Breaking:Nets med ny strategi: Vil sælge NemID og MitID

Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

lja@cw.dk

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Chefredaktør for Computerworld siden 2013.

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid.

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelsesinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.
1.465 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

Computerworld mener: Når det offentlige opfører sig som Uber ender turen i Helsingør

Computerworld mener: Uklar regulering, globalt orienterede leverandører og en lidt naiv tilgang har skabt den perfekte storm i Helsingør. Og vi ender der igen, hvis ikke både leverandører og kunder tager mere ansvar.

23. september 2022 kl. 14.59 | læs »

Dansk Salesforce-direktør Jacques Soelberg om truende økonomisk nedtur: Kunderne forbereder sig på nogle hårde år - og ændrer på it-investeringerne

Dreamforce, San Francisco: Det truende økonomiske uvejr får it-kunderne til at opføre sig anderledes. Også vækst-firmaet Salesforce mærker investorernes klarere forventninger efter flere års milliardhandler og masseansættelser.

23. september 2022 kl. 11.15 | læs »

Svindlet på nettet? Her er farerne - og hvordan du undgår dem

Podcast: Kriminelle på nettet er stadigt mere kreative. Få indsigt i deres tricks og hvordan du undgår dem i denne udgave af Cyberjunglen med Sune Gabelgård fra MobilePay og Anette Høyrup, fra Forbrugerrådet Tænk.

21. september 2022 kl. 13.00 | læs »

Efter keynoten: Hawaii-dansere, lændeklæder og pelsdyr - Salesforce er stadig et af verdens største og særeste it-firmaer

Dreamforce, San Franciso: Salesforce satser stort: På fire år er der brugt 50 milliarder dollars på opkøb, antallet af medarbejdere er fordoblet, og CRM-giganten er nu i kamp med både SAP, Microsoft og Oracle. Computerworld er sammen med 40.000 it-folk i San Francisco for at se, hvad næste skridt er.

21. september 2022 kl. 11.40 | læs »

Sådan undgår du etiske udfordringer i din kunstige intelligens

Podcast: Kunstig intelligens får rigtigt meget opmærksomhed. Men området er ikke uden udfordringer for både private og offentlige organisationer. Få forskerens og projektlederens bud på hvordan du undgår at havne i etiske problemer.

15. september 2022 kl. 15.29 | læs »

Arbejder du med it-sikkerhed? Vær med til at kåre Årets CISO 2022 på Børsen 5. oktober

Bliv inspireret, mød forsvarsministeren, spis god middag og vær med til at kåre Årets CISO 2022. Se hvordan du deltager her.

15. september 2022 kl. 14.28 | læs »

Cybertruslerne lige nu: Afpresning og ransomware er stadig i top

Podcast: Hvad er op og ned lige nu - og hvordan sikrer vi os? Det er temaet for denne episode hvor Computerworld sammen med to danske eksperter går tæt på cyberkriminalitet og de aktuelle trusler.

13. september 2022 kl. 14.19 | læs »

Få et unikt indblik: Her er Novo Nordisks nye digitale strategi

Podcast: Novo Nordisk nye digitale strategi skal både optimere og sikre nye forretningsområder. Få indsigt i strategien her - direkte fra Christian Holm Jönsson, Corporate Vice President, Digital Incubator & Innovation hos Novo Nordisk.

12. september 2022 kl. 13.30 | læs »

Har cloud-computing et kæmpestort compliance-problem?

Podcast: Er compliance-fokusset skudt helt ud af proportioner? CISO Henning Mortensen og Microsoft-direktør Ole Kjeldsen stiller i stort dobbeltinterview skarpt på de aktuelle udfordringer med cloud-løsningerne.

8. september 2022 kl. 15.01 | læs »

Er den aktuelle massive logning af alle danskere virkelig nødvendig?

Podcast: Er den aktuelle massive logning af alle danskere virkelig nødvendig? Og hvad kan politiet ellers med de mange gode data de samler op? Hør Lene Lentz forsker i cybercrime og Niels Bertelsen, formand for PROSA, forklare en af tidens store it-dilemmaer.

6. september 2022 kl. 12.58 | læs »