Artikel top billede

Nets: Derfor får du ingen løsning på NemID-nedtur i dag

Løsningen på de store NemID-problemer, der er opstået i kølvandet på den nye Java-opdatering, kommer ikke i dag. Her er Nets bud på, hvornår du igen kan bruge NemID uden sikkerhedsproblemer.

Interview: Den nye Java-opdatering har sendt NemID i sort.

I den forbindelse anbefaler Nets, at man undlader at installere den nye version af Java, der ellers lukker hele 50 sårbarheder.

Vi har spurgt Nets, hvad der er gået galt, og hvornår vi kan forvente en løsning. 

Søren Winge, pressechef i Nets, hvad er der sket?

"Vi arbejder stadig på at afdække, hvad der skete i går aftes. Indtil videre har vi dog koncentreret os om at finde en midlertidig løsning til dem, som har et akut behov for at bruge NemID."

Ingen løsning i dag

Hvornår kommer der en løsning, så man kan bruge NemID sammen med en opdateret udgave af Java?

"Vi arbejder på en løsning, som vi kan teste i aften og i nat. Hvis alt går efter planen, bliver den rullet ud i løbet af i morgen formiddag den 17. oktober. Det afhænger dog at testens resultat."

Burde I Ikke have testet løsningen før Java-opdateringen blev udsendt?

"Vi kommer til at spørge os selv om, hvordan denne fejl kunne opstå. Om det er manglende test, eller hvor fejlen nu er opstået. Det vil vi naturligvis redegøre for, også overfor vores kunder."

Er der andre konsekvenser eksempelvis i form af en redegørelse til Digitaliseringsstyrelsen?

"Ja, det er den almindelige praksis."

Et mantra indenfor it-sikkerhed er, at man altid skal opdatere sine programmer. Hvordan forholder I jer til at skabe usikkerhed blandt brugerne med det modsatte budskab?

"Det er klart, at det er et problem, der kan give anledning til forvirring. Men der er tale om en speciel situation. Det er første gang, vi gør det, og kun indtil vi har en løsning. Men sikkerheden betyder mest."

Computerworlds læsere peger på problemer

Computerworlds læsere peger på, at jeres anbefaling, om ikke at opdatere til den nyeste version af Java, er et direkte brud på jeres egne sikkerhedsregler. Er det korrekt?

"Vi står i en helt akut situation, som vi ikke har oplevet før. Vi har valgt hensynet til sikkerheden fremfor reglerne. Vi anbefaler kun, at man undlader med at opdatere, hvis man ikke kan vente, til der er en løsning."

Men hvad med ansvaret. Kan en bruger, der ikke opdaterer til den nyeste version, som jeres regler siger, blive stillet til ansvar for sine handlinger, i tilfælde af, at der opstår problemer?

"Jeg er sikker på, at ingen bliver draget til ansvar for denne paragraf. Vi er heller ikke glad for selv at fravige princippet, men vi er nødt til at erkende, at er nødvendigt i øjeblikket."

Ved i hvor mange, der er berørt?

Nej, men har du været på netbank siden i går aftes, eller har du et værktøj, der automatisk opdaterer din programmer, så er du nok berørt."

Du kan følge med i udviklingen på denne webside.

Du kan følge sagen her:
Nets advarer danskerne: I må ikke opdatere Java

Nets fraråder Java-opdatering der lukker 50 sikkerhedshuller

Java-advarsel fra Nets går imod firmaets egne sikkerhedsregler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.