Tip til it-freelancere: Her er der flest job

Danske firmaer bruger i stigende grad freelancere til at løse opgaverne. Her er en liste over de 10 mest efterspurgte kvalifikationer.

Danske it-virksomheder er flittige i brugen af freelancere, og tendensen ser ud til at være tiltagende i år.

Det fortæller virksomheden Elance, som er en formidlingsportal mellem freelancere og arbejdsgivere. Der er tilknyttet cirka 2,5 millioner freelancere og 500.000 virksomheder verden over.

Sammenligner man perioden januar til september i år med samme periode sidste år, er der sket en stigning på 31 procent i 2013 i antallet af job til frie agenter.

"Vi ser, at flere og flere virksomheder omsadler til nye organisationsformer, hvor faste stillinger erstattes af freelancere. Virksomhederne bliver stadig mere projektorienterede og fokuserer på at blive mindre i kernen og stærkere i netværket," siger Steffen Hedebrandt fra Elance, der er chef for Norden.

Danske virksomheder har udbudt cirka 2.000 it-relaterede jobs via Elance i perioden på ni måneder, og det er programmering, der scorer højest på listen.

Desuden er admin og support samt design og multimedie populære udliciteringsopgaver.

Freelance-konceptet giver da også god mening i it-branchen.

"Cloud working giver virksomhederne mulighed for at få løst opgaver af freelancere, som besidder præcis de efterspurgte kompetencer og arbejder med den nyeste teknologi, samtidig med at arbejdskraften er billigere og mere fleksibel," siger han.

Det er i øvrigt primært i hovedstadsområdet, at virksomhederne anvender freelancere.

Top 10
Har du styr på PHP eller HTML, er der måske banet vej for flere freelance-jobs til dig.

Det er nemlig topscorerne på Elance-opgaveliste.

Men der er også andre muligheder.

"Opgaver som grafisk design, kodning, artikelskrivning og content writing stormer frem blandt danske virksomheder, hvilket tyder på, at især bureaubranchen benytter sig af den talentpulje, der er til rådighed."

Hele top 10 for Danmark er således ud:

1 PHP
2 HTML
3 Grafisk design
4 Adobe Photoshop
5 MySQL-administration
6 Admin-assistent
7 WordPress
8 Indtastning af data (Data Entry)
9 Artikelskrivning
10 Skrivning af indhold

Læs også:
Top-kandidat ude af kapløbet som topchef for Microsoft

Se hvor hurtigt dine kollegaer i it-branchen skifter job
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.