Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

l.jacobsen@cw.dk

Twitter

@lars_jac

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Jeg er chefredaktør for Computerworld og desuden inde over de fleste Computerworld-produkterne, blandt andet vores mange konferencer

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid. 

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelseinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.

Men næsten uanset anvendelsen er jeg interesseret i ny digital teknologi, inklusiv online medier, DSLR kameraer, tablets, online-tjenester og klassiskere som processorer, grafikkort og bundkort. Og ja, jeg bygger stadig selv mine pc´ere.

Jeg har arbejdet med Computerworld siden 2006 og har undervejs også været udviklingschef og chefredaktør for PC World (nu en sektion på Computerworld) og Eksperten.dk.
1.097 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

Morgen-briefing: Apple betaler kassen hver måned til Amazon / Huawei: Vi har 40 underskrevne 5G-kontrakter / Netflix afviser at dræbe sexlysten

Apple betaler tilsyneladende kassen hver måned til Amazon, Huawei klarer sig tilsyneladende fint trods spionage-rygter og Netflix afviser at deres mange serier har dræbt den amerikanske sexlyst.

23. april 2019 kl. 06.20 | læs »

Tech fra Toppen med CTO i NNIT, Jens Maagø: I dag sidder over halvdelen af de ansatte uden for Danmark

Podcast: Et af Danmarks største softwareselskaber har for alvor omfavnet globaliseringen. Og hvad der traditionelt var lavtlønslande til outsourcing er i dag interessante nye markeder, fortæller NNIT's CTO Jens Maagø.

12. april 2019 kl. 14.18 | læs »

SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."

Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.

9. april 2019 kl. 15.50 | læs »

CDO Christine Hunderup fra pensionskæmpen Velliv tester konstant nye ideeer: "Vi sender ud klokken 10, og klokken 14 har vi 150 svar fra rigtige kunder"

The Digital Edge: Hos Velliv er CDO Christine Hunderup midt i en hastig digital omstilling. Velliv, som tidlige hed Nordea Liv & Pension, skal på få år skifte central it-platform, skifte brand og skifte selve den måde, som firmaet arbejder digitalt på.

9. april 2019 kl. 10.15 | læs »
Premium

Kineserne kommer - sådan bør danske virksomheder forholde sig: "De forretningsmodeller og de brugeroplevelser, som de kinesiske firmaer tilbyder, er ekstremt sofistikerede"

Interview: Selvom forholdet mellem Kina og USA udfordrer firmaer som Huawei eksploderer den kinesiske innovation lige nu. Det må danske firmaer ikke overse, fortæller forfatter og Kina-ekspert, Christina Boutrup.

8. april 2019 kl. 15.06 | læs »

Tech fra Toppen: Han råder over it-budget på næsten en milliard kroner: Sådan arbejder CIO Stig Lundbech på at sætte dagsordenen

Interview: Stram governance, mere fokus på gevinsterne ved it og et benhårdt ønske om at være teknologisk foran forretningen er omdrejningspunkterne for CIO Stig Lundbechs arbejde med ny teknologi i Københavns Kommune.

3. april 2019 kl. 15.21 | læs »

"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "

"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."

2. april 2019 kl. 12.21 | læs »

Tech fra Toppen: "Jeg mødte Ray Kurtzweil. Han havde nogle rimeligt crazy ideer om kunstig intelligens og at han ville uploade sig selv til en computer - og at vi kommer til at leve for evigt."

Podcast: Henrik Føhns var i årevis vært på DR-programmet Harddisken. Undervejs mødte han hundredevis af spændende teknologifolk. Men især to har gjort stort indtryk - hør hele historien her.

30. marts 2019 kl. 10.41 | læs »
4

Dobbelttest af Roomba og Ecovacs: Næste generation af støvsugerrobotter er blevet meget klogere - men spiser stadig mine strømper

De nyeste robotstøvsugere fra iRobot og Ecovacs har sensorer, lasere og kameraer der kan kortlægge hele dit hjem. Det gør dem smartere og nemmere at bruge. Vi har testet to modeller med de nye funktioner.

29. marts 2019 kl. 15.59 | læs »
3

Minister til IT-Branchens årsmøde 2019: "Vi har tabt første runde til tech-giganterne"

Reportage: 250 deltagere fra IT-Branchens knapt 650 medlemmer havde lagt vejen forbi IT-Branchens årsmøde hvor blandt andet Erhvervsminister Rasmus Jarlov, iværksætterpanel og medlem af regeringens iværksætter Tommy Andersen og professor Stephen Alstrup var på scenen.

29. marts 2019 kl. 10.29 | læs »