Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

l.jacobsen@cw.dk

Twitter

@lars_jac

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Jeg er chefredaktør for Computerworld og desuden inde over de fleste Computerworld-produkterne, blandt andet vores mange konferencer

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid. 

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelseinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.

Men næsten uanset anvendelsen er jeg interesseret i ny digital teknologi, inklusiv online medier, DSLR kameraer, tablets, online-tjenester og klassiskere som processorer, grafikkort og bundkort. Og ja, jeg bygger stadig selv mine pc´ere.

Jeg har arbejdet med Computerworld siden 2006 og har undervejs også været udviklingschef og chefredaktør for PC World (nu en sektion på Computerworld) og Eksperten.dk.
1.016 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."

Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.

18. juni 2018 kl. 13.06 | læs »
Premium

Premium-læser? Kom gratis til eksklusivt gå-hjem-møde om RPA og softwarerobotter

Som et særligt tilbud til dig som Premium-læser, vil vi gerne invitere dig til et gratis og eksklusivt gå-hjem-møde, hvor du kan blive klogere på RPA-teknologien og høre nærmere om brugen af software-robotter.

18. juni 2018 kl. 10.33 | læs »

"På IT-Universitetet afviser vi nu flere ansøgere til kvote 1 til softwareudvikling, end vi optager"

"På IT-Universitetet afviser vi nu flere ansøgere til kvote 1 til softwareudvikling, end vi optager"

18. juni 2018 kl. 09.35 | læs »

"Hvis nu nogle sætter en boks foran en af vores pumper. Sådan en smart en med Alexa eller noget, så dør Grundfos på sigt."

"Hvis nu nogle sætter en boks foran en af vores pumper. Sådan en smart en med Alexa eller noget, så dør Grundfos på sigt."

16. juni 2018 kl. 14.09 | læs »

På besøg i Danmark: Futuristisk Mercedes-varevogn har droner på taget og viser film på køleren

Træt af at holde i kø bag en osende diesel-varevogn? I så fald har Mercedes måske løsningen, som de viste frem på Folkemødet. Navnet er Vision Van, den er elektrisk og den har to droner på taget. Mød den her.

15. juni 2018 kl. 12.05 | læs »

"Der kommer flere og flere dimser i vores biler, så vi ikke kører ind i hinanden. Men vores forretningsmodel er jo netop baseret på, at vi kører ind i hinanden"

"Der kommer flere og flere dimser i vores biler, så vi ikke kører ind i hinanden. Men vores forretningsmodel er jo netop baseret på at vi kører ind i hinanden."

15. juni 2018 kl. 09.34 | læs »
26

Det tog blot tre møder - og så blev jeg alvorligt bekymret for de danske job

Computerworld mener: Da debatten om robot-drevet massearbejdsløshed rasede sidste år, var jeg fortrøstningsfuld på Danmark og de danske jobs vegne. Men de seneste par uger er jeg kommet alvorligt i tvivl - for nu går det for alvorligt stærkt.

6. juni 2018 kl. 09.00 | læs »

Sprang fra it-topjob til selvstændig inden for AI og har nu 65 ansatte: "Machine learning kommer ikke til at tage folks job. Men det gør ham, der begynder at bruge machine learning og AI"

Interview. Mikael Munck har været Årets CIO og var i en årrække højtprofileret CIO for Saxo Bank. I dag står han i spidsen for 65 ansatte i 2021.AI - og har netop lanceret en platform for kunstig intelligens, som skal konkurrere med de store tech-firmaer. Få historien om 2021.AI og det store sats på AI her.

1. juni 2018 kl. 15.47 | læs »

Et par rosende ord fra Computerworlds chefredaktør: Der er sket noget næsten magisk

Computerworld mener: Der er sket noget næsten magisk: De endeløse produktpræsentationer er næsten helt forsvundet, og det samme er sket for sessionerne, hvor potentielle leverandører banker sig på brystet.

1. juni 2018 kl. 11.24 | læs »
Premium

Den hårde lære af Skats mange it-skandaler – her er skatteministerens fem bud på god digitalisering (som andre også kan bruge)

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) mener, at den offentlige sektor bør lære af erfaringerne fra Skats massive it-problemer. Derfor har han udarbejdet fem digitaliserings-bud

1. juni 2018 kl. 06.00 | læs »