Artikel top billede

YouSee's bredbånd er for smalt: Du får langsomt internet om aftenen

YouSee's bredbåndsforbindelser kan ikke følge med, når det er myldretid på internettet. Problemet bliver løst inden nytår, lover selskabet.

Mange af YouSee's 400.000 bredbåndskunder har de seneste uger måttet trækkes med langsomme internetforbindelser, som slet ikke lever op til de lovede hastigheder.

Kunderne oplever især problemerne under spidsbelastning i aftentimerne fra klokken 18 til 23, hvor eksempelvis en 100 Mbit-forbindelse ifølge nogle kunder falder helt ned til mellem 5-10 Mbit. Det fremgår blandt andet af flere indlæg på YouSees internetforum.

Afdelingsdirektør i YouSee Eva Tetsche bekræfter over for Computerworld, at selskabet har problemer med at levere den lovede båndbredde. Hun hævder dog, at problemerne kun opstår i enkelte lokalområder og afviser, at der er tale om et generelt problem.

"Jeg anerkender, at nogle kunder i perioder kan opleve, at de ikke helt måler den hastighed, de skal have. Nogle steder - primært på Sjælland - har vi problemer i peak-hour fra klokken 18 til 23, hvor nogle kunder vil kunne opleve, at de ikke har den hastighed, som de skal have," siger Eva Tetsche.

"Vi har derfor sat en stor plan for kapacitetsudbygning i gang, hvor vi ruller ekstra kapacitet ud på bredbånd. Det arbejder vi intenst på, at vi får løst her i resten af 2013. Det er noget, vi hele tiden gør, men vi er nu ved at flytte noget ekstra-ekstra kapacitet over på ip-bredbånd," siger hun.

Hun lover samtidig, at kunderne i de tilfælde, hvor problemet ligger hos YouSee, kan få kompensation i form af nedsat abonnementsbetaling.

Hvor mange kunder rammer det her problem så?

"Vi kan ikke garantere alle kunder 100 procent hastighed døgnet rundt. Det vil ikke kunne lade sig gøre, men det er under fem procent (af YouSees omkring 400.000 kunder, red.), der kan komme ud for, at de i perioder oplever lavere hastighed."

Så de kunder, der har problemer, kan ikke regne med, at det bliver før nytår, at det løser sig?

"Jo, det kan de. Vi har nogle centraler rundt omkring hvor vi løbende udbygger, så vi stille og roligt frem mod nytår løser problemet."

Hvor længe har I vidst, at der var et problem?

"Du kan ikke helt stille det op på den måde. Hastighedsbehovet på nettet stiger hele tiden. Vi oplever nogle gang her om efteråret, at når folk kommer ind fra liggestolen, så er der er et meget stort boom i behovet for ekstra kapacitet. Der har vi bare set en eksplosion i behovet for kapacitet, og det er det hul, vi lige skal have lappet på," siger Eva Tetsche, som samtidig fortæller, at YouSee lægger 20 procents ekstra-kapacitet oven i den bredbåndshastighed, som kunderne betaler for, så kunderne uden for myldretiden får en højere båndbredde.

Læs også:

YouSee: Derfor er vi Danmarks bedste bredbåndsselskab

YouSee-topchef stopper - udtræder af TDC's ledelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.