Artikel top billede

Så sårbar er du: It-angreb lurer i horisonten

Overblik: Mange af de kritiske it-systemer er smeltet sammen, og det øger risikoen for, at Danmark kan knækkes af et it-angreb.

It gennemsyrer vores samfund på kryds og tværs, og derfor vil it komme til at spille en vigtig rolle for enhver seriøs angriber, der ved også at fokusere på vores it-systemer og it-infrastruktur kan forårsage stor skade med en relativ lille indsats.

Dette skyldes ikke mindst, at de it-systemer, der holder i Danmark i gang, er smeltet sammen.

Det øger sårbarheden og øger behovet for, at man militærstrategisk angriber området på helt nye måder.

Hertil kommer, at et angreb kan blive iværksat på få sekunder, mens en krigshandling i gamle dage ville tage længere at iværksætte.

Derfor har it-området også spillet en vigtig rolle i Danmarks måske allerstørste krigsøvelse nogensinde, der blandt andet har sigtet mod at få afdækket, hvilken infrastruktur der er kritisk.

Under øvelsen - som Computerworld deltog i - blev Danmarks it-infrastruktur alvorligt ramt flere gange.

Blandt andet blev politiet hacket, NemID gik ned, mens Sundhed.dk lagde alle informationer ud til offentlig beskuelse.

Få overblikket over krigs-øvelsen og hvor sårbar Danmark egentlig er.

Klik på hvert enkelt link herunder for at læse mere.


Kæmpe cyber-krigsøvelse afslører seriøse problemer

Mens cyber-støvet er ved at lægge sig oven på Danmarks største it-krigsøvelse, er der i hvert fald ét område, hvor det offentlige Danmark skal forbedre sig markant, hvis cyberkrigen kommer en dag.


Sådan ramte den helt store cyber-katastrofe Danmark
Danmark har i de seneste to dage været ramt af en katastrofe. Læs her, hvad der egentlig skete på Danmarks største cyberøvelse nogensinde.


Hvis angrebet kommer: Sådan skal Danmark tackle cyber-angreb
It-teknologien ændrer fundamentalt på den klassiske militærstrategiske tænkning, lyder det i ny dansk militærrapport. Se her hvordan.


Sådan skal Danmarks næste kuld af sikkerhedsfolk uddannes
Om halvandet år kan det første kuld af sikkerheds-studerende kalde sig mestre udi it-sikkerhed. Læs her, hvordan DTU vil uddanne landets næste generation af sikkerhedseksperter.


It-giganter har kæmpeansvar når cyberkrigen rammer Danmark
Det kan blive fatalt, hvis danske lufthavnssystemer, el-værker eller vandværker bliver hacket. Alligevel har ingen i Danmark det fulde overblik over, hvem der sidder på landets kritiske it-infrastruktur.


Krav om en plan B for cybersikkerhed får hård medfart
Skal vi nu ikke lige få plan A til at fungere først, siger sikkerhedsekspert til IT Branchens forslag om en såkaldt plan B for dansk cyber-sikkerhed.


Krig: Sådan lammer man et lands it-infrastruktur
Hvilke it-angreb sættes ind, hvis en militær aktion indledes mod Syrien? Dansk sikkerhedsekspert forklarer, hvordan cyberangreb vil lamme landet.


Professor: Sådan kan it-ragnarok opstå inden et år
Reportage: Hvis ingen gør noget, så kan katastrofale cyberangreb være over os inden for det næste års tid, mener britisk sikkerhedsprofessor. Læs her hvilke farer, der lurer i horisonten.


Cyberkrig kan også ramme Danmark

It-angreb mod kritisk infrastruktur kan lamme samfundet. Truslen bør tages alvorligt, mener sikkerheds-ekspert.


USA samler nørdhær: Ruster sig til internetkrig
Manden bag Stuxnet-angrebet skal stå i spidsen for en ny amerikansk hacker-hær.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje