Artikel top billede

Foto: Dan Jensen.

Lækket mail: Ballade hos kendt it-sikkerhedsfirma

En mail sendt til Nasdaq-børsen viser, at der i hvert fald hos en aktionær har været tvivl om selskabets strategi.

Hos it-sikkerhedsfirmaet Comendo, der blandt andet ejes af Como Group ved Torben Aagaard, har der øjensynligt været uenighed om kursen.

I hvert fald har aktionær Christian Laustrup sendt en mail henvendt til direktionen og bestyrelsen hos Comendo, hvor han påpeger en uoverensstemmelse.

Computerworld er kommet i besiddelse af mailen, der er sendt fredag den 6. september 2013.

Afsenderen er aktionæren, der skriver til Comendo-ledelsen under overskriften "Vigtigt - indikation på læk af oplysninger fra bestyrelsen".

"Jeg er kommet i besiddelse af informationer der kraftigt indikerer, at der er lækket kursrelevante oplysninger fra bestyrelsen til tredjemand. Ifølge oplysningerne vil Comendo's ledelse afvikle (læs: likvidere selskabet) og ikke udvikle selskabets store potentiale," står der i mailen.

Læs her Comendo-formand fortælle om selskabets vækstplaner til Computerworld. 

Siden gør aktionæren i mailen opmærksom på, at de omtalte oplysninger kan påvirke kursen.

I mailen til Comendo-ledelsen beskrives ikke nærmere, hvor han er kommet i besiddelse af Comendos påståede divergerende henholdsvis meldinger og reelle kurs.

Tilsyneladende svarer Comendo-ledelsen ikke på mailen i første omgang.

I hvert fald kontakter aktionæren overvågningsenheden hos Nasdaq Omx nogle dage efter.

I en mail til Nasdaq den 9. september 2013 vedlægges mailen til Comendo-ledelsen og aktionæren spørger, hvorvidt det er noget "Surveillance vil følge op på?".

Aktionæren spørger videre, hvordan han selv skal forholde sig i forhold til køb/salg af Comendo-aktier.

Christian Laustrup, der fratrådte som CFO i selskabet tidligere i 2013, ønsker ikke overfor Computerworld at uddybe eller kommentere indholdet af de to mails, men henviser til Comendo-ledelsen.

Her er Comendos reaktion

Comendo-formand: Intet at komme efter
Hos Comendo afviser formand og medejer Torben Aagaard, at der skulle være noget at komme efter.

"Vi er et børsnoteret selskab, og hvis vi vurderer, at der er relevant kursfølsom information, som skal kommunikeres, så udsender vi det generelt til alle i en fondsbørsmeddelelse," udtaler han.

"En sådan vurdering foretager vi naturligvis også, når vi modtager en email, som den vi har modtaget fra Christian Laustrup", oplyser han.

"Når vi herefter ingen fondsbørsmeddelelse udsender, kan den, der henvender sig til os, heraf udlede, at vurderingen har været, at emailen ikke indeholder indikation af nogen relevant information, som vi ifølge reglerne skal kommunikere," udtaler Comendos bestyrelsesformand, Torben Aagaard

I forhold til henvendelse fra Christian Laustrup, så har bestyrelsen behandlet henvendelsen og svaret Christian Laustrup den 3. oktober 2013, oplyser han.

"Ser man på de udsendte fondsbørsmeddelelser, også efter at den nye bestyrelse er tiltrådt, så fremgår der intet om, at Comendo skulle være under afvikling," slutter Torben Aagaard.

Nasdaq tavs

Hos Nasdaq-børsen ønsker man ikke at uddybe oplysningerne.

"Vi kommenterer aldrig på konkrete historier ifm overvågningen. Men får vi henvendelser så behandler vi dem på lige fod med andre hendvendelser," lyder det fra kommunikationsdirektør Javier Lopez Garrido fra Nasdaq.

Han oplyser, at Nasdaq følger markedet dagligt på både handels- og udstederside.

"Og ser vi noget, der falder uden for normalen, så ser vi på det. Det er helt standardprocedure," lyder det kortfattet.

Læs flere artikler om Comendo og dets ejerkreds i boksen til højre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.