Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

Ådalens Privatskoles krydsfelt. Etableret for 8 år siden og ikke helt dokumenteret siden. Det skal VRTX-præmien hjælpe med at rette op på.

Han vandt VRTX-datacenteret til 100.000 kroner

Vi har besøgt vinderen af Dell-datacenteret for at høre om de konkrete planer for den lille kraftfulde maskine. Læs om planerne her.

Det er en glad Henrik Eckert, it-ansvarlig hos Ådalens Privatskole i Ishøj, som tager imod ved de lave grønne bygninger lige om hjørnet fra kunstmuseet Arken.

Godt nok har jeg ikke lige medbragt det Dell VRTX-datacenter, som han og Ådalens Privatskole har vundet i Dell, Microsoft og Computerworlds konkurrence om præmien til over 100.000 kroner - men jeg er taget forbi Ishøj for at høre nærmere om planerne for den kraftige boks.

Lidt overraskende er det ikke kabler, diske og processorkraft, som er det første, Henrik Eckert forklarer om, da han skal uddybe sin vinder-ansøgning. I stedet handler det om kultur:

"En skole har sin egen kultur. Det gælder også it-kulturen. På Ådalen Privatskole er vi opmærksomme på at kunne lave vores egne løsninger, så teknik og pædagogik hænger sammen - ud over bare at rime," forklarer Henrik Eckert.

Konkrete planer for datacenteret

Men der er dog også en række konkrete planer for, hvad VRTX-datacenteret med blade-servere, diske og switche skal bruges til i det noget udslidte server-rum på skolen:

"Jeg skal have skabt den struktur, som vi ikke har i dag. Med alle de klienter, som skal på - og så få startet op med System Center, så vi kan rulle ud. Næste skridt er at få gang i BYOD til eleverne og lærerne. Her passer VRTX rigtigt godt, for vi har behov for, at de data, eleverne arbejder med, er tilgængelig både på og uden for skolen. Stort set alt vores software, undtagen Office, er heller ikke egnet til at køre i skyen. Samtidig har vi som uddannelsessted rigtigt gode priser hos Microsoft," uddyber Henrik Eckert.

"Jeg skal have skabt den struktur, som vi ikke har i dag"

En anden ting, som Henrik Eckert har i støbeskeen, er at få smagt på desktopvirtualisering og VDI:

"Det er nemt for os med VRTX at starte et pilotprojekt op med VDI, fordi det passer fint ind med vores ældre servere. Det handler om at få smagt på det og se, hvor langt vi kan komme - uden at vi skal ud og købe mere. Det understøtter skalerbarheden i VRTX-datacenteret."

Noget træt installation på skolen

Systemet, som præmien skal erstatte, kan ikke løfte den ambition, for det er en efterhånden 8 år gammel installation, som er noget træt.

De ældre Dell og HP maskiner, med lidt blinkende fault-dioder her og der, betjener ellers i dag skolens 400 børn, 26 lærere, 17 accesspoints, 200 bærbare og hvad børn og voksne eller bringer med sig ind i klassen.
 
Siden den pædagog-, lærer- og ITU-uddannede Henrik Eckert kom til Ådalen i august 2013, har opgaven da også heddet overblik og oprydning.

"Jeg har fået rullet Windows 7 fuldt ud på alle maskiner. Og har dannet mig et overblik og vil have gjort op med de ældre systemer, jeg har arvet. Herunder 2.500 mapper på nuværende og tidligere elever, hvor overblikket forlængst er gået tabt. Når vi får VRTX'en op at stå, kommer vi til at lave en ren løsning, hvor brugerne selv skal flytte data over."

Men inden da skal bestyrelsen nikke til en opdatering af det ældre trådløse netværk, så infrastrukturen er på plads, inden VRTX skal rulles ud.

Løftet i infrastrukturen ser Henrik Eckert særligt frem til, for i dag foregår elevernes adgang til skolens trådløse netværk ved, at de hver især tropper op på hans kontor for at få manuelt registreret MAC-adressen på udstyret.

Med et nyt datacenter som omdrejningspunktet for Ådalen Privatskole kan den proces endelig i højere grad automatiseres. Eller som Henrik Eckert forklarer:

"Jeg står både for den daglige drift, når projektoren smider en pære, for den teknisk pædagogiske udvikling - med at udvikle at få it ind i undervisningen på en meningsfuld måde - og så for de mere it-strategiske overvejelser om, hvor vi skal hen og hvordan. Alle tre ting skulle gerne blive lettere nu med skaleringsmulighederne i VRTX."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere