Så sårbar er du: It-angreb lurer i horisonten

Overblik: Mange af de kritiske it-systemer er smeltet sammen, og det øger risikoen for, at Danmark kan knækkes af et it-angreb.

It gennemsyrer vores samfund på kryds og tværs, og derfor vil it komme til at spille en vigtig rolle for enhver seriøs angriber, der ved også at fokusere på vores it-systemer og it-infrastruktur kan forårsage stor skade med en relativ lille indsats.

Dette skyldes ikke mindst, at de it-systemer, der holder i Danmark i gang, er smeltet sammen.

Det øger sårbarheden og øger behovet for, at man militærstrategisk angriber området på helt nye måder.

Hertil kommer, at et angreb kan blive iværksat på få sekunder, mens en krigshandling i gamle dage ville tage længere at iværksætte.

Derfor har it-området også spillet en vigtig rolle i Danmarks måske allerstørste krigsøvelse nogensinde, der blandt andet har sigtet mod at få afdækket, hvilken infrastruktur der er kritisk.

Under øvelsen - som Computerworld deltog i - blev Danmarks it-infrastruktur alvorligt ramt flere gange.

Blandt andet blev politiet hacket, NemID gik ned, mens Sundhed.dk lagde alle informationer ud til offentlig beskuelse.

Få overblikket over krigs-øvelsen og hvor sårbar Danmark egentlig er.

Klik på hvert enkelt link herunder for at læse mere.Kæmpe cyber-krigsøvelse afslører seriøse problemer

Mens cyber-støvet er ved at lægge sig oven på Danmarks største it-krigsøvelse, er der i hvert fald ét område, hvor det offentlige Danmark skal forbedre sig markant, hvis cyberkrigen kommer en dag.

Sådan ramte den helt store cyber-katastrofe Danmark
Danmark har i de seneste to dage været ramt af en katastrofe. Læs her, hvad der egentlig skete på Danmarks største cyberøvelse nogensinde.

Hvis angrebet kommer: Sådan skal Danmark tackle cyber-angreb
It-teknologien ændrer fundamentalt på den klassiske militærstrategiske tænkning, lyder det i ny dansk militærrapport. Se her hvordan.

Sådan skal Danmarks næste kuld af sikkerhedsfolk uddannes
Om halvandet år kan det første kuld af sikkerheds-studerende kalde sig mestre udi it-sikkerhed. Læs her, hvordan DTU vil uddanne landets næste generation af sikkerhedseksperter.

It-giganter har kæmpeansvar når cyberkrigen rammer Danmark
Det kan blive fatalt, hvis danske lufthavnssystemer, el-værker eller vandværker bliver hacket. Alligevel har ingen i Danmark det fulde overblik over, hvem der sidder på landets kritiske it-infrastruktur.

Krav om en plan B for cybersikkerhed får hård medfart
Skal vi nu ikke lige få plan A til at fungere først, siger sikkerhedsekspert til IT Branchens forslag om en såkaldt plan B for dansk cyber-sikkerhed.

Krig: Sådan lammer man et lands it-infrastruktur
Hvilke it-angreb sættes ind, hvis en militær aktion indledes mod Syrien? Dansk sikkerhedsekspert forklarer, hvordan cyberangreb vil lamme landet.

Professor: Sådan kan it-ragnarok opstå inden et år
Reportage: Hvis ingen gør noget, så kan katastrofale cyberangreb være over os inden for det næste års tid, mener britisk sikkerhedsprofessor. Læs her hvilke farer, der lurer i horisonten.

Cyberkrig kan også ramme Danmark

It-angreb mod kritisk infrastruktur kan lamme samfundet. Truslen bør tages alvorligt, mener sikkerheds-ekspert.

USA samler nørdhær: Ruster sig til internetkrig
Manden bag Stuxnet-angrebet skal stå i spidsen for en ny amerikansk hacker-hær.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Minimér spildtid og understøt det nye arbejdsliv med effektive videomøder
Under nedlukningen i foråret 2020 vænnede dine medarbejdere sig til at mødes via Microsoft Teams. Men mange blev frustrerede over at vende tilbage til kontoret og opdage, at dette – nu helt essentielle! – møderedskab ikke fungerede særligt godt sammen videoudstyret i mødelokalerne. Nu bygger en ny løsning endelig bro mellem Teams og verdens nok mest udbredte og velfungerende løsning til professionelle videomøder – Cisco Webex. Det kan du læse mere om i denne korte og præcise gennemgang af løsning og muligheder fra NetDesign.