Artikel top billede

Vær forsigtig: Disse områder er ekstra farlige lige nu

Hackerne har øjnene rettet mod især fire områder, der er i voldsom vækst. Se her, hvor du bør passe ekstra godt på lige nu.

Android-baseret malware, signeret malware, spam og virtuelle valutaer.

Det er de fire områder, hvor sikkerhedsfirmaet lige nu registrerer øget aktivitet blandt hackerne.

Der er derfor god grund til at være ekstra påpasselig på disse områder, hedder det.

McAfee har i de seneste tre måneder registreret ikke mindre end 700.000 nye typer malware rettet mod Android-platformen.

Det svarer til en stigning på mere end 30 procent, lyder det fra selskabet.

Ny type malware

Ifølge McAfee skyldes den store vækst i Android-malware ikke mindst en helt ny kategori-type, som McAfee kalder Exploit/MasterKey A.

Denne nye malware-type gør det muligt for hackerne at bypasse validationen af den digitale signatur, der ellers beskytter applikationerne, og som ellers betragtes som central i sikkerheds-opsætningen af Android-telefonerne.

Sikkerhedsfolk fra McAfee siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at mobilindustrien er nødt til at fokusere på at forbedre de digitale sikkerheds-systemer i mobiltelefonerne, fordi hacker-miljøerne hele tiden bliver bedre og bedre til at trænge igennem dem.

Signeret malware giver fri adgang

Når det gælder den såkaldte signerede malware, har McAfee målt en stigning på næsten 50 procent.

Ifølge McAfee skyldes det ikke mindst, at de cyberkriminelle har opdaget, at et hvilket som helst certifikat fra en kendt udsteder kan anvendes til at signere kode, så man omgående får adgang til systemerne.

Det har ført til, at en stigende mængde farlige payloads nu er signeret med illegalt anskaffede certifikater.

McAfee Labs har målet, at omfanget af signeret malware er steget fra 1,3 procent i 2010 til 5,3 procent i 2013. Det betyder, at mere end fem millioner eksempler på digital-signeret malware nu er i omløb.

Når det gælder mobilverdenen, ser det meget værre ud, idet næsten 25 procent af de kendte eksempler på Android-malware i dag er signeret malware. For tre år siden var det nærmest nul.

Spam vokser vildt

Ifølge sikkerhedsselskabets målinger vokser omfanget af spam markant.

McAfee har således målt en stigning på 125 procent i de seneste tre måneder. Langt de fleste spammails indeholder imidlertid ikke malware, men er blot irriterende reklamer.

Et af de nyere sikkerhedsproblemer finder vi i de virtuelle valutaer, som er et område i kraftig vækst.

Ikke mindst har muligheden for at gennemføre anonyme transaktioner tiltrukket mange hackere og cyberkriminelle, der her kan tilbyde produkter, som ellers er meget varme at komme af med.

Læs også:

Har du overhovedet brug for antivirus på mobilen?

Her dræber vi to myter om antivirus på telefonen

Stor test af antivirus-programmer til din smartpone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere