Artikel top billede

Microsoft: Skynd dig at opgradere - ellers kan det blive kritisk

Skynd dig at opgradere, inden det er for sent, lyder det fra Microsoft.

Har du ikke allerede gjort det, er det på høje tid: Skynd dig at installlere Windows 8 Update.

Sådan lyder det fra Microsoft.

Selv de brugere, der ikke bryder sig om Windows 8, bør overveje at installere opgraderingen, da det kan få sikkerhedsmæssige konsekvenser at undlade at installere den, lyder det fra selskabet.

Ifølge den seneste sikkerhedsbulletin fra Microsoft er der seks gange større risiko for, at Windows XP-maskiner bliver inficerede end maskiner, der kører med Windows 8.

Ifølge Microsoft bliver 9,1 ud af 1.000 Windows XP i gennemsnit ramt af malware og virus, mens det kun gælder 1,6 ud af 1.000 Windows 8-maskiner.

Gammel og kørt bag af dansen

Grunden er ifølge selskabet, at Windows XP's såkaldte 'data execution prevention' (DEP) er så gammel, at den ikke er i stand til at adressere moderne trusler.

"Folk har for længst fundet ud af, hvordan man omgår DEP," siger Holly Stewart fra Microsofts Malware Protection Center til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Microsoft stopper endegyldigt med at udsende sikkerhedsopdateringer til den fortsat meget populære og udbredte Windows XP til foråret.

Men mange brugere er så glade for XP, at de har meget svært ved at sige farvel.

Det kan du læse mere om her: Windows-brugere holder fast i oldgammelt system: Vil ikke sige farvel

Windows XP har fortsat en meget stor markedsandel og anvendes ifølge Microsoft i dag fortsat på 21 procent af verdens computere.

Det kan imidlertid blive en risikofyldt affære at anvende Windows XP, når udsendelsen af sikkerhedsopdateringer bliver indstillet, mener Microsoft.

Det er imidlertid ikke kun Windows XP, der ligger relativt højt på listen. Også Windows 7 er udsat for malware og inficeringer.

Ifølge Microsofts tal bliver 5,5 ud af 1.000 Windows 7-maskiner nemlig ramt.

Det er dermed mere end tre gange så sandsynligt, at en Windows 7-maskine bliver ramt som en Windows 8-maskine.

Mindre malware målrettet Windows 8

Ifølge Microsoft findes der desuden langt mere malware, som sigter mod Windows XP, end mod Windows 8. Helt i top kommer imidlertid Windows 7.

Selskabet ved ikke, hvorfor det er tilfældet.

Microsoft indsamler løbende mange forskellige typer data om Windows-maskinerne.

Det sker blandt via søgemaskinen Bing og via registrerede konti på Outlook.com.

Du kan se Computerworlds store anmeldelse af Windows 8 her.

Læs også:

Så længe kan du udskyde opgradering til Windows 8

Frustrerede brugere: Windows 8.1 ødelægger vores computere

Her er alle de skjulte nye funktioner i Windows 8.1

Kendt Microsoft-system bliver slaraffenland for hackere

Dansk region: Nu skal Windows XP ud

Derfor frygter mange virksomheder Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.