Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

lja@cw.dk

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Chefredaktør for Computerworld siden 2013.

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid.

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelsesinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.
1.543 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

"Hos Amazon stod jeg for FireTV, tablets og Kindle. Hos Microsoft var det Xbox, hos Sonos alt med lyd"

"Det var helt tydeligt, at ingen hos Apple have tænkt på at bruge telefonen som en fløjte, men det havde en eller anden udvikler en sjov ide om."

28. november 2023 kl. 13.00 | læs »

Interview: Dansk-stiftede Unity klar med nye AI-værktøjer der kan skabe kode og arbejde videre på dine håndtegninger

Interview: Milliardvirksomheden Unity lancerer AI-værktøjer,der skal give kreative brugere turboboost. Ifølge område-direktør Marc Whitten er hemmeligheden især gemt i unikke data, og det er noget, som alle virksomheder bør overveje at udnytte. Få forklaringen her.

20. november 2023 kl. 14.08 | læs »

Computerworld mener: Med angrebet mod den danske energisektor spillede Danmarks dialog-baserede cyberstrategi totalt fallit

Computerworld mener: Da de 16 nøje udvalgte mål i den danske energisektor i maj blev ramt af et voldsomt, vellykket og koordineret hackerangreb udstillede det for alvor, hvorfor vores decentrale dialogbaserede danske cyberstrategi har spillet fallit.

17. november 2023 kl. 15.14 | læs »

Topkarakter til MacBook Pro med M3 Max: Den er let, den er flot - og den koster 39.699 kroner

Test: Apples egen chip-produktion er for alvor kommet i gear. Den nyeste M3-generation leverer kræfter til MacBook Pro der sætter de fleste Windows-maskiner til vægs. Læs hele testen her.

13. november 2023 kl. 15.57 | læs »

Kunstig intelligens har slået min tre år gamle bærbare ihjel: Her er de (testede) computere, som er 60 gange hurtigere

Min tre år gamle stærke bærbare er nu op til 21 minutter om at løse noget, som helt andre maskiner kan klare på syv sekunder. Se tallene og testen med løsninger fra både AMD, Intel og Mac.

27. oktober 2023 kl. 15.55 | læs »

Danske Topsoe vil være det smarteste og mest digitale firma i branchen - i spidsen står CTO Morten Holm Christiansen

Reportage: Millioner af målepunkter over hele verden, klog machine learning og interaktive dashboards gør danske Topsoe til det smarteste og mest digitale firma i branchen. I spidsen står Chief Transformation Officer Morten Holm Christiansen.

27. oktober 2023 kl. 15.02 | læs »

Denne del af den danske it-branche scorer især kroner på digitaliseringen - men nu rører kunderne på sig

Computerworlds analyse viser, at især en del af it-branchen tjener klarer sig godt - uanset om de er leverandører, integratorer eller konsulenter. Men resultatet er, at mange kunder balancerer på en knivsæg.

26. oktober 2023 kl. 13.03 | læs »

Se billederne: 250 danske SAP-folk er tirsdag morgen flyttet ind i nyt hovedkvarter - kom med inden for

Reportage: 250 danske SAP-folk får tirsdag morgen nyt kontor i København. Lokaler byder på lyddesign, fleksible forhold og hjemlig hygge. "Her skal du gerne have lyst til at tage dine sko af, når du ankommer," siger direktør Mikkel Stavnsbo. Se billederne fra SAP's nye HQ.

24. oktober 2023 kl. 09.28 | læs »

Her er de dygtigste danske hardware-forhandlere: Kæmper i et benhårdt marked

Computerworld Top 100 Årets oversigt over de dygtigste pc- og udstyrsproducenter viser, hvor hårdt et marked det engang så lukrative pc- og udstyrsområde i dag er: Blot to ud af de 13 på listen, som tæller Dell, Lenovo, HP Inc of Acer, er i finde blandt de øverste på den samlede liste over Danmarks dygtigste it-virksomheder.

20. oktober 2023 kl. 09.15 | læs »

Her er de bedste it-infrastruktur-selskaber i Danmark: Få overblikket over de 35 leverandører på Top 100 It-listen

Computerworld Top 100 2023: Computerworlds Top 100-liste over de bedste spillere indenfor it-infrasturkur har fået skiftet hele sin top tre ud siden sidste år. Se vinderne her.

6. oktober 2023 kl. 11.40 | læs »