Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

l.jacobsen@cw.dk

Twitter

@lars_jac

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Jeg er chefredaktør for Computerworld og desuden inde over de fleste Computerworld-produkterne, blandt andet vores mange konferencer

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid. 

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelseinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.

Men næsten uanset anvendelsen er jeg interesseret i ny digital teknologi, inklusiv online medier, DSLR kameraer, tablets, online-tjenester og klassiskere som processorer, grafikkort og bundkort. Og ja, jeg bygger stadig selv mine pc´ere.

Jeg har arbejdet med Computerworld siden 2006 og har undervejs også været udviklingschef og chefredaktør for PC World (nu en sektion på Computerworld) og Eksperten.dk.
892 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

1

Millioninvesteringer baner vejen: Stor officiel dansk e-sport-liga på vej

Der er gode nyheder til e-sport-folket på vej. Ifølge kilder tæt på processen vil en officiel dansk e-sport-liga blive lanceret, når sommerferien er overstået og kalenderen viser august.

13. juli 2017 kl. 10.55 | læs »
16

Analyse: Google, Microsoft, Apple og Amazon er midt i et hårdt et opgør om fremtidens digitale assistenter - og Amazon er langt foran

Google, Microsoft, Apple og Amazon er i disse år midt i et hårdt opgør om fremtidens digitale assistenter. Amazon ser ud til at have føretrøjen på og være milevidt foran feltet.

12. juli 2017 kl. 15.55 | læs »

SAP-direktør: "Vi har skabt en næsten eksponentiel succes, men nu er det op til politikerne"

I 2017/2018 får 104 danske skoleklasser del i Coding Class-projektet, som sikrer børn adgang til undervisning i it- og teknologi. Det er afgørende, for vi skal være bedre til at tage imod ny teknologi siger SAP's danske direktør, som var med til starte projektet.

3. juli 2017 kl. 14.14 | læs »

Hjælp os med at gøre Computerworld.dk bedre - vi har brug for din mening

Vær med i Computerworlds læserundersøgelse. Det tager kun fem minutter, og din mening er med til at gøre sitet bedre. Du deltager lige her.

30. juni 2017 kl. 15.57 | læs »
2

Hvor meget ved du egentlig om iPhonen, der i dag fylder 10 år? Test din viden i Computerworlds iPhone-quiz

Quiz: Apples iPhone har gjort aktionærerne stinkende rige og blevet et tech-icon. Hvor meget ved du egentlig om iPhonens rigtige historie? Tag quizzen!

29. juni 2017 kl. 10.00 | læs »
3

iPhone fylder 10 år i dag: Her har du tre nyskabende telefoner, som kom før iPhone - kan du huske dem?

Tillykke: iPhone fylder 10 år i dag. Undervejs har smartphone-producenterne rutinemæssigt beskyldt hinanden for at kopiere funktioner. Pjat, siger vi - og har fundet tre fede klassiske telefoner, som vi alle sammen skylder stor tak.

29. juni 2017 kl. 09.01 | læs »
2

Region Hovedstaden om million-aftale: Kunstig intelligens løser personalemangel

Eksploderende datamængder, personalemangel og skræddersyet kræftbehandlinger. Region Hovedstadens formand Sophie Hæstorp Andersen løfter sløret for indholdet i den nye millionaftale med IBM om kunstig intelligens.

26. juni 2017 kl. 13.01 | læs »
3

Test: Sig farvel til rystede videoer med GoPro Karma Grip

Actionkameraer og rystede optagelser hører sammen. Men det behøver ikke at være sådan viser testen af GoPro Karma Grip.

23. juni 2017 kl. 15.57 | læs »

"Der ser vi virkeligt, hvad man kan, når man anvender data rigtigt. Derfor må Danmark også åbne mere for arbejdet med sundhedsdata - også gerne i anonymiseret form"

"I Danmark er vi måske for angste for dele sundhedsdata. Nok fordi det hele hurtigt handler om, hvorvidt dit CPR-nummer nu bliver delt."

22. juni 2017 kl. 12.31 | læs »

"EU's dataforordning har potentialet til at blive en katastrofe"

"EU's dataforordning har potentialet til at blive en katastrofe. Min bekymring er, at hvis den fortolkes for strengt, så fraskriver vi vores forskere muligheden for at finde løsninger på mange sygdomme."

20. juni 2017 kl. 11.04 | læs »