Artikel top billede

Steam åbner spilbutik til Linux

Lanceringen fejres med store rabatter.

Softwarefirmaet Valve er nu klar med den færdige version af Linux-klienten til spilplatformen Steam. Indtil nu har der kun været få spil til Linux, men det bliver anderledes nu. Steam er den største spilbutik på nettet, og Valve satser stort på Linux.

Valve har betatestet Linux-klienten siden sidste år. I den nye Linux-butik er der nu adgang til næsten 60 spil, og åbningen fejres med store rabatter på op til 75 procent frem til den 21. februar.

Der er blandt andet spil som Serious Sam 3, Team Fortress 2, Half-Life, Counterstrike og Amnesia. Rabatterne gælder også for Windows- og Mac-versionerne af spillene.

Spillene kører under Ubuntu Linux, og Steam-klienten kan hentes gennem Ubuntu's Software Center.

Målet for Valve er, at softwaren skal køre lige så godt under Linux som under Windows. Indtil nu har det været nødvendigt at køre Wine eller Crossover for at anvende Steam og spillene på Linux, men det fungerer ikke fejlfrit med alle spil og går ud over ydelsen.

Det er Windows 8, der har fået Valve til at sætte turbo på sin Linux-portering. Valve-chef Gabe Newell har tidligere betegnet Windows 8 som "en katastrofe". Han er især kritisk overfor den nye Windows Store, som er en direkte konkurrent til Steam.

Samtidig udvikler Valve sin egen konsol, der også ventes at køre med Linux. Den nye Linux-butik bliver lanceret, samtidig med at firmaet har afskediget 30 medarbejdere - herunder den udvikler, der har skabt hardwaren til den nye konsol.

Linux-folk elsker spil

Valve har tidligere lovet, at man vil arbejde for, at det bliver så let som muligt at køre de 2.500 spil i Steam-butikken under open source-platformen.

Electronic Arts har allerede udgivet to gratis spil, som kan hentes i Ubuntu Software Center - Command & Conquer Tiberium Alliances og Lord of Ultima - og spil-platformen Desura har også en klient til Linux.

Der er også flere ældre Linux-porteringer af Windows-spil fra Loki Games og Linux Game Publishing, men det sidste kom helt tilbage i 2009.

De forskellige Humble Bundles - pakker med populære spil fra uafhængige udviklere, hvor kunden selv kan bestemme prisen - har dog solgt rigtig godt til Linux.

Det sidste Humble Bundle blev solgt 600.000 gange, og der kom 5,1 mio. dollar i kassen. Linux-brugere stod for 9,4 pct. af alle downloads, men 16 pct. af pengene kom fra Linux-folket.

Sælger også kontor-software

I september blev online-butikken Steam udvidet med muligheden for at købe kontor-programmer og anden software, som ikke er relateret til spil. Indtil videre er udvalget dog begrænset.

Valve har samtidig startet det såkaldte Project Greenlight, som især henvender sig til mindre og uafhængige udviklere. De kan indsende deres projekter og sætte dem til afstemning. Der har tidligere været klager over, at det er for svært for uafhængige udviklere at få deres projekter med i Steam-butikken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere