Artikel top billede

Steam åbner spilbutik til Linux

Lanceringen fejres med store rabatter.

Softwarefirmaet Valve er nu klar med den færdige version af Linux-klienten til spilplatformen Steam. Indtil nu har der kun været få spil til Linux, men det bliver anderledes nu. Steam er den største spilbutik på nettet, og Valve satser stort på Linux.

Valve har betatestet Linux-klienten siden sidste år. I den nye Linux-butik er der nu adgang til næsten 60 spil, og åbningen fejres med store rabatter på op til 75 procent frem til den 21. februar.

Der er blandt andet spil som Serious Sam 3, Team Fortress 2, Half-Life, Counterstrike og Amnesia. Rabatterne gælder også for Windows- og Mac-versionerne af spillene.

Spillene kører under Ubuntu Linux, og Steam-klienten kan hentes gennem Ubuntu's Software Center.

Målet for Valve er, at softwaren skal køre lige så godt under Linux som under Windows. Indtil nu har det været nødvendigt at køre Wine eller Crossover for at anvende Steam og spillene på Linux, men det fungerer ikke fejlfrit med alle spil og går ud over ydelsen.

Det er Windows 8, der har fået Valve til at sætte turbo på sin Linux-portering. Valve-chef Gabe Newell har tidligere betegnet Windows 8 som "en katastrofe". Han er især kritisk overfor den nye Windows Store, som er en direkte konkurrent til Steam.

Samtidig udvikler Valve sin egen konsol, der også ventes at køre med Linux. Den nye Linux-butik bliver lanceret, samtidig med at firmaet har afskediget 30 medarbejdere - herunder den udvikler, der har skabt hardwaren til den nye konsol.

Linux-folk elsker spil

Valve har tidligere lovet, at man vil arbejde for, at det bliver så let som muligt at køre de 2.500 spil i Steam-butikken under open source-platformen.

Electronic Arts har allerede udgivet to gratis spil, som kan hentes i Ubuntu Software Center - Command & Conquer Tiberium Alliances og Lord of Ultima - og spil-platformen Desura har også en klient til Linux.

Der er også flere ældre Linux-porteringer af Windows-spil fra Loki Games og Linux Game Publishing, men det sidste kom helt tilbage i 2009.

De forskellige Humble Bundles - pakker med populære spil fra uafhængige udviklere, hvor kunden selv kan bestemme prisen - har dog solgt rigtig godt til Linux.

Det sidste Humble Bundle blev solgt 600.000 gange, og der kom 5,1 mio. dollar i kassen. Linux-brugere stod for 9,4 pct. af alle downloads, men 16 pct. af pengene kom fra Linux-folket.

Sælger også kontor-software

I september blev online-butikken Steam udvidet med muligheden for at købe kontor-programmer og anden software, som ikke er relateret til spil. Indtil videre er udvalget dog begrænset.

Valve har samtidig startet det såkaldte Project Greenlight, som især henvender sig til mindre og uafhængige udviklere. De kan indsende deres projekter og sætte dem til afstemning. Der har tidligere været klager over, at det er for svært for uafhængige udviklere at få deres projekter med i Steam-butikken.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere