Artikel top billede

Derfor er smartwatches (indtil nu) en stor skuffelse

Forventningerne til de intelligente armbåndsure er tårnhøje, men smartwatch-produkterne skuffer fælt.

Et smartwatch er et armbåndsur, der dels rummer it og dels kan kobles trådløst sammen med eksempelvis en smartphone.

Det koncept er der rigtig mange, der ser store muligheder i, og det er da også blevet vurderet, at de intelligente armbåndsure kan generere en voldsomt stor milliard-omsætning i de kommende år

Der findes allerede en del produkter på markedet, men de eksisterende smartwatches er indtil videre noget af en skuffelse.

Det er i hvert fald konklusionen i en artikel hos MIT Technology Review, der har set nærmere på tre forskellige smartwatches.

Derfor fungerer de ikke

Det anerkendte tech-medie skriver, at de de første smartwatches er for komplicerede, og at det mere er kuriositeter end hjælpsomme værktøjer.

"Deres producenter, som forsøger at tilfredsstille så mange mennesker som mulig, har gjort dem til schweitzerknive - i første omgang er de smarte, men ikke rigtig fantastiske til noget, og før eller siden vil de blive ignoreret eller erstattet af et mere simpelt, skarpere blad," skriver MIT Technology Review.

Blandt de smartwatch-egenskaber, der efterlyses i artiklen, er en højere grad af intelligens i uret, så det ved, hvornår det skal forstyre og med hvilke informationer.

"Det handler om at regne ud, hvad jeg laver, og at kunne bedømme hvilke informationer blandt utallige e-mails, app-opdateringer og andre advarsler, der er vigtigst. Og så skal det selvfølgelig se godt ud."

I artiklen fremhæves Pebble som det smartwatch, der indtil videre fungerer bedst - blandt andet fordi alle kan udvikle apps til dette ur, hvilket er med til at forbedre det hele tiden.

Her på Computerworld har vi tidligere testet Samsungs første smartwatch, Galaxy Gear, i denne artikel.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Prøvekørt: Sådan virker Samsungs nye ur - Galaxy Gear

Dit bud: Er et smartwatch til andet end tant og fjas?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.