Artikel top billede

Lær tricket og bliv ekspert i at gennemskue iPad-modeller

Er du klar over, hvilken generation din iPad tilhører? Det er bestemt ikke ligegyldigt. Se her hvordan du tager et servicetjek på din nuværende tablet-pc eller en brugt model, som du har tænkt dig at købe.

I begyndelsen tildelte Apple numre til sine nye iPad-modeller, men efter version to blev den populære tablet-pc bare kaldt 'den nye iPad'. 

Siden er der kommet flere til, og designet er ikke ændret væsentligt, og der er ingen synlige markeringer af modelnummer på fronten.

Derfor kan det være vanskeligt at kende forskel på tablet-pc'erne, medmindre man går i cowboybukser, sort rullekravetrøje og altid har Steve Jobs med i sin aftenbøn.

Og det er faktisk ikke ligegyldigt, om man har den ene iPad-model eller den anden. Der er nemlig stor forskel på hardwaren, og samtidig er det ikke alle de gamle modeller, som kan opgraderes til eksempelvis det nye mobile styresystem iOS 7.

Og selv om nogle modeller kan opgraderes, er du ikke garanteret alle de nye funktioner.

Men hvordan kender man forskel på de forskellige iPad-modeller?

Det er egentlig forholdsvis simpelt. Vend iPad'en om og på bagsiden i bunden står en masse tekst og tal.

Her står med store tal, om det er en 16, 32 eller 64 gigabyte version. Men for at finde ud hvilken iPad-generation, den tilhører, skal der fokuseres på 'Model', der er efterfulgt af et bogstav og fire chifre: Eksempelvis A1395.

Den lille tal- og bogstavkombination dækker over, at det er en andengenerations iPad, der kun virker med Wi-Fi.

Her følger overblikket over de forskellige iPad-modeller. På listen figurerer nogle versioner, der særligt er møntet på det amerikanske marked, men da en del af Apples maskiner er blevet importeret af private fra USA, er numrene med for at give det totale overblik.

Jo nyere generation, desto mere potent er hardwaren. Det er også værd at bemærke, at skærmopløsningen på første og anden generation er 1.024 gange 768 pixel.

Mens der sidder et 'Retina Display' i tredje og fjerde generation, som byder på en opløsning på 2.048 gange 1.536 pixels. 

Finten med at gennemskue modelnummeret er i øvrigt særlig praktisk, hvis du har besluttet dig for at købe en brugt iPad og vil være helt sikker på, at du får den model, som sælger annoncerer med.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.