Artikel top billede

It-giganter indgår overraskende partnerskab

Data i ERP-systemer skal analyseres hurtigt og effektivt. Derfor har de to tidligere konkurrenter SAP og Sas Institute indgået et fornuftsægteskab. Her er den nye løsning, der skal booste dit forretningssystem.

Et strategisk partnerskab mellem ERP-giganterne SAP og analysehuset Sas Institute skal skabe nye rammer for de to virksomheder, der ellers er blevet set som kamphaner og konkurrenter. 

Men i erkendelse af, at SAP ikke har de nødvendige big data- og analyseværktøjer i sin SAP HANA-platform, er der nu indgået et fornuftsægteskab mellem de to software-firmaer.

Den tyske softwaregigant SAP skovler i øvrigt penge ind på in-memory-databasen HANA, der siden lanceringen for et par år siden har vist sig at være en hurtigt voksende forretning.

Sas har tidligere omtalt SAP HANA, lidt hånligt, som en "database på steroider", men det var altså, før dagens ægtepagt blev indgået.

Under den hvide teknologi-bro

De to skal bygge en teknologi-bro, der kan give realtids-analyse af indholdet i SAP-systemerne for derigennem at forbedre forretningsmulighederne i virksomheder, der bruger den tyske gigants software.

"Samarbejdet vil gøre dataanalyse lettere ved at nedsætte behovet for, at data flyttes rundt fra system til system. I praksis betyder det, at der kan udarbejdes realtids-rapporter, der giver hurtigere beslutninger på ledelsesgangen," siger Henry Morris, der er software-analytiker i IDC.

Nogenlunde samme besked kommer fra Sas-topchefen.

"Sas og SAP kan blive et vigtigt værktøj, der kan hjælpe virksomheder med at behandle store datamængder og give fornuftige analyser af, hvad der sker i disse informationsmængder," siger Jim Goodnight, der er stifter og direktør i Sas Institute, om samarbejdet mellem analysegiganten fra USA og ERP-giganten fra Tyskland.

SAP og Sas har planlagt et salgsprogram, der kan tilgodese begge parter, skriver Sas Institute i en pressemeddelelse.

Læs også:
Så fed en forretning er HANA-databasen for SAP

Her udkæmpes slagsmålet om fremtidens big data-løsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere