Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

l.jacobsen@cw.dk

Twitter

@lars_jac

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Jeg er chefredaktør for Computerworld og desuden inde over de fleste Computerworld-produkterne, blandt andet vores mange konferencer

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid. 

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelseinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.

Men næsten uanset anvendelsen er jeg interesseret i ny digital teknologi, inklusiv online medier, DSLR kameraer, tablets, online-tjenester og klassiskere som processorer, grafikkort og bundkort. Og ja, jeg bygger stadig selv mine pc´ere.

Jeg har arbejdet med Computerworld siden 2006 og har undervejs også været udviklingschef og chefredaktør for PC World (nu en sektion på Computerworld) og Eksperten.dk.
866 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

1

Hvor meget på spanden er du, når hele økosystemet pludselig bliver sendt på pension?

Computerworld mener: Udstyr bliver forældet hurtigere end nogensinde før. Men er du forberedt på, hvad der sker, når dit nyere udstyr bare holder op med at virke?

21. april 2017 kl. 11.25 | læs »
1

Jeg har en udfordring til dig: Kan du forklare, hvad dit it-firma egentlig laver?

Computerworld mener: Er du i it-branchen, og kan du forklare, hvad dit firma egentlig laver? I så fald vil jeg påstå, at du tilhører et mindretal. Og at hvis du ikke kan, så koster det dig penge.

10. april 2017 kl. 13.58 | læs »
11

Test af Panamera: Porsches egen software banker Apple og Google af banen

Test: For blot få år siden var it-teknologien i biler på kravlestadiet. Men måske er Apple og Google allerede blevet overhalet? Vi har testet Porsches bud på en luksuslimousine med den helt store pakke.

5. april 2017 kl. 15.52 | læs »

Galleri: Tag med på Computerworld Summit 2017 - kender du nogen der var med?

Knap 500 it-professionelle deltog tirsdag på Computerworld Summit 2017 i København. Tag med Computerworlds fotografer på Summit 2017 og se, om du kan genkende nogen.

5. april 2017 kl. 10.03 | læs »
21

Baldur og Mads udruller lynhurtigt fiber til helt boligkvarter: "Vi har nu over 100 tilmeldinger og vi regner med, at der kommer flere til, når folk lige får set, at naboerne har fået hurtigt net"

Gigabit.dk ville udfordre TDC og selv rulle fiber ud til helt kvarter ved at tilbyde kunderne fem års gratis internet. Nu er projektet igang.

31. marts 2017 kl. 11.03 | læs »

Vil du med på Computerworld Summit? Få gratis adgang til årets store it-konference

Kunstig intelligens, sikkerhed og en stadig højere grad af forretningsorientering i it-investeringerne forandrer it-jobbet hurtigere og mere grundlæggende end nogensinde før. Få inspiration til den fremtid på Computerworld Summit 2017.

30. marts 2017 kl. 08.37 | læs »

Løftet pegefinger til alle it-leverandører: It-sikkerheden skal blive bedre - sådan kan det ske

Manglende styr på it-sikkerhed gør digitalisering til mere bøvl end bundlinje for mange virksomheder. Det er også branchens ansvar.

23. marts 2017 kl. 12.18 | læs »
6

Stort galleri: Tag med til IT-branchens årsmøde 2017 - kender du nogen her?

Foreningen IT-Branchen holdt årsmøde på Børsen torsdag aften. Temaet var vind fremtiden, og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lagde vejen forbi. Tag med til mødet her.

17. marts 2017 kl. 10.02 | læs »
8

Succesfolkene fra Unity Technology og Sitecore: Mangel på it-folk skader Danmark

Reportage: Står det til it-virksomhederne, skal der fokus på manglen på it-specialister. Det skal være nemmere at få folk til Danmark og så skal Skat og universiteterne være mere erhvervsrettede. Tag med til IT-Branchens årsmøde.

17. marts 2017 kl. 09.00 | læs »
3

Martin Exner fra Coding Pirates vinder IT-Prisen 2017: "En enestående indsats for at børn og unge bliver kreative og innovative skabere"

Formand og stifter af Coding Pirates, Martin Exner, har netop vundet IT-Prisen. Det er blot den seneste succes for den fremadstormende organisation, som lærer børn mellem 7 og 17 år om it og teknologi.

16. marts 2017 kl. 20.00 | læs »