Artikel top billede

Afsløring: Styrelse indgik seks ulovlige it-aftaler

En dansk styrelse har indgået it-aftaler uden udbud - stik imod reglerne.

Rigsrevisionens kontrol har afsløret, at det sejler hos NaturErhvervsstyrelsen, når der indgåes it-aftaler.

Nu kan Computerworld oplyse, at hele seks it-aftaler er indgået stik imod reglerne om udbud.

Revisionen påpegede i sin nylige rapport, at tre aftaler i 2012 var indgået uden udbud, selv om beløbene var mellem 0,9 og 1,3 millioner kroner.

Styrelsen har siden varslet en undersøgelse af andre kontrakter.

Resultatet er opsigtsvækkende.

"Siden har vi foretaget en intern analyse af gamle kontrakter i de tre tidligere direktorater. Set over en 10-årig periode er der seks tilfælde, hvor opgaver skulle have været sendt i udbud."

"I en række tilfælde har opgaverne været konkurrenceudsat oprindeligt, men blev fejlagtigt ikke sendt i udbud, da kontrakterne blev forlænget," forklarer pressemedarbejder Jens Fuglsang Edelholt fra NaturErhvervsstyrelsen i en mail til Computerworld.

It-opgaverne

"De seks opgaver, det drejer sig om, er: Det Centrale Bigårdsregister - Frøcertificeringssystemet - Fisketegnssystemet - Sattelitkommunikation - PDGIS-systemet samt SAS-licenser," skriver han videre.

Lige nu arbejder NaturErhvervsstyrelsen på højtryk for at rette op på fejlene.

"Vi er i gang med at rette op på de forhold og har allerede sendt tre af de seks gamle opgaver i fornyet udbud."

"De resterende tre er på vej til at blive sendt i udbud," skriver han i mailen.

Men det stopper ikke der. Faktisk ansætter man ekstra personale for at få overholdt reglerne på området.

Ekstra personale hyres ind

"Derudover har vi strammet op på vores interne procedurer, og vi er i gang med at ansætte ekstra personale for at sørge for, at udbudspraksis bliver overholdt fremadrettet," skriver han. 

Omkring de tre aftaler fra 2012, der blev omtalt i Rigsrevisionens nylige rapport, hedder det:

"I forbindelse med fusionen af dele af Plantedirektoratet, Fiskeridirektoratet og FødevareErhverv i 2010 til NaturErhvervstyrelsen indgik den nye styrelse en række kontrakter med PA Consulting Group om nogle særlige opgaver i forbindelse med fusionen."

"Kontrakterne var under udbudsgrænsen, men det har siden vist sig, at tre af opgaverne viste sig at være større end forventet, og det medførte, at den endelige udgift endte højere end udbudsgrænsen," forklarer han om de kontrakter.

Computerworld arbejder på at få oplyst, hvor stor værdi de seks ulovligt indgåede it-kontrakter har, og hvilke leverandører der fik dem uden om udbud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.