Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

lja@cw.dk

Twitter

@lars_jac

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Jeg er chefredaktør for Computerworld og desuden inde over de fleste Computerworld-produkterne, blandt andet vores mange konferencer.

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid.

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelseinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.

Men næsten uanset anvendelsen er jeg interesseret i ny digital teknologi, inklusiv online medier, DSLR kameraer, tablets, online-tjenester og klassiskere som processorer, grafikkort og bundkort. Og ja, jeg bygger stadig selv mine pc´ere.

Jeg har arbejdet med Computerworld siden 2006 og har undervejs også været udviklingschef og chefredaktør for PC World (nu en sektion på Computerworld) og Eksperten.dk.
1.272 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

Premium

Vækstkomet 2020: Her er Danmarks hurtigst voksende leverandører for CMS og digitale tjenester

Opkøb har været hemmeligheden bag den imponerende vækst for den danske CMS-leverandør, der har haft den største vækst i Computerworlds Vækstkomet-undersøgelse.

30. november 2020 kl. 14.15 | læs »

Velux's CIO Jesper Frederiksen er vendt hjem til Danmark efter it-karriere i USA - få hans syn på forskellene og planerne her

Podcast: De seneste syv år har Jesper Frederiksen arbejdet med innovation og it-ledelse i Silicon Valley, North Carolina, Washington, Oregon senest Vancouver. Nu skal han stå i spidsen for Velux. Hør om forskellene på it i USA og Danmark - og om planerne for Velux her.

26. november 2020 kl. 15.08 | læs »
Premium

Her er Danmarks hurtigst voksende it-konsulenthus: Se listen over de 60 konsulenthuse der er bedst til vækst i Danmark lige nu

Computerworld It-komet 2020: Årets bedste konsulenthus til vedvarende vækst er den nordjyske it-virksomhed Commentor, der i løbet af de seneste fire år har hævet resultat af primær drift med knap 500 procent. Her kan du se de 60 konsulenthuse, der har været bedst til vækst over de seneste fire år.

26. november 2020 kl. 13.40 | læs »
Premium

Se listen: Her er hosting-branchens 39 førende vækstlokomotiver

Årets ít-komet 2020: Der er en betydelig vækst at spore i den danske hosting-branche. Hele 39 selskaber kvalificerer sig i år til listen over de hurtigst voksende hosting-selskaber. Årets vinder skal findes i det midtjyske og kan fremvise særdeles vedholdne vækstkurver.

25. november 2020 kl. 12.59 | læs »
Premium

Se listen: Her er Danmarks 34 dygtigste vækstraketter inden for it-forhandlere

Årets it-komet 2020: Her er de af Danmarks 34 it-forhandlere, der kan fremvise de stejleste vækstkurver. Årets vinder af forhandler-kategorien er en alsidig it-forhandler fra Ringsted, der jagter vækst med sortimentudvidelser og indtog på nye markeder.

23. november 2020 kl. 15.00 | læs »

Se billederne: Volvo blander rigtige biler og virtual reality i vild kørende simulator

Haptiske Tesladragter, mixed reality-headsets og rullende forsøgsbiler der reagerer på virtuelle elge. Volvo har for første gang slået dørene op til deres Volvo Open Innovation Arena i Gøteborg. Computerworld var med.

20. november 2020 kl. 12.15 | læs »
Premium

Vækstkomet 2020: Disse 12 BI-virksomheder har størst vækst i Danmark - se hele listen her

Vækstkomet 2020: Der er stor forskel på virksomhederne inden for business intelligence, når man måler dem på ren vækst. Mens førstepladsen kan være med blandt de it-virksomheder med den største vækst, ser det anderledes ud bare få pladser længere nede af listen.

19. november 2020 kl. 15.59 | læs »
Premium

Netcompany er bedst til vækst: Her er de 28 bedste vækstkometer blandt Danmarks største it-selskaber

Årets it-komet 2020: Netcompany topper Computerworlds liste over de af landets største it-virksomheder, der har været bedst til at skabe vækst på den primære drift over de seneste fire år. Se hele listen her.

18. november 2020 kl. 08.00 | læs »
Premium

Se listen: Her er Danmarks ni bedste it-kometer inden for it-udstyr

Årets it-komet 2020: Se de ni leverandører af it-udstyr og pc'er, der har skabt den største vækst på driften i løbet af de seneste fire år.

13. november 2020 kl. 09.00 | læs »
Premium

Her er Danmarks 12 stærkeste vækstkometer blandt tele- og internetudbyderne

Årets it-komet 2020: En televirksomhed fra Gråsten stormer til tops på Computerworlds liste over vækstkometer blandt tele- og internetudbyderne. Se de 12 virksomheder på listen her.

12. november 2020 kl. 09.00 | læs »