BREAKING:Han er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige: Sune Aggergaard Mortensen er Årets CISO 2022

Artikel top billede

It-giganter indgår overraskende partnerskab

Data i ERP-systemer skal analyseres hurtigt og effektivt. Derfor har de to tidligere konkurrenter SAP og Sas Institute indgået et fornuftsægteskab. Her er den nye løsning, der skal booste dit forretningssystem.

Et strategisk partnerskab mellem ERP-giganterne SAP og analysehuset Sas Institute skal skabe nye rammer for de to virksomheder, der ellers er blevet set som kamphaner og konkurrenter. 

Men i erkendelse af, at SAP ikke har de nødvendige big data- og analyseværktøjer i sin SAP HANA-platform, er der nu indgået et fornuftsægteskab mellem de to software-firmaer.

Den tyske softwaregigant SAP skovler i øvrigt penge ind på in-memory-databasen HANA, der siden lanceringen for et par år siden har vist sig at være en hurtigt voksende forretning.

Sas har tidligere omtalt SAP HANA, lidt hånligt, som en "database på steroider", men det var altså, før dagens ægtepagt blev indgået.

Under den hvide teknologi-bro

De to skal bygge en teknologi-bro, der kan give realtids-analyse af indholdet i SAP-systemerne for derigennem at forbedre forretningsmulighederne i virksomheder, der bruger den tyske gigants software.

"Samarbejdet vil gøre dataanalyse lettere ved at nedsætte behovet for, at data flyttes rundt fra system til system. I praksis betyder det, at der kan udarbejdes realtids-rapporter, der giver hurtigere beslutninger på ledelsesgangen," siger Henry Morris, der er software-analytiker i IDC.

Nogenlunde samme besked kommer fra Sas-topchefen.

"Sas og SAP kan blive et vigtigt værktøj, der kan hjælpe virksomheder med at behandle store datamængder og give fornuftige analyser af, hvad der sker i disse informationsmængder," siger Jim Goodnight, der er stifter og direktør i Sas Institute, om samarbejdet mellem analysegiganten fra USA og ERP-giganten fra Tyskland.

SAP og Sas har planlagt et salgsprogram, der kan tilgodese begge parter, skriver Sas Institute i en pressemeddelelse.

Læs også:
Så fed en forretning er HANA-databasen for SAP

Her udkæmpes slagsmålet om fremtidens big data-løsninger
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital