BreakingDisse fem it-systemer bliver omfattet af den nye krigsregel

Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

l.jacobsen@cw.dk

Twitter

@lars_jac

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Jeg er chefredaktør for Computerworld og desuden inde over de fleste Computerworld-produkterne, blandt andet vores mange konferencer

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid. 

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelseinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.

Men næsten uanset anvendelsen er jeg interesseret i ny digital teknologi, inklusiv online medier, DSLR kameraer, tablets, online-tjenester og klassiskere som processorer, grafikkort og bundkort. Og ja, jeg bygger stadig selv mine pc´ere.

Jeg har arbejdet med Computerworld siden 2006 og har undervejs også været udviklingschef og chefredaktør for PC World (nu en sektion på Computerworld) og Eksperten.dk.
1.224 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

Google køber smartbrille-firma: Stopper for salget, fjerner app og lukker for tjenesterne

Google har tilsyneladende ikke opgivet drømmen om de smarte briller. Nyt opkøb skal styrke det som Google kalder "hjælpesomme enheder".

2. juli 2020 kl. 11.35 | læs »

"Så øvelsen var at vi skulle få sælgerne hurtigere ind og at de skulle kunne lukke ordren i første kald"

"Et af vores nyere projekter gik ud på at lave en intelligent søgemotor så vores sælgere hurtigere kunne komme i gang med at sælge varer til kunderne, når de ringede ind."

29. juni 2020 kl. 15.55 | læs »

Podcast - Next Step: Lemvigh-Müllers it-direktør om lange it-kontrakter, digitalisering og tiden efter corona

Podcast - Next Step: Lemvigh-Müllers it-direktør Frederik Aakerlund står bag systemer der skal hjælpe håndværkere med at vælge mellem over 300.000 varenumre, sikre direkte salg via mobiltelefonen og hjælpe nye sælgere hurtigere i gang. Hør hans overvejelser omkring det bedste it-landskab for den danske teknikgrossist.

29. juni 2020 kl. 14.21 | læs »

Podcast: Rengøringsgiganten ISS' CIO Olivier Gaspar er i gang med en global it-transformation

Podcast - The Digital Edge: Det kræver særlige evner og et særligt overblik at sætte it-retningen for 500.000 ansatte på tværs af grænser og kulturer - og det ville være næsten umuligt uden et effektivt it-setup med udbredt brug af automatisering. Mød CIO Olivier Gaspar, der står i spidsen for ISS' globale it-transformation.

24. juni 2020 kl. 15.15 | læs »
Premium

Efter keynoten: SAP's nye CEO er ung, grøn og ikke bange for at love kunderne rigtigt meget

Sapphire Now 2020: SAP's nye CEO, Christian Klein, sætter modstandsdygtighed og samfund før profit - og vil have verdens største virksomheder med en grøn rejse.

15. juni 2020 kl. 20.55 | læs »

Podcast: Haldor Topsøe CIO Niels Keller-Larsen har fem digitale "must win battles" - hør om dem her

Podcast - The Digitale Edge: Haldor Topsøe CIO Niels Keller-Larsen har fem digitale "must win battles" og har sat produktionen i fokus det næste års tid. Hør om industrigigantens digitale rejse her.

11. juni 2020 kl. 15.00 | læs »

Et ekko fra svundne tider med faxmaskiner og blanketter i metermål

Chefredaktøren har ordet: Forestil dig corona-arbejdet anno 1992. Uden net, uden fax-maskiner derhjemme, uden mobiltelefoner og med hundredvis af manuelle processer, der involverede Peter, Magdalena, Bent, Jens, Lillian, Marianne og endeløse baner af fysiske blanketter.

10. juni 2020 kl. 11.58 | læs »

Stort CIO-interview: Hos Salling Group vælger man ikke cloud for enhver pris

Next Step - en podcast om cloud-strategi: Næsten samtlige af Salling Groups systemer er blevet udskiftet over de seneste 10 år. Men nye løsninger er ikke automatisk cloud-løsninger, fortæller CIO Alan Jensen om supermarkedsgigantens it-landskab.

9. juni 2020 kl. 15.19 | læs »

"Udover alle de sensorer, der er bygget ind i vores nye fabrikker, er vi begyndt at putte sensorer på vores net og trawlere"

"Ud over alle de sensorer, der er bygget ind i vores nye fabrikker, så har vi nu også indgået et samarbejde med Aarhus Universitet, der gør, at vi putter sensorer på vores net og trawlere"

28. maj 2020 kl. 15.15 | læs »

Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen

Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.

27. maj 2020 kl. 14.31 | læs »