Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

lja@cw.dk

Twitter

@lars_jac

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Jeg er chefredaktør for Computerworld og desuden inde over de fleste Computerworld-produkterne, blandt andet vores mange konferencer.

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid.

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelseinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.

Men næsten uanset anvendelsen er jeg interesseret i ny digital teknologi, inklusiv online medier, DSLR kameraer, tablets, online-tjenester og klassiskere som processorer, grafikkort og bundkort. Og ja, jeg bygger stadig selv mine pc´ere.

Jeg har arbejdet med Computerworld siden 2006 og har undervejs også været udviklingschef og chefredaktør for PC World (nu en sektion på Computerworld) og Eksperten.dk.
1.242 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

Premium

Se listen: Her er Danmarks 28 bedste virksomheder inden for outsourcing, hosting og drift

Computerworld Top 100 2020: Computerworld har endnu engang kåret Danmarks dygtigste it-selskaber til outsourcing, hosting og drift. Se listen over de 28 selskaber her.

18. september 2020 kl. 12.03 | læs »
Premium

Se listen: Her er Danmarks 49 bedste it-konsulenthuse

Computerworld Top 100/2020: Københavnsk konsulenthus gentager succesen og vinder for andet år i træk prisen som Danmarks bedste it-konsulenthus. Se hele listen over landet stærkeste it-konsulenthuse her.

16. september 2020 kl. 12.21 | læs »
Premium

Top 100: Her er Danmarks 21 bedste ERP-leverandører

Computerworld Top 100: Regnskabet er gjort op, og Computerworld kan nu kåre Danmarks bedste ERP-selskaber 2020.

9. september 2020 kl. 15.59 | læs »
10

Denne gang gik det helt galt: Google overspillede totalt sin hånd over for Joy Mogensen og Folketinget

Computerworld mener: Kulturministeren og Folketingets partier ville mødes med en beslutningstager fra Google. Spørgsmålet er om det overhovedet muligt i Danmark. For mange internationale tech-virksomheder bliver mere og mere lukkede i takt med at omsætningen vokser.

3. september 2020 kl. 11.40 | læs »

Kom gratis med på tre dages it-konference: Computerworld Summit 2020

8., 9. og 10. september 2020 kan læne dig tilbage i kontorstolen og blive inspireret, når nogle af Danmarks bedste CIO'er, CISO'er og leverandører går live i det digitale Computerworld Summit-studie. Vi lover det bliver flot, fagligt og interaktivt. Se hvordan du kan se med her.

27. august 2020 kl. 14.47 | læs »

"Jeg arbejder som forsker på Novo Nordisk hvor jeg også sidder delvist som dataanalytiker"

"Jeg arbejder som forsker på Novo Nordisk, hvor jeg også sidder delvist som dataanalytiker."

21. august 2020 kl. 16.35 | læs »

De spændende it-job er rykket endnu tættere på Computerworld

Specialiseret jobportal for it-stillinger skifter navn. Skiftet er en konsekvens af et stærkere samarbejde med Computerworld.

18. august 2020 kl. 13.26 | læs »
Premium

Test: Surface Book 3 er en lækker bærbar - men Microsoft-designerne har læst for mange Svend Brinkmann-kronikker

Hvis det hænger dig langt ud af halsen at være innovativ og omstillingsparat, så har Microsoft udviklet en rigtig god ny bærbar computer til dig. Den hedder Surface Book 3.

11. august 2020 kl. 15.59 | læs »

Stor reportage: Tag med Computerworld på datadreven super-racerbåd: Har 2.000 datastreams i realtid, når båden sejler

SailGP er Formel 1 til vands drevet af tusindvis af sensorer, live dataanalyse og hvor alle konkurrenter live kan kigge med i netop dine data. Computerworld har været ude at sejle med det danske SailGP-team for at få historien om den topmoderne og datadrevne sport.

7. august 2020 kl. 13.45 | læs »

"Nogle gange vil kunderne have mere smør, end vi har - og hvad gør man så?"

"Nogle gang vil kunderne have mere smør, end vi har - og hvad gør man så?"

15. juli 2020 kl. 09.40 | læs »