Artikel top billede

YouSee's bredbånd er for smalt: Du får langsomt internet om aftenen

YouSee's bredbåndsforbindelser kan ikke følge med, når det er myldretid på internettet. Problemet bliver løst inden nytår, lover selskabet.

Mange af YouSee's 400.000 bredbåndskunder har de seneste uger måttet trækkes med langsomme internetforbindelser, som slet ikke lever op til de lovede hastigheder.

Kunderne oplever især problemerne under spidsbelastning i aftentimerne fra klokken 18 til 23, hvor eksempelvis en 100 Mbit-forbindelse ifølge nogle kunder falder helt ned til mellem 5-10 Mbit. Det fremgår blandt andet af flere indlæg på YouSees internetforum.

Afdelingsdirektør i YouSee Eva Tetsche bekræfter over for Computerworld, at selskabet har problemer med at levere den lovede båndbredde. Hun hævder dog, at problemerne kun opstår i enkelte lokalområder og afviser, at der er tale om et generelt problem.

"Jeg anerkender, at nogle kunder i perioder kan opleve, at de ikke helt måler den hastighed, de skal have. Nogle steder - primært på Sjælland - har vi problemer i peak-hour fra klokken 18 til 23, hvor nogle kunder vil kunne opleve, at de ikke har den hastighed, som de skal have," siger Eva Tetsche.

"Vi har derfor sat en stor plan for kapacitetsudbygning i gang, hvor vi ruller ekstra kapacitet ud på bredbånd. Det arbejder vi intenst på, at vi får løst her i resten af 2013. Det er noget, vi hele tiden gør, men vi er nu ved at flytte noget ekstra-ekstra kapacitet over på ip-bredbånd," siger hun.

Hun lover samtidig, at kunderne i de tilfælde, hvor problemet ligger hos YouSee, kan få kompensation i form af nedsat abonnementsbetaling.

Hvor mange kunder rammer det her problem så?

"Vi kan ikke garantere alle kunder 100 procent hastighed døgnet rundt. Det vil ikke kunne lade sig gøre, men det er under fem procent (af YouSees omkring 400.000 kunder, red.), der kan komme ud for, at de i perioder oplever lavere hastighed."

Så de kunder, der har problemer, kan ikke regne med, at det bliver før nytår, at det løser sig?

"Jo, det kan de. Vi har nogle centraler rundt omkring hvor vi løbende udbygger, så vi stille og roligt frem mod nytår løser problemet."

Hvor længe har I vidst, at der var et problem?

"Du kan ikke helt stille det op på den måde. Hastighedsbehovet på nettet stiger hele tiden. Vi oplever nogle gang her om efteråret, at når folk kommer ind fra liggestolen, så er der er et meget stort boom i behovet for ekstra kapacitet. Der har vi bare set en eksplosion i behovet for kapacitet, og det er det hul, vi lige skal have lappet på," siger Eva Tetsche, som samtidig fortæller, at YouSee lægger 20 procents ekstra-kapacitet oven i den bredbåndshastighed, som kunderne betaler for, så kunderne uden for myldretiden får en højere båndbredde.

Læs også:

YouSee: Derfor er vi Danmarks bedste bredbåndsselskab

YouSee-topchef stopper - udtræder af TDC's ledelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere