Artikel top billede

Tip til it-freelancere: Her er der flest job

Danske firmaer bruger i stigende grad freelancere til at løse opgaverne. Her er en liste over de 10 mest efterspurgte kvalifikationer.

Danske it-virksomheder er flittige i brugen af freelancere, og tendensen ser ud til at være tiltagende i år.

Det fortæller virksomheden Elance, som er en formidlingsportal mellem freelancere og arbejdsgivere. Der er tilknyttet cirka 2,5 millioner freelancere og 500.000 virksomheder verden over.

Sammenligner man perioden januar til september i år med samme periode sidste år, er der sket en stigning på 31 procent i 2013 i antallet af job til frie agenter.

"Vi ser, at flere og flere virksomheder omsadler til nye organisationsformer, hvor faste stillinger erstattes af freelancere. Virksomhederne bliver stadig mere projektorienterede og fokuserer på at blive mindre i kernen og stærkere i netværket," siger Steffen Hedebrandt fra Elance, der er chef for Norden.

Danske virksomheder har udbudt cirka 2.000 it-relaterede jobs via Elance i perioden på ni måneder, og det er programmering, der scorer højest på listen.

Desuden er admin og support samt design og multimedie populære udliciteringsopgaver.

Freelance-konceptet giver da også god mening i it-branchen.

"Cloud working giver virksomhederne mulighed for at få løst opgaver af freelancere, som besidder præcis de efterspurgte kompetencer og arbejder med den nyeste teknologi, samtidig med at arbejdskraften er billigere og mere fleksibel," siger han.

Det er i øvrigt primært i hovedstadsområdet, at virksomhederne anvender freelancere.

Top 10

Har du styr på PHP eller HTML, er der måske banet vej for flere freelance-jobs til dig.

Det er nemlig topscorerne på Elance-opgaveliste.

Men der er også andre muligheder.

"Opgaver som grafisk design, kodning, artikelskrivning og content writing stormer frem blandt danske virksomheder, hvilket tyder på, at især bureaubranchen benytter sig af den talentpulje, der er til rådighed."

Hele top 10 for Danmark er således ud:

1 PHP
2 HTML
3 Grafisk design
4 Adobe Photoshop
5 MySQL-administration
6 Admin-assistent
7 WordPress
8 Indtastning af data (Data Entry)
9 Artikelskrivning
10 Skrivning af indhold

Læs også:
Top-kandidat ude af kapløbet som topchef for Microsoft

Se hvor hurtigt dine kollegaer i it-branchen skifter job
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere