Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Vildt komplicerede pris-modeller forvirrer: Bliver du snydt af din cloud-leverandør?

Egentlig burde det være simpelt, men i stedet er det blevet vildt kompliceret. Mange kan ikke gennemskue cloud-priserne.

I teorien burde fastlæggelsen af cloud-omkostninger være ganske enkelt:

Du har brug for en it-service eller noget storage, som en leverandør leverer, hvorefter kunden betaler for nøjagtigt det, som han har får leveret, og hverken mere eller mindre.

Men sådan er det ikke i virkeligheden.

I stedet er de forskellige cloud-ydelser pakket ind i komplekse og uigennemskuelige indkøbs-pakker.

Det gør det vanskeligt for kunderne at gennemskue priserne, ligesom det gør det svært reelt at sammenligne de forskellige leverandørers priser.

Sådan lyder konklusionen i en ny rapport fra analysehuset 451 Research Group, der har sammenlignet en lang række cloud-leverandørers forskellige prismodeller.

Markedet er ifølge analysehuset præget af en meget bred vifte af forskellige prismodeller, ligesom de enkelte leverandører i stor udstrækning anvender komplicerede og indforståede termer.

Det er med til at forhindre kunderne i at få tilstrækkeligt med forståelse for den egentlige pris.

Kompliceret

"Engang var der med cloud computing udsigt til enkle og brugsbaserede regninger på linie med forbrug af elektricitet og lignende. I dag er virkeligheden meget langt fra dette billede," lyder det fra analysehuset.

Grunden til de komplicerede pris-mønstre er ifølge analysehuset, at cloud-markedet fortsat er i sin ungdom og altså i gang med at finde sine ben at stå på.

Det betyder, at der endnu ikke er blevet fastlagt en standard for noget som helst mellem de forskellige leverandører.

"Det er klart, at det ikke er fordelagtigt for kunderne, der er nødt til at sætte sig ind i hver enkelt leverandørs metoder og opveje hver eneste detalje mod hinanden," lyder det fra 451 Research.

Ifølge analysehuset tilbyder de fleste cloud-leverandører ganske enkle prismodeller, når det gælder nye kunder, der lige skal prøve at åbne et enkelt system for at danne sig et indtryk af cloud-verdenen.

Senere bliver det imidlertid mere kompliceret. Det sker i takt med, at kunderne begynder at efterspørge større løsninger.

Her begynder de komplekse prismodeller typisk at komme på banen - eksempelvis med rabatter for lang tids binding, rabatter hvis visse dele af de virtuelle maskiner kan køre som 'multi-tenant', eller muligheden for at byde på overskydende kapacitet i den pågældende cloud.

Andre modeller er at dele priserne op i henholdsvis forbrug af computer-kraft, storage og netværks-brug og afregne efter forbrugt gigabyte.

Læs også:

Microsoft: Her er den helt store gevinst ved cloud

KMD og Microsoft hånd i hånd om store planer: Forretningsområde kan blive kæmpestort

SAP-direktør: Derfor skal du vælge en cloud-løsning

Gratis cloud-tjenester du bare ikke må misse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere