Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

l.jacobsen@cw.dk

Twitter

@lars_jac

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Jeg er chefredaktør for Computerworld og desuden inde over de fleste Computerworld-produkterne, blandt andet vores mange konferencer

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid. 

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelseinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.

Men næsten uanset anvendelsen er jeg interesseret i ny digital teknologi, inklusiv online medier, DSLR kameraer, tablets, online-tjenester og klassiskere som processorer, grafikkort og bundkort. Og ja, jeg bygger stadig selv mine pc´ere.

Jeg har arbejdet med Computerworld siden 2006 og har undervejs også været udviklingschef og chefredaktør for PC World (nu en sektion på Computerworld) og Eksperten.dk.
926 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

"Jeg kom til Californien, før der var et Silicon Valley, og lige da den personlige computer og internettet blev født"

"Jeg kom til Californien, før der var et Silicon Valley, og lige da den personlige computer og internettet blev født. Så man kan sige, at jeg har været online siden 1972."

17. oktober 2017 kl. 11.54 | læs »
17

Yes! Nu skal det offentlige til lommerne hvis der sjuskes med vores persondata

Computerworld mener: Når det offentlige sjusker med vores persondata, skal der selvfølgelig bøder på bordet. Ellers sker der ingenting. Det viser historien.

13. oktober 2017 kl. 13.07 | læs »

"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"

"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."

13. oktober 2017 kl. 10.00 | læs »

Vil du med på Computerworld Summit? Få gratis adgang til en af årets store it-konferencer

Gratis Computerworld-seminar: Hør oplæg fra TV 2-direktør, tidligere PET-chef og Dansk Supermarkeds 'head of digital'. Kom med på Computerworld Summit Aarhus 2017. Helt gratis. Se hvordan her.

12. oktober 2017 kl. 09.00 | læs »
6

Sådan stjal CIA en hel sunken atomubåd for næsen af russerne i fuldt dagslys

I 1968 sank den russiske ubåd K-129 på 4.800 meters dybde i Stillehavet. Ny bog fortæller historien om, hvordan amerikanerne opfandt en hel branche og brugte milliarder af dollars på cutting-edge teknologi til at nuppe ubåden for næsen af russerne i fuldt dagslys.

11. oktober 2017 kl. 09.01 | læs »
3

Anmeldelse: Blade Runner 2049 er en fantastisk, flot og klaustrofobisk skildring af fremtiden

Anmeldelse: Blade Runner 2049 er mørk, sørgmodig og dyster. For Blade Runner 2049 gør lige nøjagtigt det, som god science fiction kan: Stille spørgsmål ved vores valg ved at vise os deres konsekvenser.

6. oktober 2017 kl. 10.59 | læs »

Tre ideer fra Tradeshifts hackaton: Fra globale smarte kontrakter til interne værktøjer

Reportage: Computerworld var med, da succesfulde Tradeshifts hackaton blev skudt i gang på Landemærket i København. Mød tre af holdene og hør, hvad deres bud på et vinderkoncept er: Fra interne værktøjer til smart kontrakter.

2. oktober 2017 kl. 11.40 | læs »

Danske Tradeshift er gået fra spejderhytte til en global koncern på få år: Holder innovationen i topform med nemt værktøj

Reportage: På blot seks år er Tradeshift gået fra 5 til 580 ansatte. Og fra hygge i en spejderhytte til en global koncern. Computerworld var med, da virksomheden torsdag havde globalt hackaton. Se her hvad du kan lære at it-kometens arbejde med innovation.

2. oktober 2017 kl. 10.55 | læs »

GoPro klar med fede to actionkameraer - det ene filmer også alt det, der sker bag ved dig

4K optagelser i slow-motion og kamera der filmer 360 grader, så du selv kan vælge actionen bagefter. GoPro er klar med to nye fede actionkameraer. Se kameraerne og de danske priser her.

29. september 2017 kl. 12.59 | læs »
2

Brainstorming og workshops er ikke løsningen: Her er opskriften på innovation

Brainstorming og workshops er ikke de bedste måder at få ideer på. Og alt for mange ledergrupper tror, at de skal lede innovationen efter gamle CBS-metoder. Mød Jesper Müller-Krogstrup, som sætter ledelsen på skolebænken for at skabe en ægte innovativ kultur.

27. september 2017 kl. 15.19 | læs »