Artikel top billede

Tandlæger tvinges til at lukke it-hul

Et hul i it-udrustningen hos landets tandlægeklinikker bliver lukket ved udgangen af næste år.

Alle tandlægeklinikker skal have ny software til journalføring ved udgangen af 2014.

Det er fastlagt i tandlægeoverenskomsten fra 2010 med overskriften "Elektroniske Journaler".
 
"Alle tandlæger skal senest den 31. december 2014 have et elektronisk kliniksystem, der overholder MedCom-standarderne. (...) Tandlægen er forpligtet til at benytte MedCom-standarderne til fremadrettet opbevaring af elektronisk patientdata og kommunikation, der er omfattet af disse," hedder det i pagragraf 24.

Der vil være udgifter forbundet med implementering af de elektroniske journaler.

"Parterne er enige om at disse finansieres af klinikkerne indenfor den økonomiske ramme," kan man læse på Tandlægeforeningens hjemmeside

Firma: Mange igennem 
Hos leverandøren af tandlæge-it, Plandents, bekræfter administrerende direktør Berit Nielsen, at tandlægeklinikker skal investere i software.

Men faktisk har mange klinikker allerede gjort det, oplyser hun.

"De allerfleste klinikker i Danmark har allerede investeret i software til klinikken, som anvendes til journal, kalender og økonomi. Alle klinikker skal have software til journalføring med udgangen af 2014, men kun 100-200 klinikker mangler," anslår hun.

It er en mindre del af Plandents forretning, hvor hovedaktiviteterne over for tandlægeklinikkerne er salg af forbrugsvarer, lægemidler, udstyr & service, men altså også it og uddannelse.

"Der er 19 medarbejdere på it-området inklusive fire hardwareteknikere. Vi forventer et uændret antal ansatte på it-fronten de næste år," forklarer direktøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.