Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

l.jacobsen@cw.dk

Twitter

@lars_jac

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Jeg er chefredaktør for Computerworld og desuden inde over de fleste Computerworld-produkterne, blandt andet vores mange konferencer

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid. 

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelseinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.

Men næsten uanset anvendelsen er jeg interesseret i ny digital teknologi, inklusiv online medier, DSLR kameraer, tablets, online-tjenester og klassiskere som processorer, grafikkort og bundkort. Og ja, jeg bygger stadig selv mine pc´ere.

Jeg har arbejdet med Computerworld siden 2006 og har undervejs også været udviklingschef og chefredaktør for PC World (nu en sektion på Computerworld) og Eksperten.dk.
1.024 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

12

Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil

De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.

10. august 2018 kl. 12.37 | læs »
2

Test: Smarte pærer fra Geeni er nemme at sætte op - men det smarte kommer først, når du overgiver dig til tech-giganterne

Smarte pærer er en af de nemmeste veje til at smartere hjem. Vi har testet en række gode pærer fra Geeni, som viser at du stadig kun er halvt i mål, medmindre du også handler hos Amazon, Google eller Microsoft.

8. august 2018 kl. 14.13 | læs »

Min sommerferielæsning: Et møde med de skjulte internet-herskere, som reelt bestemmer, hvad du må se

Min sommerferie-læsning: De store internetplatforme er demokratiske mareridt med kæmpe magt, som ikke står til ansvar over for nogen. I stedet regulerer de sig selv og deres brugere med moderatorer og algoritmer. Ny bog går tæt på, hvad der reelt sker bag de nedrullede gardiner.

1. august 2018 kl. 13.34 | læs »
1 Premium

Sprang fra it-topjob til selvstændig inden for AI og har nu 65 ansatte: "Machine learning kommer ikke til at tage folks job. Men det gør ham, der begynder at bruge machine learning og AI"

Fra Computerworlds arkiv: Mikael Munck har været Årets CIO og var i en årrække højtprofileret CIO for Saxo Bank. I dag står han i spidsen for 65 ansatte i 2021.AI - og har netop lanceret en platform for kunstig intelligens, som skal konkurrere med de store tech-firmaer. Få historien om 2021.AI og det store sats på AI her.

24. juli 2018 kl. 12.00 | læs »
Premium

KMD begyndte helt forfra med cloud for et par år siden: "Siden dengang har vi halveret vores time-to-market. Meget af den besparelse kommer fra Azure, hvor vi har taget alt, hvad vi kunne af pakker ned fra hylderne"

Fra Computerworlds arkiv: KMD har omfavnet en cloud-først-strategi for nye løsninger. Det har givet gladere udviklere og hurtigere udvikling.

23. juli 2018 kl. 12.00 | læs »
4

Afpresningsmail rammer Danmark: Jeg ved, at du har surfet porno!

Smart afpresningsmail, der indeholder både brugerens mail og password, truer med at offentliggøre sex-videoer fra offerets webcam. Prisen for ikke at sende til venner og familie er 12.100 kroner.

18. juli 2018 kl. 10.00 | læs »

Jørgen Bardenfleths bestyrelseskarriere er bygget på benhårdt arbejde og kold kanvas-kaffe - hør hans gode råd til dig i Tech fra Toppen

Tech fra Toppen: Jørgen Bardenfleth er en af Danmarks mest erfarne og alsidige it-ledere - og han har gang i bestyrelseskarrieren. Hør hans gode råd om, hvad du selv kan gøre, og hvad forskellen er på god ledelse og godt bestyrelsesarbejde.

13. juli 2018 kl. 15.33 | læs »
Premium

Til Computerworlds Premium-medlemmer: Download eksklusiv single og lydbog om det store Mærsk-angreb - fortalt time for time

Som Premium-læser skal du forkæles. Derfor har vi på Computerworld gjort lidt ekstra ud af det og lavet en sommerferiegave til dig. Download den her.

13. juli 2018 kl. 13.30 | læs »

Stor undersøgelse: Hvad giver dig størst arbejdsglæde?

Kampen om dygtige it-folk er som bekendt intens, men skal de lokkes med bonus og fryns? Det undersøger Computerworld og it-jobbank lige nu i en stor kortlægning af Danmarks it-folk.

5. juli 2018 kl. 15.30 | læs »
Premium

Dansk Microsoft-boss': Sådan bliver du en god chef i en moderne virksomhed - skab følgeskab - og gør dig fortjent til det

Microsoft Danmarks administrerende direktør, Marianne Dahl Steensen, har klart et budskab: Chefer skal oppe sig for at kunne matche kravene til lederskab, følgeskab og kommunikation.

26. juni 2018 kl. 12.41 | læs »