Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Vildt komplicerede pris-modeller forvirrer: Bliver du snydt af din cloud-leverandør?

Egentlig burde det være simpelt, men i stedet er det blevet vildt kompliceret. Mange kan ikke gennemskue cloud-priserne.

I teorien burde fastlæggelsen af cloud-omkostninger være ganske enkelt:

Du har brug for en it-service eller noget storage, som en leverandør leverer, hvorefter kunden betaler for nøjagtigt det, som han har får leveret, og hverken mere eller mindre.

Men sådan er det ikke i virkeligheden.

I stedet er de forskellige cloud-ydelser pakket ind i komplekse og uigennemskuelige indkøbs-pakker.

Det gør det vanskeligt for kunderne at gennemskue priserne, ligesom det gør det svært reelt at sammenligne de forskellige leverandørers priser.

Sådan lyder konklusionen i en ny rapport fra analysehuset 451 Research Group, der har sammenlignet en lang række cloud-leverandørers forskellige prismodeller.

Markedet er ifølge analysehuset præget af en meget bred vifte af forskellige prismodeller, ligesom de enkelte leverandører i stor udstrækning anvender komplicerede og indforståede termer.

Det er med til at forhindre kunderne i at få tilstrækkeligt med forståelse for den egentlige pris.

Kompliceret

"Engang var der med cloud computing udsigt til enkle og brugsbaserede regninger på linie med forbrug af elektricitet og lignende. I dag er virkeligheden meget langt fra dette billede," lyder det fra analysehuset.

Grunden til de komplicerede pris-mønstre er ifølge analysehuset, at cloud-markedet fortsat er i sin ungdom og altså i gang med at finde sine ben at stå på.

Det betyder, at der endnu ikke er blevet fastlagt en standard for noget som helst mellem de forskellige leverandører.

"Det er klart, at det ikke er fordelagtigt for kunderne, der er nødt til at sætte sig ind i hver enkelt leverandørs metoder og opveje hver eneste detalje mod hinanden," lyder det fra 451 Research.

Ifølge analysehuset tilbyder de fleste cloud-leverandører ganske enkle prismodeller, når det gælder nye kunder, der lige skal prøve at åbne et enkelt system for at danne sig et indtryk af cloud-verdenen.

Senere bliver det imidlertid mere kompliceret. Det sker i takt med, at kunderne begynder at efterspørge større løsninger.

Her begynder de komplekse prismodeller typisk at komme på banen - eksempelvis med rabatter for lang tids binding, rabatter hvis visse dele af de virtuelle maskiner kan køre som 'multi-tenant', eller muligheden for at byde på overskydende kapacitet i den pågældende cloud.

Andre modeller er at dele priserne op i henholdsvis forbrug af computer-kraft, storage og netværks-brug og afregne efter forbrugt gigabyte.

Læs også:

Microsoft: Her er den helt store gevinst ved cloud

KMD og Microsoft hånd i hånd om store planer: Forretningsområde kan blive kæmpestort

SAP-direktør: Derfor skal du vælge en cloud-løsning

Gratis cloud-tjenester du bare ikke må misse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere