Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

l.jacobsen@cw.dk

Twitter

@lars_jac

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Jeg er chefredaktør for Computerworld og desuden inde over de fleste Computerworld-produkterne, blandt andet vores mange konferencer

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid. 

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelseinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.

Men næsten uanset anvendelsen er jeg interesseret i ny digital teknologi, inklusiv online medier, DSLR kameraer, tablets, online-tjenester og klassiskere som processorer, grafikkort og bundkort. Og ja, jeg bygger stadig selv mine pc´ere.

Jeg har arbejdet med Computerworld siden 2006 og har undervejs også været udviklingschef og chefredaktør for PC World (nu en sektion på Computerworld) og Eksperten.dk.
1.068 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

Tech fra Toppen: Digitaliseringsprofessor Jan Damsgaard har en advarsel til de danske virksomheder

Tech fra Toppen: Efter en usikker start stor-roser digitaliseringsprofessor Disruptionrådet - og advarer om at 750.000 danske job er i fare, fordi vi tager for let mulighederne hos Amazon og Alibabas fremadstormende platforme.

6. februar 2019 kl. 15.02 | læs »
7

Kan I huske den gang vi troede, at internettet ville skabe fred, frihed og fremgang?

Kan I huske den gang vi troede, at internettet ville skabe fred, frihed og fremgang? Det kan jeg. Og nu føler jeg mig temmelig dum.

25. januar 2019 kl. 11.20 | læs »

Oracle satser stort på kloge applikationer: "Vores teknologi med kunstig intelligens og machine learning er allerede bygget ind i systemet.”

Oracle Open World, London:Softwaregiganten Oracles AI-strategi afviger fra konkurrenternes: Vil have AI ud af elfenbenstårnet og ind forretningsapplikationer.

22. januar 2019 kl. 09.12 | læs »

Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering

Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.

21. januar 2019 kl. 09.51 | læs »

"I undrer jeg nok over hvad jeg laver her på skærmen. Hvorfor jeg ikke er på scenen foran jer i London, men i stedet sidder i Californien klokken 03 lokal tid med en kop Starbucks kaffe"

"I undrer jeg nok over hvad jeg laver her på skærmen, og over hvorfor jeg ikke er på scenen foran jer i London, men i stedet sidder i Californien klokken 03 lokal tid med en kop Starbucks-kaffe."

18. januar 2019 kl. 15.28 | læs »
Premium

Accenture-boss: 'Intelligent enterprise' og 'frictionless business' - disse fem trends bliver afgørende for din succes i 2019

Oracle Open World, London: Hvert år udpeger konsulentfirmaet Accenture en række trends baseret på erfaringerne fra firmaets tusindvis af konsulenter. Her er ingen visioner om flyvende biler eller hoverboards. Men i stedet de fem trends, som firmaet mener vil burde i en digital virksomhedsløsning anno 2019. Central for 2019 er: 'Intelligent enterprise.'

17. januar 2019 kl. 15.21 | læs »

Tech fra Toppen: Tim Vang får hastigheden op og de rigtige idéer frem med Googles pretotyping

Tech fra Toppen: Tim Vang får ideerne frem og hastigheden op ved konstant at tænke små overskuelige eksperimenter ind idéprocessen. Metoden hedder pretotyping og stammer fra Google. Lær meget mere om, hvordan du kan bruge værktøjet her.

16. januar 2019 kl. 15.02 | læs »

Tech fra toppen: Fra loddekolbe til forretning - professor Niels Bjørn-Andersen har fulgt danske it-chefer i næsten 50 år

Sidst i 1960´erne startede Niels Bjørn-Andersen i EDB-afdelingen hos Unilever. Her var opgaven af lave fakturering- og lagersystemer baseret på en 8K-maskine hvor der skulle kodes i assembler. Lige siden har han holdt øje med samspillet mellem teknologi, forretning og ledelse - få hans historie her.

28. december 2018 kl. 14.21 | læs »

Ny rapport: Danskernes e-handel runder 140 milliarder kroner i 2018 - få hele rapporten her

E-handelen tager endnu et hop og sætter ny milliardrekord. Men en stor del af af danskernes varekøb sker stadig offline.

28. december 2018 kl. 12.05 | læs »

Fik du det hele med? Her er årets 10 mest læste historier på Computerworld

Nyt batteri til din langsomme iPhone, lønnen i den danske it-branche, Windows 10 og GDPR er læser-favoritterne på Computerworld i 2018. Se årets mest læste teknologi- og businesshistorier her.

28. december 2018 kl. 10.30 | læs »