Artikel top billede

Foto: Dan Jensen. (Foto: Dan Jensen)

Lækket mail: Ballade hos kendt it-sikkerhedsfirma

En mail sendt til Nasdaq-børsen viser, at der i hvert fald hos en aktionær har været tvivl om selskabets strategi.

Hos it-sikkerhedsfirmaet Comendo, der blandt andet ejes af Como Group ved Torben Aagaard, har der øjensynligt været uenighed om kursen.

I hvert fald har aktionær Christian Laustrup sendt en mail henvendt til direktionen og bestyrelsen hos Comendo, hvor han påpeger en uoverensstemmelse.

Computerworld er kommet i besiddelse af mailen, der er sendt fredag den 6. september 2013.

Afsenderen er aktionæren, der skriver til Comendo-ledelsen under overskriften "Vigtigt - indikation på læk af oplysninger fra bestyrelsen".

"Jeg er kommet i besiddelse af informationer der kraftigt indikerer, at der er lækket kursrelevante oplysninger fra bestyrelsen til tredjemand. Ifølge oplysningerne vil Comendo's ledelse afvikle (læs: likvidere selskabet) og ikke udvikle selskabets store potentiale," står der i mailen.

Læs her Comendo-formand fortælle om selskabets vækstplaner til Computerworld. 

Siden gør aktionæren i mailen opmærksom på, at de omtalte oplysninger kan påvirke kursen.

I mailen til Comendo-ledelsen beskrives ikke nærmere, hvor han er kommet i besiddelse af Comendos påståede divergerende henholdsvis meldinger og reelle kurs.

Tilsyneladende svarer Comendo-ledelsen ikke på mailen i første omgang.

I hvert fald kontakter aktionæren overvågningsenheden hos Nasdaq Omx nogle dage efter.

I en mail til Nasdaq den 9. september 2013 vedlægges mailen til Comendo-ledelsen og aktionæren spørger, hvorvidt det er noget "Surveillance vil følge op på?".

Aktionæren spørger videre, hvordan han selv skal forholde sig i forhold til køb/salg af Comendo-aktier.

Christian Laustrup, der fratrådte som CFO i selskabet tidligere i 2013, ønsker ikke overfor Computerworld at uddybe eller kommentere indholdet af de to mails, men henviser til Comendo-ledelsen.

Her er Comendos reaktion

Comendo-formand: Intet at komme efter
Hos Comendo afviser formand og medejer Torben Aagaard, at der skulle være noget at komme efter.

"Vi er et børsnoteret selskab, og hvis vi vurderer, at der er relevant kursfølsom information, som skal kommunikeres, så udsender vi det generelt til alle i en fondsbørsmeddelelse," udtaler han.

"En sådan vurdering foretager vi naturligvis også, når vi modtager en email, som den vi har modtaget fra Christian Laustrup", oplyser han.

"Når vi herefter ingen fondsbørsmeddelelse udsender, kan den, der henvender sig til os, heraf udlede, at vurderingen har været, at emailen ikke indeholder indikation af nogen relevant information, som vi ifølge reglerne skal kommunikere," udtaler Comendos bestyrelsesformand, Torben Aagaard

I forhold til henvendelse fra Christian Laustrup, så har bestyrelsen behandlet henvendelsen og svaret Christian Laustrup den 3. oktober 2013, oplyser han.

"Ser man på de udsendte fondsbørsmeddelelser, også efter at den nye bestyrelse er tiltrådt, så fremgår der intet om, at Comendo skulle være under afvikling," slutter Torben Aagaard.

Nasdaq tavs

Hos Nasdaq-børsen ønsker man ikke at uddybe oplysningerne.

"Vi kommenterer aldrig på konkrete historier ifm overvågningen. Men får vi henvendelser så behandler vi dem på lige fod med andre hendvendelser," lyder det fra kommunikationsdirektør Javier Lopez Garrido fra Nasdaq.

Han oplyser, at Nasdaq følger markedet dagligt på både handels- og udstederside.

"Og ser vi noget, der falder uden for normalen, så ser vi på det. Det er helt standardprocedure," lyder det kortfattet.

Læs flere artikler om Comendo og dets ejerkreds i boksen til højre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere