Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

l.jacobsen@cw.dk

Twitter

@lars_jac

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Jeg er chefredaktør for Computerworld og desuden inde over de fleste Computerworld-produkterne, blandt andet vores mange konferencer

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid. 

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelseinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.

Men næsten uanset anvendelsen er jeg interesseret i ny digital teknologi, inklusiv online medier, DSLR kameraer, tablets, online-tjenester og klassiskere som processorer, grafikkort og bundkort. Og ja, jeg bygger stadig selv mine pc´ere.

Jeg har arbejdet med Computerworld siden 2006 og har undervejs også været udviklingschef og chefredaktør for PC World (nu en sektion på Computerworld) og Eksperten.dk.
1.128 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

Premium

Microsoft i stort tilbagetog: Ruller øjeblikkeligt omstridte ændringer i partnerprogramet tilbage

Få dage før den vigtige Microsoft Inspire-konference åbner i Las Vegas er software-giganten på tilbagetog. Nu annulleres en række omstridte ændringer i partner-programmet.

13. juli 2019 kl. 10.17 | læs »
Premium

It-konsulenthuset Epico satser på vækst gennem BI og unge talenter: ”Vi står på messer og samler guldkorn op fra de højere læreranstalter"

Interview: Kampen om de bedste it-konsulenter er benhård. For  går vejen til vækst gennem et sats på BI og unge talenter - og direktør Jan Hansen er ikke bange for at tilbyde nyuddannede fastansættelse.

9. juli 2019 kl. 09.27 | læs »
1

The Digital Edge: Ørsteds CIO Michael Biermann styrker it-afdelingen: "Vi får en masse nye kollegaer med kompetencer, som vi overhovedet ikke har set før. Det er virkeligt spændende"

The Digital Edge: Et styrket fokus på it-arkitektur, agile og værktøjer som design thinking har på få år sat fart på den 780 personer store it-afdeling hos energikoncernen Ørsted. Hør hele historien om transformationen og hvad fremtiden byder direkte fra CIO Michael Biermann.

3. juli 2019 kl. 11.00 | læs »
3

Kære regering, kære nye ministre: Tre kæmpe it-områder venter på jeres politiske indsats - skal vi komme i gang?

Computerworld mener: Tillykke med valget - og velkommen til. Jeg er så heldig at kende flere af jer, og jeg er sikker på at I vil arbejde hårdt for den linje og den politik, som I er valgt på. Det er godt. For det er der også behov for - især på inden for teknologi- og it-området.

27. juni 2019 kl. 11.36 | læs »

"Alt i alt igangsatte jeg fem nye initiativer, hvor et par af dem fik finansiering direkte af Steve Ballmer "

I hans sidste investering stak Steve Ballmer os en stor mængde penge og sagde 'Bjarne, du bliver nødt til at love mig, at hvis du får de her penge, så skal du bygge et firma inde i firmaet"

26. juni 2019 kl. 11.19 | læs »

The Digital Edge: Microsoft-veteranen Bjarne Schøn er ved at bygge en 'software-fabrik' hos danske Nilfisk: "Vi har lige ansat den første .Net-udvikler nogensinde"

The Digital Edge: Bjarne Schøn har skabt global innovation for Microsoft og rådgivet Bill Gates. Nu står han i spidsen for den digitale transformation af danske Nilfisk. Hør mere om Bjarnes historie, opgaver og gode råd her.

20. juni 2019 kl. 16.30 | læs »
1

De dygtiges succes hviler (som altid) på medarbejderne og deres kompetencer

ComputerViews: Produkter, priser og præsentable chefer er alt sammen fint. Men skal du skabe en succes går vejen gennem medarbejderne. Det viser både Årets CIO og topplaceringerne i Computerworlds Image-undersøgelse.

18. juni 2019 kl. 09.00 | læs »
Premium

Uber, Apple Pay og ingen kontanter: Sådan kommer du ifølge eksperterne til at betale lige om lidt

Reportage: Se fire betalingseksperters bud på, hvordan dine betalinger kommer til at ændre sig.

17. juni 2019 kl. 10.47 | læs »

Tid til at opgradere? Det nye Wifi 6 lokker med fire gange bedre ydelse

De første Wifi 6 routere er på vej i butikkerne. De lover fire gange større ydelse - men hvad er op og ned i det tal? Få den hurtige forklaring.

13. juni 2019 kl. 13.41 | læs »

Morgen-briefing: Uber og Volvo præsenterer produktionsklar, selvkørende bil / Huawei vil have amerikanske Verizon til at betale / 333 gratis slides til dig om internettets vigtigste trends

Volvo og Uber er klar til at producerer selvkørende biler, Samsung har søgt patent på et sært træk-ud-display og Huawei vil have amerikanske Verizon til at hoste op.

13. juni 2019 kl. 06.30 | læs »