It-giganter indgår overraskende partnerskab

Data i ERP-systemer skal analyseres hurtigt og effektivt. Derfor har de to tidligere konkurrenter SAP og Sas Institute indgået et fornuftsægteskab. Her er den nye løsning, der skal booste dit forretningssystem.

Et strategisk partnerskab mellem ERP-giganterne SAP og analysehuset Sas Institute skal skabe nye rammer for de to virksomheder, der ellers er blevet set som kamphaner og konkurrenter. 

Men i erkendelse af, at SAP ikke har de nødvendige big data- og analyseværktøjer i sin SAP HANA-platform, er der nu indgået et fornuftsægteskab mellem de to software-firmaer.

Den tyske softwaregigant SAP skovler i øvrigt penge ind på in-memory-databasen HANA, der siden lanceringen for et par år siden har vist sig at være en hurtigt voksende forretning.

Sas har tidligere omtalt SAP HANA, lidt hånligt, som en "database på steroider", men det var altså, før dagens ægtepagt blev indgået.

Under den hvide teknologi-bro
De to skal bygge en teknologi-bro, der kan give realtids-analyse af indholdet i SAP-systemerne for derigennem at forbedre forretningsmulighederne i virksomheder, der bruger den tyske gigants software.

"Samarbejdet vil gøre dataanalyse lettere ved at nedsætte behovet for, at data flyttes rundt fra system til system. I praksis betyder det, at der kan udarbejdes realtids-rapporter, der giver hurtigere beslutninger på ledelsesgangen," siger Henry Morris, der er software-analytiker i IDC.

Nogenlunde samme besked kommer fra Sas-topchefen.

"Sas og SAP kan blive et vigtigt værktøj, der kan hjælpe virksomheder med at behandle store datamængder og give fornuftige analyser af, hvad der sker i disse informationsmængder," siger Jim Goodnight, der er stifter og direktør i Sas Institute, om samarbejdet mellem analysegiganten fra USA og ERP-giganten fra Tyskland.

SAP og Sas har planlagt et salgsprogram, der kan tilgodese begge parter, skriver Sas Institute i en pressemeddelelse.

Læs også:
Så fed en forretning er HANA-databasen for SAP

Her udkæmpes slagsmålet om fremtidens big data-løsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.