Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

l.jacobsen@cw.dk

Twitter

@lars_jac

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Jeg er chefredaktør for Computerworld og desuden inde over de fleste Computerworld-produkterne, blandt andet vores mange konferencer

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid. 

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelseinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.

Men næsten uanset anvendelsen er jeg interesseret i ny digital teknologi, inklusiv online medier, DSLR kameraer, tablets, online-tjenester og klassiskere som processorer, grafikkort og bundkort. Og ja, jeg bygger stadig selv mine pc´ere.

Jeg har arbejdet med Computerworld siden 2006 og har undervejs også været udviklingschef og chefredaktør for PC World (nu en sektion på Computerworld) og Eksperten.dk.
851 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

14

Fremtiden bliver fantastisk og fuld af it - hvornår fatter man det i folkeskolen?

Computerworld mener: De første spæde tegn på en fantastisk fremtid med globale tjenester og kunstig intelligens er her allerede. Om 10 år vil alle job være voldsom forandret - hvornår tager folkeskolen den udfordring op?

17. februar 2017 kl. 10.16 | læs »
1

Det bliver et godt år for alle science fiction-fans: Masser af fede ting i vente

Kommentar: 2017 byder på fede film og serier om fremtiden. Men i virkeligheden handler de om os.

7. februar 2017 kl. 05.54 | læs »
2

Undervisningsministeren vil sætte gang i it i folkeskolen: Børn skal kunne skabe med it og teknologi i alle fag

Reportage: Mere it i folkeskolen er afgørende. Men hvordan skal det ske? Fremtidens opgaver handler om at kunne forstå og automatisere komplekse processer - for eksempel ved at kunne programmere eller beskrive problemet, så andre kan.

2. februar 2017 kl. 13.29 | læs »
5

Tag nu bare Vestager som digital ambassadør for Danmark

Computerworld mener: Skal vi have en digital ambassadør der kan indgå i dialog med de store it-giganter kan vi lige så godt tage en, som de lytter til?

27. januar 2017 kl. 13.35 | læs »
1

KMD-striden handler lige nu om millioner - men reelt er der milliarder på spil

KMD, kommunerne og KL er røget i struben på hinanden. Men bag striden lurer en endnu større kamp - og den er først lige begyndt.

26. januar 2017 kl. 14.02 | læs »
75

Interview: Ny teknologi kan fordoble din internethastighed i 2017 (hvis du altså bor det rigtige sted)

Interview: Får du internet via telefonkablet, halter hastighed langt efter både kabel-tv og fiber. Men med lidt held kan et par nye teknologier forbedre din internetforbindelse allerede i år.

23. januar 2017 kl. 06.00 | læs »

I Imerco handler alt om købsoplevelsen: "Der bliver stillet nogle nye krav til os som it-afdeling. Vi skal ikke udelukkende tænke i ettaller og nuller"

CIO: Hos Imerco står it-afdelingen i 2017 over for en fusion og en klokkeklar forventning om, at it leverer værdi til forretningen. Men det giver ikke CIO Sune R. Bagger sved på panden.

17. januar 2017 kl. 09.01 | læs »
48

Træt af TDC-monopol: Baldur og Mads ruller selv lynhurtigt fiber ud til helt kvarter - og lokker med fem års gratis internet

Reportage: Fiber er fremtiden, mener Gigabit.dk. Firmaet lokker nu med lynhurtigt og gratis internet i fem år - hvis du altså vil være med til at finansiere udbygningen af fibernettet.

13. januar 2017 kl. 15.58 | læs »
3

Uanset om du mistede signalet eller ej: YouSees nedbrud er dårligt nyt for hele Danmark

Computerworld mener: Nedbruddet hos tv-kæmpen er et stort problem for YouSee. Men det er et kæmpe problem for Danmark.

13. januar 2017 kl. 15.03 | læs »
8

To serier og en film du bør se i vinterkulden

Det er koldt. Det er mørkt. Og din sofa synger sin sirenesang. Heldigvis har vi fundet to serier og en film, som du kan nyde fra sofaens dyb.

11. januar 2017 kl. 08.30 | læs »