Artikel top billede

Kritik: Dansk byråd truet til at makke ret i Microsoft-sag

Byråd føler sig truet til at makke ret i storstilet Microsoft-projekt i kommunen.

Kom med byggetilladelsen eller vink farvel til hele projektet til 1,2 milliarder kroner og 900 arbejdspladser i kommunen.

Sådan lød beskeden ifølge Politiken til kommunal-bestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune, inden byrådsmødet 31. okotober, hvor tilladelsen skulle gives.

Du kan læse mere om Microsofts bygge-planer her: Flyttedag: Microsoft skrotter Vedbæk og Hellerup

Ifølge avisen mener flere af lokalpolitikerne fra S, K og SF, at beslutningen blev forceret igennem i en grad, der blandt andet betød, at svar fra nabohøringerne ikke kunne behandles ordentligt.

Det kalder de for 'dybt udemokratisk," ligesom naboerne føler sig tromlet.

Flere havde blandt andet indleveret indvendinger mod planerne, fordi deres ejendomme kommer til at ligge i skygge af det færdige byggeri.

Viceborgmester Søren P. Sørensen (S) betegner til Politiken forløbet som "syret" og mener, at Microsoft har sat demokratiet ud af kraft.

Storkapital tryner kommunen

Den konservative Lene Kaspersen mener ligefrem, at det er "storkapitalen, der tryner en lille kommune," hvilket hun betegner som "helt uhørt."

Ifølge avisen skyldes hastværket, at købsaftalen ifølge bygherren Danica ikke var opfyldt, medmindre politikerne omgående stemte for forslaget.

Til Politiken siger underdirektør i Danica, Peter Mering, at man ikke har truet politikerne til noget, men at kommunalbestyrelsen hele tiden må have været klar over, at projektet var under tidspres.

"Microsoft har kigget efter en placering til nyt hovedsæde i syv år. Nu haster det. Hovedsædet skal kunne tages i brug i 2015," siger han til Politiken.

Peter Mering erkender, at bygherren først nævnte 31. oktober som deadline over for politikerne i et brev for nylig.

"Men der er gjort et overordentligt kvalificeret arbejde inden fra vores side for at imødekomme alle mulige synspunkter," siger Danica-manden.

Microsoft vil ikke kommentere sagen.

Læs også: Flyttedag: Microsoft skrotter Vedbæk og Hellerup




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere