.

"Hadesider må...normalt navngives som sådan, eksempelvis med ord som "anti" eller "kritik" i tilknytning til virksomhedsnavnet."

Men nævnet påpeger også:

"Der er således ikke grundlag for at antage, at indklagede har registreret eller anvendt domænenavnet "eniro-nej.dk" som erhvervsdrivende med henblik på at opnå forveksling med klager eller med henblik på uretmæssigt at chikanere denne, og indklagede har med sit valg af domænenavn heller ikke overtrådt ytringsfrihedens grænser".

Du kan læse afgørelsen i sin fulde længde her.

Hos Eniro har man på nuværende tidspunkt ingen kommentarer til afgørelsen, som man først vil studere nærmere.

Det er derimod ikke lykkedes Computerworld at fange Svend-Erik Mortensgaard fra Vemb, der står som registrant af domænet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.