Her er de største spillere på det danske ERP-marked

En række ERP-leverandører kæmper en hård kamp om kunderne i Danmark. Særligt to løsninger er lige nu i gang med en dyst om et bestemt kundesegment.

ERP-rådgivningsfirmaet Herbert Nathan & Co har undersøgt, hvilke ERP-løsninger der anvendes i de 1.000 største virksomheder i Danmark.

Konklusionen er ikke overraskende, at SAP Business Suite og Microsoft Dynamics AX fylder mest blandt disse virksomheder.

Men netop i disse år står mange virksomheder over for at skulle modernisere eller opgradere på ERP-siden, og det ser faktisk ud til, at det er Dynamics AX, der vinder flest kunder i den forbindelse.

"I dag er godt tyve procent af markedet AX, men vores vurdering er, at det kommer til at stige. Microsoft har gjort det rigtig godt, og der er mange virksomheder, der har valgt en Microsoft-strategi," siger Herbert Nathan fra rådgivningsfirmaet.

Derfor vinder Dynamics AX frem
Han peger på, at AX' danske historik også har en betydning for, at mange er interesserede i denne ERP-løsning.

"I mellemmarkedet er der ingen tvivl om, at Microsofts AX har fået meget medvind i de senere år, og den seneste version, AX 2012, er også en mere kompliceret og funktionsrig løsning, som også dækker meget globale virksomheder," forklarer Herbet Nathan.

"Samtidig understøttes det også af rigtig mange partnere på markedet, som hver dag er ude at promovere løsningen i deres specielle segment."

Det er dog fortsat SAP, der er der er dominerende i den høje ende af markedet, hvor den tyske ERP-leverandør sidder på omkring halvdelen af de 100 største virksomheder i Danmark ifølge undersøgelsen fra Herbert Nathan & Co.

Et selskab som Oracle forsøger dog også at udfordre SAP.

"SAP er væg-til-væg, og Oracle forsøger at komme ind som best-of-breed - og de har også købt rigtig mange produkter op. Men der er ikke tvivl om, at SAP har væsentlig større fodfæste i de større virksomheder," siger Herbert Nathan og forklarer, at det er Microsoft og SAP, der er de to helt store kombattanter blandt de 1.000 største virksomheder.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.