Artikel top billede

Vi går amok med software-indkøb: Her er forklaringen

Der er for alvor kommet gang i salget af forretningssoftware igen, og det er der en række gode grunde til.

Efter at have holdt it-budgetterne i en temmelig stram snor i flere år ser det nu ud til, at mange virksomheder igen er klar til at investere i forretningssoftware. 

Det er ikke bare på de relativt nye områder som social software og mobile løsninger, at der investeres, for mange virksomheder ser nu også ud til at være i gang med en modernisering af af gamle teknologi-kendinge som ERP, CRM og BI - blandt andet for at kunne komme med på trends som big data og analytics.

IDC vurderer, at det globale marked for software vil vokse med 5,7 procent i 2013 i forhold til 2012.

Det begrundes blandt andet med, at der er kommet lidt mere ro på økonomierne i EU.

"Virksomhederne ser nu nye muligheder for at komme op med nye og forbedrede produkter ved at udnytte information. Det er derfor forklaringen på, at software til at håndtere, tilgå og dele information (struktureret og ustruktureret) fortsætter med at være en prioritet," lyder det blandt andet fra analysefirmaet.

Mens der altså generelt er positive tendenser på softwaremarkedet, er særligt markedet for social software til virksomheder på himmelflugt. På denne del af markedet er der ifølge IDC tale om en vækst på hele 28,3 procent fra første halvår 2012 til første halvår i år.

De største leverandører

IDC skriver samtidig, at Microsoft har styrket sin position som verdens største software-leverandør og i første halvår 2013 havde en markedsandel på 18,4 procent målt på omsætning.

I samme periode kom Oracle ifølge IDC ind som nummer to med en markedsandel på 8,6 procent, IBM stod for 7,6 procent og SAP for 4,5 procent.

Der er samtidig en meget stor klump af "andre" leverandører, der står for en samlet markedsandel på 59,1 procent mål på omsætning.


Computerworld har sat gang i en interview-serie, hvor vi både taler med CIO'er og leverandører om behovet for at modernisere ERP-applikationer - et af de software-markeder, hvor der sker ting og sager for tiden. 

Tidligere kronprins i Oracle Charles Phillips, der nu er administrerende direktør hos ERP-leverandøren Infor, udtaler eksempelvis i et interview, at folk tørster efter den ERP-innovation, der "ikke har fundet sted i årevis."

Læs også:

Frafalden Oracle-kronprins blæser til ERP-kamp

Store forandringer for it-afdelingen: Sådan ser ERP ud i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.