Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

l.jacobsen@cw.dk

Twitter

@lars_jac

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Jeg er chefredaktør for Computerworld og desuden inde over de fleste Computerworld-produkterne, blandt andet vores mange konferencer

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid. 

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelseinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.

Men næsten uanset anvendelsen er jeg interesseret i ny digital teknologi, inklusiv online medier, DSLR kameraer, tablets, online-tjenester og klassiskere som processorer, grafikkort og bundkort. Og ja, jeg bygger stadig selv mine pc´ere.

Jeg har arbejdet med Computerworld siden 2006 og har undervejs også været udviklingschef og chefredaktør for PC World (nu en sektion på Computerworld) og Eksperten.dk.
915 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

Anmeldelse: Ny dansk bog er det opslagsværk, du skal bruge for at forstå fremtiden for dit job og din virksomhed

Bogen We-economy er en veritabel tour de force ud i det moderne hyperkomplekse samfund. Komplet med grafer og tabeller.

19. september 2017 kl. 13.10 | læs »
1

Kendte it-danskere: Offentlige it-udbud skaber ingenting og sender milliarder af kroner til de forkerte firmaer

Reportage: Det offentlige bruger milliarder på it-udvikling. Men pengene er i værste fald med til at finansiere udviklere i udlandet, siger to danske succes-iværksættere. De opfordrer i stedet til at opgør med de store offentlige udbud.

18. september 2017 kl. 12.45 | læs »

"Eksperterne sagde, at jernbaner bare var en fase. Og at man ikke skulle gøre noget, for dampskibe var meget bedre"

"Start-ups er ofte de nye helte. Og mange etablerede virksomheder forsøger sig med samarbejde med start-ups for at få andre perspektiver. Det kunne man godt ønske sig mere af."

15. september 2017 kl. 13.28 | læs »

"Vi har kigget på 10.000 nyhedshistorier fra de 20 største danske nyhedssites for at se, hvad der sker inde bag ved. Google dominerer fuldstændigt suverænt, og det er nok værd at diskutere"

"Vi har kigget på 10.000 nyhedshistorier fra de 20 største danske nyhedssites for at se, hvad der sker inde bag ved, når du udgiver og læser en artikel. Google dominerer fuldstændigt suverænt, og det er nok værd at diskutere"

13. september 2017 kl. 14.00 | læs »

"Jeg kom med forventningen, at virksomhederne vidste, hvordan de skulle arbejde med idéer fra medarbejderne. Det holdt bare ikke."

"Vores tilgang undrer en del kunder. For vi sælger ikke bare softwaren, men siger til dem, at de ikke skal købe det, medmindre de også gør en række andre ting."

13. september 2017 kl. 10.05 | læs »

Morgen-briefing: Nordjyske GomSpace får ny direktion, Facebook får spansk bøde og tyskerne lover over 350 forskellige el- og hybridbiler inden 2030

Nordjyske GomSpace får ny direktion, Facebook får spansk bøde, tyskerne lover over 350 forskellige el- og hybridbiler inden 2030 - og der er dømt drone-nedtur for Californiske marijuana-købere.

12. september 2017 kl. 06.31 | læs »
2

Test: 33 års teknologirejse fra Porsche 928S til det ultrafede muskeldyr 911 Targa 4 GTS

De seneste 30 år har været vildt teknologiridt med internet, sensorer, regnekraft og mobiltelefoner i vild udvikling. Men også biler har ændret sig - og vi har kørt på en 33 år lang teknologirejse fra 1984 til 2017 i en Porsche 928S og en 911 Targa 4 GTS.

8. september 2017 kl. 15.11 | læs »
24

Computerworld mener: Regeringen tager fejl: 'Opgavetyveri' er ikke det egentlige problem for offentlig it-udvikling

Computerworld mener: Regeringen vil have mere konkurrence og færre hjemmelavede offentlige it-systemer. Men efter milliardskandaler burde man nok overveje om det nu også er sådan en god ide.

7. september 2017 kl. 10.58 | læs »
13

Hvad nytter skattelettelser, hvis ikke der er nogle it-folk til at tjene pengene?

Computerworld mener: Regeringens ensidige fokusering på at reducere skatter er ikke en løsning på it-branchens problemer.

6. september 2017 kl. 13.11 | læs »
21

Kære politikere: Her er den ultimative visuelle guide til endnu flere tåbelige afgifter

Politikerne vil beskatte telefoner for at støtte kunstnere. Men hvorfor stoppe der? Der er mange flere, det er synd for. Computerworld har den ultimative visuelle guide klar, som viser, hvem der også fortjener nogle millioner fra en afgift.

5. september 2017 kl. 11.12 | læs »