Artikel top billede

Derfor står Nets fortsat uden løsning på NemID-koks

Der er stadig problemer problemer med NemID og den seneste version af Java, oplyser Nets. Her er den nye forklaring.

Det er stadig ikke kommet skik på problemerne mellem Java og NemID.

Et problem, der opstod tirsdag nat, efter Oracle sendte den nye version af Java af sted til download.

Siden dette tidspunkt har det ikke været muligt at benytte NemID med den nyeste udgave af Java, der blandt andet lukker 50 sikkerhedshuller.

Nets har ellers arbejdet på højtryk for at løse problemet, men resultaterne trækker ud.

"Vi har i nat arbejdet med at løse de sidste udeståender, vi identificerede natten til i går, men vi mangler fortsat at løse en sidste ting, før vi er helt i mål. Derfor har vi besluttet at afvente opdatering, indtil den sidste knast er fjernet i løbet af i dag," oplyser Nets pressechef Søren Winge.

"Vi regner med, at vores systemer kan opdateres sent i aften, så man igen kan bruge NemID fra tidlig i morgen, lørdag, med den seneste udgave af Java."

Fredag bliver således tredje døgn, hvor NemID og java ikke fungerer.

Læs også:

Nets: Derfor får du ingen løsning på NemID-nedtur i dag

Gammel Java anbefales

Han beklager desuden de mange problemer, som er blevet skabt i kølvandet på ægteskabsproblemerne mellem de to softwareprodukter.

"Det er naturligvis stærkt beklageligt, at vi ikke kommer på plads inden for de to døgn, som vi havde stillet omverdenen i udsigt. Vi har dog besluttet ikke at opdatere med en løsning, der ville løse det aktuelle problem, men risikere at udløse et nyt," siger Søren Winge.

"Jeg regner dog med at kunne give en mere opløftende status i morgen tidlig."

Af helt åbenlyse grunde anbefaler Nets fortsat, at man afventer med at installere den nye Java-version, hvis man skal benytte NemID.

"Vi kan se, at der er et fald i den normale trafik med NemID, men langt hovedparten af brugerne anvender NemID som de plejer," oplyser han.

Du kan følge sagen her:

Nets: Derfor får du ingen løsning på NemID-nedtur i dag

Nets advarer danskerne: I må ikke opdatere Java

Nets fraråder Java-opdatering der lukker 50 sikkerhedshuller

Java-advarsel fra Nets går imod firmaets egne sikkerhedsregler

Derfor er NemID-redningsplan skudt i sænk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.