Erik Damgaard stopper i Microsoft

It-milliardæren Erik Damgaard følger efter sin bror, Preben Damgaard, og stopper i Microsoft. Dermed har tre af de fem grundlæggere af Navision-koncernen forladt Microsoft, under to år efter at de solgte deres livsværk til verdens største softwareselskab. Erik Damgaard føler, at Navision er blevet godt afleveret og vil nu videre.

It-milliardæren Erik Damgaard - en af brødrene bag Damgaard Data, som fusionerede med Navision - har forladt Microsoft, hvor han i det seneste halvandet år har været ansat i den centrale udviklingsafdeling i hovedkvarteret i Seattle, USA. Det skriver Berlingske Tidende.

Dermed følger den 43-årige Erik Damgaard i kølvandet på sin bror, Preben Damgaard, som forlod sin topstilling i Microsoft Business Solutions i Vedbæk nord for København sidste sommer, og medejer af Navision, Jesper Balser, som forlod Microsoft i december.

Grundlæggerne af supersucces
Sammen med Torben Wind og Peter Bang var Damgaard-brødrene og Jesper Balser mændene bag softwareselskabet Navision, som var en sammenlægning af Damgaard Data og Wind, Bang og Balsers selskab, Navision.

Selskabet blev i 2002 solgt til Microsoft Business Solutions for 11 milliarder kroner, og handlen gjorde de fem grundlæggere til milliardærer, efter de alle i forvejen havde tjent tre-cifrede millionbeløb, da Navision blev børsnoteret.

Erik Damgaard blev for nylig tilbudt job hos Microsoft i Vedbæk, men takkede nej, fordi han vurderede, at alle de gode job "for længst er taget, og jeg skal også videre".

- Der har været mange omvæltninger de seneste fem år, og nu føler jeg, at vi har afleveret, hvad der skal afleveres, siger han til Berlingske Tidende.

Tilbage af Navision-grundlæggerne hos Microsoft i Vedbæk er nu Torben Wind og Peter Bang.

Tekniker og arkitekt
Mens Preben Damgaard var den udadvendte strateg og sælger, var Erik Damgaard teknikeren og arkitekten, der stod bag de kodelinier, som dannede grundlag for hele succesen.

Efter salget af livsværket flyttede han til USA for at arbejde med videreudviklingen af Microsofts programmer.

- Hvis jeg skulle være fortsat i Seattle, ville det være inden for den del af ERP, der passer til Longhorn, når den er klar. Men jeg synes, at jeg har rodet med ERP i 20 år, og det er på tide at prøve noget andet, siger Erik Damgaard til Berlingske Tidende.

Longhorn er kodenavnet for den kommende udgave af Windows-styresystemet.

Erik Damgaard sigter i første omgang efter at gå ind i højst fem bestyrelser, ligesom han påtænker at købe sig ind i den "rette" virksomhed.

Der er ikke noget odiøst i, at iværksætterne går fra borde, når deres livsværk bliver opkøbt. Det påpeger administrerende direktør i DTU Innovation, Ulla Brockenhuus-Schack.

- Det er mennesker, som har nået målstregen. Det er som et maratonløb, hvor der lige skal pustes ud, inden de er klar til at gå i gang igen, siger hun til Berlingske Tidende.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Office 365: Microsoft er klar med fire fikse features, der vil gøre dig til en bedre kollega
Kontorpakken Microsoft 365 udvides med en stribe funktioner, der gør det lettere at arbejde sammen og hjemme i en corona-præget tid.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.