Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Lær tricket og bliv ekspert i at gennemskue iPad-modeller

Er du klar over, hvilken generation din iPad tilhører? Det er bestemt ikke ligegyldigt. Se her hvordan du tager et servicetjek på din nuværende tablet-pc eller en brugt model, som du har tænkt dig at købe.

I begyndelsen tildelte Apple numre til sine nye iPad-modeller, men efter version to blev den populære tablet-pc bare kaldt 'den nye iPad'. 

Siden er der kommet flere til, og designet er ikke ændret væsentligt, og der er ingen synlige markeringer af modelnummer på fronten.

Derfor kan det være vanskeligt at kende forskel på tablet-pc'erne, medmindre man går i cowboybukser, sort rullekravetrøje og altid har Steve Jobs med i sin aftenbøn.

Og det er faktisk ikke ligegyldigt, om man har den ene iPad-model eller den anden. Der er nemlig stor forskel på hardwaren, og samtidig er det ikke alle de gamle modeller, som kan opgraderes til eksempelvis det nye mobile styresystem iOS 7.

Og selv om nogle modeller kan opgraderes, er du ikke garanteret alle de nye funktioner.

Men hvordan kender man forskel på de forskellige iPad-modeller?

Det er egentlig forholdsvis simpelt. Vend iPad'en om og på bagsiden i bunden står en masse tekst og tal.

Her står med store tal, om det er en 16, 32 eller 64 gigabyte version. Men for at finde ud hvilken iPad-generation, den tilhører, skal der fokuseres på 'Model', der er efterfulgt af et bogstav og fire chifre: Eksempelvis A1395.

Den lille tal- og bogstavkombination dækker over, at det er en andengenerations iPad, der kun virker med Wi-Fi.

Her følger overblikket over de forskellige iPad-modeller. På listen figurerer nogle versioner, der særligt er møntet på det amerikanske marked, men da en del af Apples maskiner er blevet importeret af private fra USA, er numrene med for at give det totale overblik.

Jo nyere generation, desto mere potent er hardwaren. Det er også værd at bemærke, at skærmopløsningen på første og anden generation er 1.024 gange 768 pixel.

Mens der sidder et 'Retina Display' i tredje og fjerde generation, som byder på en opløsning på 2.048 gange 1.536 pixels. 

Finten med at gennemskue modelnummeret er i øvrigt særlig praktisk, hvis du har besluttet dig for at købe en brugt iPad og vil være helt sikker på, at du får den model, som sælger annoncerer med.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere