Artikel top billede

Kritik: Dansk byråd truet til at makke ret i Microsoft-sag

Byråd føler sig truet til at makke ret i storstilet Microsoft-projekt i kommunen.

Kom med byggetilladelsen eller vink farvel til hele projektet til 1,2 milliarder kroner og 900 arbejdspladser i kommunen.

Sådan lød beskeden ifølge Politiken til kommunal-bestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune, inden byrådsmødet 31. okotober, hvor tilladelsen skulle gives.

Du kan læse mere om Microsofts bygge-planer her: Flyttedag: Microsoft skrotter Vedbæk og Hellerup

Ifølge avisen mener flere af lokalpolitikerne fra S, K og SF, at beslutningen blev forceret igennem i en grad, der blandt andet betød, at svar fra nabohøringerne ikke kunne behandles ordentligt.

Det kalder de for 'dybt udemokratisk," ligesom naboerne føler sig tromlet.

Flere havde blandt andet indleveret indvendinger mod planerne, fordi deres ejendomme kommer til at ligge i skygge af det færdige byggeri.

Viceborgmester Søren P. Sørensen (S) betegner til Politiken forløbet som "syret" og mener, at Microsoft har sat demokratiet ud af kraft.

Storkapital tryner kommunen

Den konservative Lene Kaspersen mener ligefrem, at det er "storkapitalen, der tryner en lille kommune," hvilket hun betegner som "helt uhørt."

Ifølge avisen skyldes hastværket, at købsaftalen ifølge bygherren Danica ikke var opfyldt, medmindre politikerne omgående stemte for forslaget.

Til Politiken siger underdirektør i Danica, Peter Mering, at man ikke har truet politikerne til noget, men at kommunalbestyrelsen hele tiden må have været klar over, at projektet var under tidspres.

"Microsoft har kigget efter en placering til nyt hovedsæde i syv år. Nu haster det. Hovedsædet skal kunne tages i brug i 2015," siger han til Politiken.

Peter Mering erkender, at bygherren først nævnte 31. oktober som deadline over for politikerne i et brev for nylig.

"Men der er gjort et overordentligt kvalificeret arbejde inden fra vores side for at imødekomme alle mulige synspunkter," siger Danica-manden.

Microsoft vil ikke kommentere sagen.

Læs også: Flyttedag: Microsoft skrotter Vedbæk og Hellerup
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere