Artikel top billede

Derfor står Nets fortsat uden løsning på NemID-koks

Der er stadig problemer problemer med NemID og den seneste version af Java, oplyser Nets. Her er den nye forklaring.

Det er stadig ikke kommet skik på problemerne mellem Java og NemID.

Et problem, der opstod tirsdag nat, efter Oracle sendte den nye version af Java af sted til download.

Siden dette tidspunkt har det ikke været muligt at benytte NemID med den nyeste udgave af Java, der blandt andet lukker 50 sikkerhedshuller.

Nets har ellers arbejdet på højtryk for at løse problemet, men resultaterne trækker ud.

"Vi har i nat arbejdet med at løse de sidste udeståender, vi identificerede natten til i går, men vi mangler fortsat at løse en sidste ting, før vi er helt i mål. Derfor har vi besluttet at afvente opdatering, indtil den sidste knast er fjernet i løbet af i dag," oplyser Nets pressechef Søren Winge.

"Vi regner med, at vores systemer kan opdateres sent i aften, så man igen kan bruge NemID fra tidlig i morgen, lørdag, med den seneste udgave af Java."

Fredag bliver således tredje døgn, hvor NemID og java ikke fungerer.

Læs også:

Nets: Derfor får du ingen løsning på NemID-nedtur i dag

Gammel Java anbefales

Han beklager desuden de mange problemer, som er blevet skabt i kølvandet på ægteskabsproblemerne mellem de to softwareprodukter.

"Det er naturligvis stærkt beklageligt, at vi ikke kommer på plads inden for de to døgn, som vi havde stillet omverdenen i udsigt. Vi har dog besluttet ikke at opdatere med en løsning, der ville løse det aktuelle problem, men risikere at udløse et nyt," siger Søren Winge.

"Jeg regner dog med at kunne give en mere opløftende status i morgen tidlig."

Af helt åbenlyse grunde anbefaler Nets fortsat, at man afventer med at installere den nye Java-version, hvis man skal benytte NemID.

"Vi kan se, at der er et fald i den normale trafik med NemID, men langt hovedparten af brugerne anvender NemID som de plejer," oplyser han.

Du kan følge sagen her:

Nets: Derfor får du ingen løsning på NemID-nedtur i dag

Nets advarer danskerne: I må ikke opdatere Java

Nets fraråder Java-opdatering der lukker 50 sikkerhedshuller

Java-advarsel fra Nets går imod firmaets egne sikkerhedsregler

Derfor er NemID-redningsplan skudt i sænk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere