Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

l.jacobsen@cw.dk

Twitter

@lars_jac

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Jeg er chefredaktør for Computerworld og desuden inde over de fleste Computerworld-produkterne, blandt andet vores mange konferencer

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid. 

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelseinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.

Men næsten uanset anvendelsen er jeg interesseret i ny digital teknologi, inklusiv online medier, DSLR kameraer, tablets, online-tjenester og klassiskere som processorer, grafikkort og bundkort. Og ja, jeg bygger stadig selv mine pc´ere.

Jeg har arbejdet med Computerworld siden 2006 og har undervejs også været udviklingschef og chefredaktør for PC World (nu en sektion på Computerworld) og Eksperten.dk.
1.055 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

Premium

Her er Danmarks 100 it-kometer: Er din virksomhed med på listen?

Årets it-komet: Her får du et overblik over de 100 it-kometer, der har været stærkest til vedvarende vækst over de seneste fire år. Se her om din virksomhed er en af de 100 it-kometer i år.

10. december 2018 kl. 09.00 | læs »
Premium

Den danske hostingbranche er splittet over: Her er vinderne og taberne

Årets it-komet: I kategorien outsourcing, hosting og drift er der flot vækst i indtjening, når man ser tilbage på de seneste fire år. Men kategoriens bund vidner om et andet og mere dystert billede - her går indtjeningen faretruende tilbage.

6. december 2018 kl. 14.29 | læs »
Premium

Her er de 21 mest lukrative it-købmænd: Vinderen har hævet indtjeningen med over 200 procent på fire år

Årets it-komet: De danske it-distributører leverer en pæn vækst i indtjening over de seneste fire år. De store spillere som Also og Arrow ECS er stadig et godt stykke fra toppen, som i år indtages af en it-købmand, der har haft fokus på et bredt produktkatalog.

5. december 2018 kl. 13.10 | læs »
Premium

Her er listen over de danske it-forhandlere med størst vækst: Mange af dem er presset

Årets it-komet: 32 virksomheder er i år med på listen over forhandlere i Årets it-komet. Vi har set nærmere på de fire seneste regnskaber, og der er bekymring at spore. Den samlede skare leverer under niveau kun holdt oppe af en Top 10, der præsterer enorme vækstrater.

4. december 2018 kl. 10.59 | læs »
Premium

Her er de konsulenthuse, der præsterer bedst lige nu: Se, om din virksomhed er med på listen med årets 65 vækstkometer

65 konsulenthuse er med på listen over årets it-vækstkometer. Vinderen har præsteret en vækst på 430 procent i primær drift. Se, om din virksomhed er med på listen Computerworld it-komet 2018.

30. november 2018 kl. 13.17 | læs »
Premium

Her er Danmarks softwarekometer: Microsoft henvist til fjerdepladsen, mens Zendesk fastholder førertrøjen

It-komet 2018: 21 producenter af basissoftware har i år kæmpet om førstepladsen. Sidste års vinder fortsætter med at have vækstspeederen i bund, mens enorme Microsoft henvises til fjerdepladsen.

29. november 2018 kl. 13.15 | læs »
Premium

Computerworld it-komet 2018: Her er de 15 business intelligence-firmaer der stormer frem

It-komet 2018: Computerworlds it-komet 2018 er på trapperne, og vi indleder jagten på Danmarks dygtigeste it-virksomhed i vækst med et kig på en række af underkategorierne. Her tager vi et kig på landets mest vækstende bi-huse.

28. november 2018 kl. 13.37 | læs »
12

Headset-duel i luksusklassen: Få ro på kontoret med B&O H9i eller Bose QuietComfort 35 II

Storrumskontorer er moderne torturkamre. Men støjreducerende headsets kan gøre dem udholdelige. Vi har testet to topmodeller fra Bose og B&O som begge lover at lade stilheden sænke sig over dit skrivebord.

27. november 2018 kl. 14.24 | læs »

Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger

Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.

20. november 2018 kl. 13.30 | læs »

Test: Synology DS1618+ er den alsidige superslider til det datatunge fjernkontor

Cloud-tjenester er smarte. Men nogle gange har du bare brug for terabyte af data lige ved hånden. Det leverer Synologys DS1618+ - og meget mere til. Læs testen her.

15. november 2018 kl. 12.00 | læs »