Artikel top billede

Torvalds jubler: Nu får Linux-gamere en solid omgang kode-doping

Linux skal være en større del af hverdagen for verdens mange gamere. Det skal et nyt samarbejde sørge for. Læs og se med her.

Spilselskabet Valve kommer nu med i Linux-stiftelsen eller Linux Foundation, som den rettelig hedder.

Linux Foundation er en organisation, der blev oprettet i 2007 som et arbejdsfællesskab for selskaber, der udvikler på open source-platformen.

I dag har den en lang række medlemmer som blandt andet Google, HP, IBM, Intel og Samsung.

Tidligere i år blev Steam-konsollen fra spilfirmaet Valve Software lanceret som et alternativ til Xbox og Playstation.

Steam bruger en åben platform for spil i form af et Linux-baseret operativsystem kaldet SteamOS.

Linus Torvalds er klar

Nu bliver Valve så medlem af Linux Foundation, og med det medlemskab håber firmaet at få sparket gang i udviklingen af Linux som spilplatform.

"I Linux Foundation vil Valve være med til at fremme Linux-gaming. Vi vil bidrage med udviklingsværktøjer til dem, der vil arbejde med Linux-løsningerne, opfordre producenterne til at prioritere Linux og arbejde på at skabe en elegant åben platform til Linux-brugerne," skriver Mike Sartain fra Valve i en pressemeddelelse.

I en video, der er frigivet i forbindelse med det nye medlemskab, siger Valve-chefen Gabe Newell, at han er begejstret for Linux på grund af kombinationen mellem ydelse, pålidelighed og robusthed.

Linus Torvalds, der har skabt den første Linux-kode, har ligeledes tiltro til ægteskabet mellem de to parter, og han glæder sig til, at Linux får en vigtigere rolle blandt gamerne.

Hele videoen med Linus Torvalds og Gabe Newell kan du se her:

Læs også:
Valve satser på Linux

Valve udvikler ny spilkonsol

Steam åbner spilbutik til Linux
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.