Artikel top billede

Derfor frygter vi at pille ved det monster-dyre ERP

Der er et betydeligt behov for at modernisere ERP-løsningen i mange virksomheder. Få forklaringen på, hvorfor mange kan have mest lyst til at vende det blinde øje til den situation.

Det er ganske sjældent, at man hører om store virksomheder, der foretager et leverandør-skift på ERP-fronten.

Når det sker - som da Mærsk Drilling og Mærsk Supply skiftede fra SAP til IFS - skaber det da også en del opmærksomhed.

Forklaringen er blandt andet, at omkostningerne og arbejdsbyrden i forbindelse med et sådan projekt kan virke uoverskuelige for de fleste it-chefer.

Det gælder ikke bare, når man skifter leverandør, men i det hele taget, når emnet ERP-fornyelse bliver bragt på banen - hvilket sker ganske ofte i disse tider.

"ERP kan være et følsomt emne i mange organisationer. Og det er der en god grund til. Betydelig økonomisk og politisk kapital er blevet brugt på at nå dertil, hvor man er i dag, og personlige karrierer er blevet skabt (og gået tabt) ud fra resultatet."

Sådan lyder det i en rapport fra Deloitte med titlen Tech Trends 2013, hvor der blandt andet er fokus på behovet for at udskifte ERP-teknologierne.

"Det er formentlig den største enkeltstående del af it-landskabet - og det har en indflydelse på en stor procentdel af it-investeringerne og involverer en endnu større andel af forretningens drift."

"At genopfinde en hvilken som helst del af ERP bør få folk til at stoppe op ... Men det betyder ikke, at det ikke skal bringes på tale," skriver Deloitte.

Vi har tidligere skrevet om forklaringen på, hvorfor mange ERP-løsninger trænger til en modernisering, og selv om det kan skabe sved på panden hos selv den mest erfarne it-chef, mener Deloitte alligevel, at man gør klogt i at se nærmere på de nye behov og muligheder på ERP-fronten.

Det står ERP-leverandørerne for

Deloitte peger i ERP-rapporten på en række områder, hvor man kan påbegynde arbejdet.

Man kan blandt andet eksperimentere i 'kanten' af ERP-løsningen frem for i selve kernen, eksempelvis med business intelligence og analytics. 

Samtidig anbefaler rådgivningsfirmaet, at man finder ud af, hvad de forskellige leverandørers strategier er.

"Nutidens førende leverandører satser på nuancerede og forskellige måder," skriver Delotte.

Computerworld har sat gang i en interview-serie, hvor vi både taler med CIO'er og leverandører om ERP-systemernes rolle i dag og i fremtiden.

Tidligere kronprins i Oracle Charles Phillips, der nu er administrerende direktør hos ERP-leverandøren Infor, udtaler i et interview, at folk tørster efter den ERP-innovation, der "ikke har fundet sted i årevis."

Læs også vores interviews med Oracle her og med SAP her.

Læs også:

Derfor er dit ERP pludselig blevet håbløst forældet

Derfor er de nye ERP-applikationer totalt anderledes

Sådan vil ERP-giganten SAP forsvare sin bastion

Frafalden Oracle-kronprins blæser til ERP-kamp

It-direktør i Novo Nordisk: Her er vores ERP-setup

Store forandringer for it-afdelingen: Sådan ser ERP ud i dag

It-chefer: Her er vores store udfordring med ERP-systemet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere