Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft: Skynd dig at opgradere - ellers kan det blive kritisk

Skynd dig at opgradere, inden det er for sent, lyder det fra Microsoft.

Har du ikke allerede gjort det, er det på høje tid: Skynd dig at installlere Windows 8 Update.

Sådan lyder det fra Microsoft.

Selv de brugere, der ikke bryder sig om Windows 8, bør overveje at installere opgraderingen, da det kan få sikkerhedsmæssige konsekvenser at undlade at installere den, lyder det fra selskabet.

Ifølge den seneste sikkerhedsbulletin fra Microsoft er der seks gange større risiko for, at Windows XP-maskiner bliver inficerede end maskiner, der kører med Windows 8.

Ifølge Microsoft bliver 9,1 ud af 1.000 Windows XP i gennemsnit ramt af malware og virus, mens det kun gælder 1,6 ud af 1.000 Windows 8-maskiner.

Gammel og kørt bag af dansen

Grunden er ifølge selskabet, at Windows XP's såkaldte 'data execution prevention' (DEP) er så gammel, at den ikke er i stand til at adressere moderne trusler.

"Folk har for længst fundet ud af, hvordan man omgår DEP," siger Holly Stewart fra Microsofts Malware Protection Center til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Microsoft stopper endegyldigt med at udsende sikkerhedsopdateringer til den fortsat meget populære og udbredte Windows XP til foråret.

Men mange brugere er så glade for XP, at de har meget svært ved at sige farvel.

Det kan du læse mere om her: Windows-brugere holder fast i oldgammelt system: Vil ikke sige farvel

Windows XP har fortsat en meget stor markedsandel og anvendes ifølge Microsoft i dag fortsat på 21 procent af verdens computere.

Det kan imidlertid blive en risikofyldt affære at anvende Windows XP, når udsendelsen af sikkerhedsopdateringer bliver indstillet, mener Microsoft.

Det er imidlertid ikke kun Windows XP, der ligger relativt højt på listen. Også Windows 7 er udsat for malware og inficeringer.

Ifølge Microsofts tal bliver 5,5 ud af 1.000 Windows 7-maskiner nemlig ramt.

Det er dermed mere end tre gange så sandsynligt, at en Windows 7-maskine bliver ramt som en Windows 8-maskine.

Mindre malware målrettet Windows 8

Ifølge Microsoft findes der desuden langt mere malware, som sigter mod Windows XP, end mod Windows 8. Helt i top kommer imidlertid Windows 7.

Selskabet ved ikke, hvorfor det er tilfældet.

Microsoft indsamler løbende mange forskellige typer data om Windows-maskinerne.

Det sker blandt via søgemaskinen Bing og via registrerede konti på Outlook.com.

Du kan se Computerworlds store anmeldelse af Windows 8 her.

Læs også:

Så længe kan du udskyde opgradering til Windows 8

Frustrerede brugere: Windows 8.1 ødelægger vores computere

Her er alle de skjulte nye funktioner i Windows 8.1

Kendt Microsoft-system bliver slaraffenland for hackere

Dansk region: Nu skal Windows XP ud

Derfor frygter mange virksomheder Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere