Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

l.jacobsen@cw.dk

Twitter

@lars_jac

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Jeg er chefredaktør for Computerworld og desuden inde over de fleste Computerworld-produkterne, blandt andet vores mange konferencer

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid. 

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelseinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.

Men næsten uanset anvendelsen er jeg interesseret i ny digital teknologi, inklusiv online medier, DSLR kameraer, tablets, online-tjenester og klassiskere som processorer, grafikkort og bundkort. Og ja, jeg bygger stadig selv mine pc´ere.

Jeg har arbejdet med Computerworld siden 2006 og har undervejs også været udviklingschef og chefredaktør for PC World (nu en sektion på Computerworld) og Eksperten.dk.
875 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

3

Danske it-successer er milliarder af kroner værd - men hvor skal de næste komme fra?

Computerworld mener: Danmark har i de seneste 40 år fostret en række it-succeser i milliardklassen. Men der er ikke tid til at klappe os selv på skulderen - der skal arbejdes for at sikre de næste vindere.

24. maj 2017 kl. 09.54 | læs »

Disruption-ramte virksomheder vælger den helt forkerte løsning på problemet: Her skal du fokusere

Virksomheder, der rammes af disruption, vælger forkert, når de kun fokuserer på pris eller produkt. Løsningen ligger et andet sted.

17. maj 2017 kl. 16.03 | læs »

"De BMW-biler, som vi sælger online, er faktisk bedre udstyret end dem, som vi sælger hos forhandlerne"

"Det interessante er, at de BMW-biler, som vi sælger online, faktisk er bedre udstyret end dem, som vi sælger hos forhandlerne. Der er faktisk 20 procent større omsætning per bil, somvi sælger digitalt."

16. maj 2017 kl. 12.17 | læs »

"Selvom vi havde verdens bedste software med Photoshop og Indesign, så var vi ikke længere vigtige for vores kunder. Gode ja, men ikke vigtige."

"Vi gik fra at lave programmer til at skabe løsninger, der binder indhold, forbrugere og salgsarbejdet sammen. I takt med at vores produkter blev ændret, blev hver eneste medarbejders rolle også ændret."

15. maj 2017 kl. 10.33 | læs »

Dansk Salesforce-boss efter kæmpesucces: Disse fire ingredienser er helt afgørende, hvis du skal kunne konkurrere i dag

Interview: "I de seneste to årtier er selv serviceøkonomien blevet til en commodity, og virksomheder af i dag bliver nødt til at lægge endnu en service-dimension oven på serviceøkonomien. De her fire ingredienser skal være til stede på samme tid. Ellers kommer du som virksomhed ingen vegne."

8. maj 2017 kl. 09.30 | læs »

Tag med på Beyond Data 2017: Bliv dygtigere til digitalisering - hør hvordan Coop og Saxo skaber forretning med innovation og data

Tag med: Fremtidens vindere er datadrevne - nogle fordi de er født sådan og andre, fordi de har formået at omstille deres organisation, deres produkter og deres mindset til en verden, hvor data spiller en afgørende rolle. På Beyond Data 2017 får du inspirationen, værktøjerne og netværket til at udfordre din forretning.

3. maj 2017 kl. 12.13 | læs »
1

Det hypede disruptionråd kan være færdigt med arbejdet i næste uge: Løsningerne ligger jo allerede klar

Computerworld mener: Det kan være svært at se Disruptionsrådet som andet end en håndsrækning til et bekymret LO, som gerne vil diskutere, hvad vi egentligt skal lave, når robotterne har taget alle jobbene. Det er fair nok - bare vi husker, at opgaven politisk - ikke praktisk.

1. maj 2017 kl. 14.58 | læs »
5

Sådan skabte AOC og Porsche Design en unik designskærm til blot 2.229 kroner

Den er slank, den er blottet for kabler og den er resultatet af 7 års samarbejde. Vi har historien bag AOCs nye flotte skærm.

27. april 2017 kl. 11.55 | læs »
1

Lever vi i røverbaronernes tid? Ny bog om tilblivelsen af frække selskaber som Uber og Airbnb er virkelig værd at læse

Ny bog sætter fokus på, hvordan de frække selskaber som Uber og Airbnb blev skabt. Den er værd at læse, for måske lever vi i røverbaronernes tidsalder?

25. april 2017 kl. 10.00 | læs »
9

Hvor meget på spanden er du, når hele økosystemet pludselig bliver sendt på pension?

Computerworld mener: Udstyr bliver forældet hurtigere end nogensinde før. Men er du forberedt på, hvad der sker, når dit nyere udstyr bare holder op med at virke?

21. april 2017 kl. 11.25 | læs »