Artikel top billede

Her er de slemme problemer ved it-outsourcing

Det er populært at outsource it-opgaver. Her er nogle af de potentielle problemer, du risikerer at støde ind i.

Mange danske virksomheder har efterhånden set lyset i at outsource it til Indien. Det er der mange gode grunde til, og pengene er formentlig en af de mest markante.

Dansk Industri har vurderet, at besparelsespotentialet ligger på mellem 25 og 30 procent på outsourcingsopgaver i Indien og andre asiatiske lande.

Men det er naturligvis forudsat, at man ikke løber ind i alt for mange problemer - og den risiko eksisterer, skriver Forrester-rådgiver Manatosh Das i et blogindlæg.

"Selvom indiske software- og serviceleverandører går efter høje standarder, er det tydeligt, at der stadig er svagheder i deres leverancer," lyder budskabet.

Her er de mulige problemer

Manatosh Das peger på nogle af de store problemer, der kan være forbundet med it-outsourcing til Indien.

Det drejer sig først og fremmest om dårligt kode-arbejde i applikationer. Med det mener Forrester-rådgiveren blandt andet, at der kan være en øget risiko for cross-site scripting og angreb via SQL.

"Sikkerheds-professionelle og software-udviklere har kendt til disse typer fejl i årevis, men de fortsætter med at dukke op igen og igen i ny kode."

Samtidig peger han på, at ledelsen i outsourcing-firmaerne kan have manglende opmærksomhed på sikkerheds-problemstillingerne hos kunderne.

Endelig mener Manahosh, at industrialiseringen af softwareudvikling er med til at øge sikkerhedsrisiciene.

"Udvikling i industriskala kan udsætte kunder for en betydelig risiko. I nogle tilfælde servicerer offshore centre mange kunder, men mangler effektiv segmentering på netværket," lyder det i blogindlægget.

Læs også:

Så meget kan du spare på at sende din it til Indien

Derfor satser Danske Bank på indisk it-udvikling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.