Artikel top billede

Ådalens Privatskoles krydsfelt. Etableret for 8 år siden og ikke helt dokumenteret siden. Det skal VRTX-præmien hjælpe med at rette op på.

Han vandt VRTX-datacenteret til 100.000 kroner

Vi har besøgt vinderen af Dell-datacenteret for at høre om de konkrete planer for den lille kraftfulde maskine. Læs om planerne her.

Det er en glad Henrik Eckert, it-ansvarlig hos Ådalens Privatskole i Ishøj, som tager imod ved de lave grønne bygninger lige om hjørnet fra kunstmuseet Arken.

Godt nok har jeg ikke lige medbragt det Dell VRTX-datacenter, som han og Ådalens Privatskole har vundet i Dell, Microsoft og Computerworlds konkurrence om præmien til over 100.000 kroner - men jeg er taget forbi Ishøj for at høre nærmere om planerne for den kraftige boks.

Lidt overraskende er det ikke kabler, diske og processorkraft, som er det første, Henrik Eckert forklarer om, da han skal uddybe sin vinder-ansøgning. I stedet handler det om kultur:

"En skole har sin egen kultur. Det gælder også it-kulturen. På Ådalen Privatskole er vi opmærksomme på at kunne lave vores egne løsninger, så teknik og pædagogik hænger sammen - ud over bare at rime," forklarer Henrik Eckert.

Konkrete planer for datacenteret

Men der er dog også en række konkrete planer for, hvad VRTX-datacenteret med blade-servere, diske og switche skal bruges til i det noget udslidte server-rum på skolen:

"Jeg skal have skabt den struktur, som vi ikke har i dag. Med alle de klienter, som skal på - og så få startet op med System Center, så vi kan rulle ud. Næste skridt er at få gang i BYOD til eleverne og lærerne. Her passer VRTX rigtigt godt, for vi har behov for, at de data, eleverne arbejder med, er tilgængelig både på og uden for skolen. Stort set alt vores software, undtagen Office, er heller ikke egnet til at køre i skyen. Samtidig har vi som uddannelsessted rigtigt gode priser hos Microsoft," uddyber Henrik Eckert.

"Jeg skal have skabt den struktur, som vi ikke har i dag"

En anden ting, som Henrik Eckert har i støbeskeen, er at få smagt på desktopvirtualisering og VDI:

"Det er nemt for os med VRTX at starte et pilotprojekt op med VDI, fordi det passer fint ind med vores ældre servere. Det handler om at få smagt på det og se, hvor langt vi kan komme - uden at vi skal ud og købe mere. Det understøtter skalerbarheden i VRTX-datacenteret."

Noget træt installation på skolen

Systemet, som præmien skal erstatte, kan ikke løfte den ambition, for det er en efterhånden 8 år gammel installation, som er noget træt.

De ældre Dell og HP maskiner, med lidt blinkende fault-dioder her og der, betjener ellers i dag skolens 400 børn, 26 lærere, 17 accesspoints, 200 bærbare og hvad børn og voksne eller bringer med sig ind i klassen.
 
Siden den pædagog-, lærer- og ITU-uddannede Henrik Eckert kom til Ådalen i august 2013, har opgaven da også heddet overblik og oprydning.

"Jeg har fået rullet Windows 7 fuldt ud på alle maskiner. Og har dannet mig et overblik og vil have gjort op med de ældre systemer, jeg har arvet. Herunder 2.500 mapper på nuværende og tidligere elever, hvor overblikket forlængst er gået tabt. Når vi får VRTX'en op at stå, kommer vi til at lave en ren løsning, hvor brugerne selv skal flytte data over."

Men inden da skal bestyrelsen nikke til en opdatering af det ældre trådløse netværk, så infrastrukturen er på plads, inden VRTX skal rulles ud.

Løftet i infrastrukturen ser Henrik Eckert særligt frem til, for i dag foregår elevernes adgang til skolens trådløse netværk ved, at de hver især tropper op på hans kontor for at få manuelt registreret MAC-adressen på udstyret.

Med et nyt datacenter som omdrejningspunktet for Ådalen Privatskole kan den proces endelig i højere grad automatiseres. Eller som Henrik Eckert forklarer:

"Jeg står både for den daglige drift, når projektoren smider en pære, for den teknisk pædagogiske udvikling - med at udvikle at få it ind i undervisningen på en meningsfuld måde - og så for de mere it-strategiske overvejelser om, hvor vi skal hen og hvordan. Alle tre ting skulle gerne blive lettere nu med skaleringsmulighederne i VRTX."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Windows 11 lækket: Her er Microsofts kommende styresystem - se det her
Microsoft kommende styresystem tager form. En lækket version viser allerede nu store dele af, hvordan Windows 11 er i brug.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.