Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

l.jacobsen@cw.dk

Twitter

@lars_jac

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Jeg er chefredaktør for Computerworld og desuden inde over de fleste Computerworld-produkterne, blandt andet vores mange konferencer

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid. 

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelseinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.

Men næsten uanset anvendelsen er jeg interesseret i ny digital teknologi, inklusiv online medier, DSLR kameraer, tablets, online-tjenester og klassiskere som processorer, grafikkort og bundkort. Og ja, jeg bygger stadig selv mine pc´ere.

Jeg har arbejdet med Computerworld siden 2006 og har undervejs også været udviklingschef og chefredaktør for PC World (nu en sektion på Computerworld) og Eksperten.dk.
1.041 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

Gartner klar med frisk analyse: Lenovo er på toppen - Apple, Acer og Asus får tæsk

Det globale pc-marked har ifølge analysevirksomheden Gartner udfordringer med væksten. Men tallene dækker også over klare vindere og tabere.

11. oktober 2018 kl. 13.37 | læs »
3

Computerworld mener: Ansvaret for den totale lovløshed om danske persondata kan kun placeres ét sted

Computerworld mener: Manglen på klare regler om, hvorvidt danskernes data må eller ikke må sendes til udlandet er ikke fair over for kommunerne, leverandørerne og for skatteborgerne, som i sidste ende risikerer at stå med regningen. Pilen peger kun ét sted hen.

10. oktober 2018 kl. 11.20 | læs »

"Når der er problemer med diskrimination i AI-systemer, handler det ikke kun om modellerne, men om de data, som folk lægger ind i dem"

"Når der er problemer med diskrimination i AI-systemer, handler det jo netop ikke kun om modellerne, men om de data, som folk lægger ind i den."

4. oktober 2018 kl. 15.34 | læs »

Hos Adidas er mere end 50 procent af kundeservicen er blevet automatiseret med softwarerobotter

Interview: Softwarerobotter, chatbots og stemmestyring stormer frem. Men hvad kan de reelt - og hvad siger brugerne? Computerworld har mødt Clement Tussiot, der de seneste tre år har været fødselshjælper for kundevendte chat- og stemmesystemer.

4. oktober 2018 kl. 12.58 | læs »
Premium

Spar Nord i kæmpe it-omstilling til cloud: "Vores projekt er nok et af de mest ambitiøse i verden lige nu"

Interview: Over i alt tre år skal Spar Nords klassiske mainframe-løsninger forbindes med nye cloud-tjenester, arbejdsgange laves helt om og hele relationen til kunderne ændres. "Der har ligget et helt team i Nato-stilling oppe i Finanstilsynet bare ved tanken om det," siger direktør Ole Madsen.

28. september 2018 kl. 15.30 | læs »

Danske Pablo Jensen har fået succes som CTO i Schweiz: Nu holder hans data en milliardforretning kørende

Tech fra Toppen: Sportradar er verdens største firma inden for sportsbetting og danske Pablo Jensen står fra sin base i Schweiz og som CTO i spidsen for den tekniske af Sportradars globale betting-forretning, der som b2b-virksomhed leverer resultater og beriget data til andre virksomheder.

27. september 2018 kl. 15.36 | læs »
Premium

Dell EMC stormer frem i Danmark: ”Vores samlede forretning vokser på den rigtige side af 50 procent year-on-year i forhold til sidste år”

Interview: Trods hyppige direktørskift har it-giganten Dell EMC ikke tabt danskt momentum - i stedet stormer stort set alle forretningsområder nu frem.

27. september 2018 kl. 11.34 | læs »

Salesforce lader dig bygge stemmestyring uden brug af kode - og sende stemme-bots til Amazon og Google

Stemmestyring er alle vegne - og nu også i virksomhedssystemer. Med Einstein Voice lader Salesforce dig opdatere data med stemmen - og bygge stemme-bots uden kode direkte til Amazon Alexa og Google Assistant.

27. september 2018 kl. 10.51 | læs »

Galleri: Se Salesforce´s gigantiske it-konference med 170.000 deltagere

Dreamforce er Salesforce´s årlige konference - og i år med mere end 170.000 tilmeldt deltagere. Konferencen fokuserer på alle elementer i Salesforce-økosystemet og strækker sig over fire dage. Se billederne her fra en af verdens største it-konferencer for forretningssoftware.

26. september 2018 kl. 14.11 | læs »

"Det sjove er jo, at han er jo i virkeligheden er en indadvendt tech-nørd. Men der er to ting som han elsker, hvor man kan høre, at han næsten ikke kan stoppe."

"Jeg kan huske at jeg selv hilste på Michael Dell til en konference i 2012."

21. september 2018 kl. 09.00 | læs »