Artikel top billede

Konkursramt dansk it-chef scorer drømmejob

Den danske it-chef hos den konkursramte milliardkoncern Pihl & Søn har været på overarbejde. Nu udlever han en gammel drøm: Udgangspunktet for ideen er konkursen.

Eget firma.

Den gamle drøm er nu blevet en realitet for it-chef Ari Einarsson, der var CIO hos byggefirmaet Pihl & Søn, der for nylig gik konkurs.

Faktisk tager det nye firma netop udspring i konkursen, forklarer Ari Einarsson.

"Vores første kunde er konkursboet efter Pihl & Søn, hvor der er en stribe opgaver, som vi udfører," forklarer han.

Tidligere var han sammen med en kollega hyret ind til at varetage opgaverne, men nu sker det altså via firmaet, som han har stiftet sammen med kollegaen.

Firmaet, der har fået navnet Infrawiz, har også fået andre kunder, oplyser Ari Einarsson.

Og én af de ydelser, som man vil specialisere sig i at tilbyde, er it-hjælp til konkursbo.

"Det gælder sikring af data, samle systemer og data sammen og sikre, at de kan tilgås af kurator. Og i det hele taget rydde op i it efter en konkurs," forklarer Ari Einarsson.

Han oplyser videre, at firmaet også har hyret tidligere ansatte fra Pihl & Søn ind til at udføre opgaver. Foreløbig på freelance-basis.

Konsulentfirmaet vil også levere mere generelle ydelser inden for it-infrastruktur, -teknologi og -strategi.

"Virksomheden er rejst med udgangspunkt i, hvad Pihls it-afdelingen var god til, nemlig at yde hjælp til it-infrastruktur, herunder drift, sikkerhed, netværk, mobilitet og så videre.
Bemandingen kommer også fra Pihls it," forklarer den tidligere CIO.

Som intern it-funktion hos Pihl & Søn har holdet oparbejdet en erfaring, som kan komme kunderne til gode, mener CIO'en.

"Jeg tror, at alle it-chefer og CIO's har oplevet konsulenter, der kommer og 'løser' opgaver og går igen. De ser ofte ikke resultatet og det arbejde, den interne it-funktion har efterfølgende for at få det hele til at spille."

"Vi tror på, at vi - fordi vi kommer fra intern it funktion - ved, hvad der virker, og hvorfor det virker," lyder det fra den tidligere CIO hos Pihl & Søn.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft lukker efter få dage for gratis Windows 365 efter enorm interesse
Efterspørgslen på at prøve Windows 365 har været så stor, at Microsoft har været nødsaget til at sætte pause på prøvemodel på grund af kapacitet, lyder det fra Microsoft.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.