Artikel top billede

Vær forsigtig: Disse områder er ekstra farlige lige nu

Hackerne har øjnene rettet mod især fire områder, der er i voldsom vækst. Se her, hvor du bør passe ekstra godt på lige nu.

Android-baseret malware, signeret malware, spam og virtuelle valutaer.

Det er de fire områder, hvor sikkerhedsfirmaet lige nu registrerer øget aktivitet blandt hackerne.

Der er derfor god grund til at være ekstra påpasselig på disse områder, hedder det.

McAfee har i de seneste tre måneder registreret ikke mindre end 700.000 nye typer malware rettet mod Android-platformen.

Det svarer til en stigning på mere end 30 procent, lyder det fra selskabet.

Ny type malware

Ifølge McAfee skyldes den store vækst i Android-malware ikke mindst en helt ny kategori-type, som McAfee kalder Exploit/MasterKey A.

Denne nye malware-type gør det muligt for hackerne at bypasse validationen af den digitale signatur, der ellers beskytter applikationerne, og som ellers betragtes som central i sikkerheds-opsætningen af Android-telefonerne.

Sikkerhedsfolk fra McAfee siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at mobilindustrien er nødt til at fokusere på at forbedre de digitale sikkerheds-systemer i mobiltelefonerne, fordi hacker-miljøerne hele tiden bliver bedre og bedre til at trænge igennem dem.

Signeret malware giver fri adgang

Når det gælder den såkaldte signerede malware, har McAfee målt en stigning på næsten 50 procent.

Ifølge McAfee skyldes det ikke mindst, at de cyberkriminelle har opdaget, at et hvilket som helst certifikat fra en kendt udsteder kan anvendes til at signere kode, så man omgående får adgang til systemerne.

Det har ført til, at en stigende mængde farlige payloads nu er signeret med illegalt anskaffede certifikater.

McAfee Labs har målet, at omfanget af signeret malware er steget fra 1,3 procent i 2010 til 5,3 procent i 2013. Det betyder, at mere end fem millioner eksempler på digital-signeret malware nu er i omløb.

Når det gælder mobilverdenen, ser det meget værre ud, idet næsten 25 procent af de kendte eksempler på Android-malware i dag er signeret malware. For tre år siden var det nærmest nul.

Spam vokser vildt

Ifølge sikkerhedsselskabets målinger vokser omfanget af spam markant.

McAfee har således målt en stigning på 125 procent i de seneste tre måneder. Langt de fleste spammails indeholder imidlertid ikke malware, men er blot irriterende reklamer.

Et af de nyere sikkerhedsproblemer finder vi i de virtuelle valutaer, som er et område i kraftig vækst.

Ikke mindst har muligheden for at gennemføre anonyme transaktioner tiltrukket mange hackere og cyberkriminelle, der her kan tilbyde produkter, som ellers er meget varme at komme af med.

Læs også:

Har du overhovedet brug for antivirus på mobilen?

Her dræber vi to myter om antivirus på telefonen

Stor test af antivirus-programmer til din smartpone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere