Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

l.jacobsen@cw.dk

Twitter

@lars_jac

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Jeg er chefredaktør for Computerworld og desuden inde over de fleste Computerworld-produkterne, blandt andet vores mange konferencer

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid. 

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelseinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.

Men næsten uanset anvendelsen er jeg interesseret i ny digital teknologi, inklusiv online medier, DSLR kameraer, tablets, online-tjenester og klassiskere som processorer, grafikkort og bundkort. Og ja, jeg bygger stadig selv mine pc´ere.

Jeg har arbejdet med Computerworld siden 2006 og har undervejs også været udviklingschef og chefredaktør for PC World (nu en sektion på Computerworld) og Eksperten.dk.
951 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

1

Retten vender tommelfingeren ned til forsvarere i Atea-bestikkelsessagen: Computerworld må fortsat liveblogge

Computerworld mener: Retten i Glostrup siger nej til forsvarets ønske om at forbyde Computerworlds live-blog fra retslokale F4 i Glostrup. Det er den rigtige beslutning.

14. december 2017 kl. 10.50 | læs »
29

Sikkerhedssystemet i denne Audi koster det samme som en brugt Polo - og det er helt skørt

Computerworld mener: I Danmark bruger vi hvert år milliarder på vores biler. Men også milliarder på at rydde op efter ulykker på vejene, på indsatsen på hospitalerne og i genoptræningsenhederne. Alligevel fravælger de fleste de smarte sikkerhedssystemer på grund af økonomi.

12. december 2017 kl. 15.40 | læs »

Danske it-virksomheder har det fantastisk: Men glem nu ikke at holde øje med disse indikatorer

Computerworld mener: Den danske it-branche buldrer afsted som aldrig før. Det går faktisk helt fantastisk, viser Computerworlds nye oversigt over de bedste it-kometer herhjemme. Men pas nu på: It-erhvervet bør tage to ting meget alvorligt lige nu.

11. december 2017 kl. 13.58 | læs »
3

Minister sætter ambitiøst mål: Kodning rykker tættere på skemaet i folkeskolen

”Min ambition er, at alle danske børn skal lære at kode.”. Så klar er undervisningsminister Mette Riisagers (LA) ambition for børnene i den danske folkeskole. De konkrete planer skal dog først igennem forligskredsen bag folkeskoleforliget.

6. december 2017 kl. 10.45 | læs »
1

Historien om dengang Danmark splittede et MIG-15 fly til atomer - og først efter otte dage sendte det retur til Polen

Anmeldelse: Forsvarets Efterretningstjeneste fylder 50 år i år - og har udsendt et jubilæumsskrift. Her kan du læse hvordan computere betyder stadig mere for tjenestens arbejde - men også om den ulovlige overvågning af borgere gennem Operation Kirkeklokke og hvordan et MIG-15 fly på Bornholm udløste diplomatisk krise i 1953.

1. december 2017 kl. 15.29 | læs »
6

Alm. Brand skrotter projekter i jagten på succes: "Vi har brug for, at vores it-folk bliver vanvittigt innovative, initiativrige og tager ansvar"

Interview: Digitaliseringsdirektør i Alm. Brand Thomas Erichsen er manden bag en ny arbejdsform, som er mere velegnet til tidens krav om kundefokus, iderigdom og konstant omstillingsparathed. "Vi har brug for, at vores it-folk bliver vanvittigt innovative, initiativrige og tager ansvar. Den kultur, hvor man skaber en reaktiv it-afdeling, er den direkte vej i graven."

29. november 2017 kl. 13.57 | læs »

Anmeldelse: The Martian-forfatters nye bog foregår på månen - og den er bestemt værd at læse

Boganmeldelse: Forfatteren bag The Martian-succesen er klar med Artemis, en krimi der udspiller sig på månen. Computerworld har læst løs og har dommen klar: Det er både spændende, teknisk og sjovt.

27. november 2017 kl. 15.29 | læs »
11

Forleden skulle jeg til lægen - i stedet endte jeg i Rusland

De findes stadig: It-løsninger som gør livet sværere og ikke lettere. En af dem er universets mest optimistiske it-system, og det bor hos min læge.

23. november 2017 kl. 11.16 | læs »

Kort fortalt: 12 opsigtsvækkende citater fra Retten i Glostrup fra Atea-bestikkelsessagen

Det handler om businessclass og dyr cognac. Det handler om bestikkelse og groft underslæb. Forstå Atea-sagen gennem 12 centrale citater direkte fra vidne-skranken i Retten i Glostrup.

17. november 2017 kl. 15.26 | læs »
3

Kaspersky: Kinesere bag 10 ud af 24 avancerede hackerangreb

Kinesiske hackere går efter strategiske mål gennem bagdøre i legitim software, mens russerne fokuserer på banker og hæveautomater - blandet andet i Danmark, viser ny rapport.

15. november 2017 kl. 11.57 | læs »