Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Vær forsigtig: Disse områder er ekstra farlige lige nu

Hackerne har øjnene rettet mod især fire områder, der er i voldsom vækst. Se her, hvor du bør passe ekstra godt på lige nu.

Android-baseret malware, signeret malware, spam og virtuelle valutaer.

Det er de fire områder, hvor sikkerhedsfirmaet lige nu registrerer øget aktivitet blandt hackerne.

Der er derfor god grund til at være ekstra påpasselig på disse områder, hedder det.

McAfee har i de seneste tre måneder registreret ikke mindre end 700.000 nye typer malware rettet mod Android-platformen.

Det svarer til en stigning på mere end 30 procent, lyder det fra selskabet.

Ny type malware

Ifølge McAfee skyldes den store vækst i Android-malware ikke mindst en helt ny kategori-type, som McAfee kalder Exploit/MasterKey A.

Denne nye malware-type gør det muligt for hackerne at bypasse validationen af den digitale signatur, der ellers beskytter applikationerne, og som ellers betragtes som central i sikkerheds-opsætningen af Android-telefonerne.

Sikkerhedsfolk fra McAfee siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at mobilindustrien er nødt til at fokusere på at forbedre de digitale sikkerheds-systemer i mobiltelefonerne, fordi hacker-miljøerne hele tiden bliver bedre og bedre til at trænge igennem dem.

Signeret malware giver fri adgang

Når det gælder den såkaldte signerede malware, har McAfee målt en stigning på næsten 50 procent.

Ifølge McAfee skyldes det ikke mindst, at de cyberkriminelle har opdaget, at et hvilket som helst certifikat fra en kendt udsteder kan anvendes til at signere kode, så man omgående får adgang til systemerne.

Det har ført til, at en stigende mængde farlige payloads nu er signeret med illegalt anskaffede certifikater.

McAfee Labs har målet, at omfanget af signeret malware er steget fra 1,3 procent i 2010 til 5,3 procent i 2013. Det betyder, at mere end fem millioner eksempler på digital-signeret malware nu er i omløb.

Når det gælder mobilverdenen, ser det meget værre ud, idet næsten 25 procent af de kendte eksempler på Android-malware i dag er signeret malware. For tre år siden var det nærmest nul.

Spam vokser vildt

Ifølge sikkerhedsselskabets målinger vokser omfanget af spam markant.

McAfee har således målt en stigning på 125 procent i de seneste tre måneder. Langt de fleste spammails indeholder imidlertid ikke malware, men er blot irriterende reklamer.

Et af de nyere sikkerhedsproblemer finder vi i de virtuelle valutaer, som er et område i kraftig vækst.

Ikke mindst har muligheden for at gennemføre anonyme transaktioner tiltrukket mange hackere og cyberkriminelle, der her kan tilbyde produkter, som ellers er meget varme at komme af med.

Læs også:

Har du overhovedet brug for antivirus på mobilen?

Her dræber vi to myter om antivirus på telefonen

Stor test af antivirus-programmer til din smartpone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.