Artikel top billede

Fiasko for vigtigt it-modul: Nu er nyt udbud i gang

Et vigtigt it-modul i staten er efter tre år overhovedet ikke slået igennem. Nu sender styrelsen it-systemet i udbud igen.

Et it-baseret indkøbssystem til statslige myndigheder er aldrig blevet en succes og implementeret af de potentielle brugere.

Det får kritik i Rigsrevisionens seneste rapport.

"Rigsrevisionen finder det uheldigt, at implementeringen af indkøbsmodulet ikke er lykkedes, fordi systemunderstøttelsen er af stor betydning for realiseringen af indkøbsprogrammets effektiviseringspotentiale og datakvaliteten i rapporteringen," lyder fra Rigsrevisionen.

Her fremgår det yderligere, at det er Moderniseringsstyrelsen, der står som ejer af it-systemet.

Styrelsen har siden 2010 arbejdet på at implementere et fælles indkøbs- og fakturahåndteringssystem i staten, oplyses det i rapporten.

"Faktureringsdelen er stort set implementeret i alle relevante
virksomheder, men det er ikke lykkedes at implementere indkøbsmodulet," konstaterer Rigsrevisionen.

I 2012 blev der gennemført et pilotforsøg, men det er "kun en lille håndfuld virksomheder, som i dag bruger systemet og kun på få områder".

"Det drejer sig om Statens It, som udelukkende køber
it-udstyr via systemet, og tre andre virksomheder, som benytter systemet til indkøb af kontorartikler," oplyser Rigsrevisionen.

Systemet fungerer sådan, at leverandører på indkøbsaftalerne lægger deres kataloger ud på en fælles platform, hvor virksomhederne kan købe ind gennem indkøbsmodulet, forklares det.

Ruller nyt system ud i 2014

Det er imidlertid frivilligt for statens virksomheder at implementere modulet.

De virksomheder, der ikke har implementeret indkøbsmodulet, kan købe ind via et katalog på leverandørens hjemmeside, oplyser Rigsrevisionen.

"Statens Indkøb har oplyst, at Moderniseringsstyrelsen er i gang med at gennemføre et nyt udbud på systemet og forventer at udrulle et nyt indkøbs- og fakturahåndteringssystem fra 3. kvartal 2014," står der i rapporten.

Håber er velsagtens, at flere vil implementere it-modulet i denne omgang.

I hvert fald finder Rigsrevisionen det "uheldigt, at implementeringen af indkøbsmodulet ikke er lykkedes".

Styrelse: System ikke godt nok
Hos Moderniseringsstyrelsen peger man på, at det er lykkedes med det nuværende indkøbs- og fakturahåndteringssystem at få implementeret et fælles statsligt system for elektronisk håndtering af leverandørfaktura.

"At der kun er få institutioner, som har valgt at igangsætte implementeringen af elektronisk indkøb skyldes blandt andet, at det typisk er en meget krævende proces for den enkelte institution, og at funktionaliteten i det nuværende system ikke har været god nok," forklarer vicedirektør Trolle Klitgård Andersen fra Moderniseringsstyrelsen.

Moderniseringsstyrelsen bekræfter, at der er igangsat et udbud af et nyt indkøbs- og fakturahåndteringssystem, "hvor der er lagt stor vægt på at understøtte institutionernes implementering af et elektronisk indkøbssystem."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.