Artikel top billede

"Vi havde naturligvis gerne fortsat vores relation til Tryg," siger CSC's danske topchef Jørgen Jakobsen.

CSC efter tab af stor kunde: Det er en del af vores strategi

Det er for tidligt at sige, om tabet af driftsaftale med forsikringsselskabet Tryg vil udløse yderligere fyringer, lyder det fra CSC's danske topchef.

Forsikringskoncernen Trygs beslutning om at opsige sin driftsaftale med CSC til fordel for det indiske TCS (Tata Consultancy Services) kommer ikke umiddelbart til at udløse fyringer blandt CSC's danske ansatte. Sådan lyder det fra CSC's danske topchef, Jørgen Jakobsen.

"Det er det alt for tidligt at udtale sig om. Nu skal vi først ind i en dialog med Tryg og deres nye leverandør om, hvordan den her transition skal foregå. Så det er for tidligt at sige noget som helst om det," siger Jørgen Jakobsen til Computerworld.

CSC har i flere omgange gennemført større afskedigelsesrunder, som har kostet op mod 700 danske ansatte deres job.

Jørgen Jakobsen henviser til, at selvom Tryg har været kunde hos CSC i mere end ti år, er det ikke noget særsyn, at kunder fra tid til anden skifter deres it-leverandør ud.

"Jeg tror, du skal se det her som en del af vores strategiske transformation i Norden"

CSC har tidligere mistet store kunder som TDC og SAS, men Jørgen Jakobsen ønsker ikke at oplyse, hvor stor en del af CSC's nuværende økonomi og bemanding, der bliver båret af den Tryg-aftale, som er opsagt med virkning fra 1. august 2014.

"Det er jo sådan, at vi i CSC er gået igennem en strategisk transformation. Det har så også betydet, at vi har gennemgået en række af vores langvarige kontrakter. Resultatet af det er, at vi har fået sat en organisation i retning af profitabel vækst," siger Jørgen Jakobsen, som ser mange gode forretningsmæssige muligheder for CSC i Norden.

"Det er jo sådan, at når kontrakterne udløber, eller andre situationer opstår, har vores kunder jo mulighed for at skifte it-leverandør. Jeg tror, du skal se det her som en del af vores strategiske transformation i Norden," siger han.

Men er det sådan, at I ligefrem har fravalgt aftalen med Tryg?

"Nej, nej. Det er slet ikke det, jeg siger. Vi har gennemgået hele vores forretning, og i den forbindelse har vi genforhandlet nogle længerevarende kontrakter. Vi havde naturligvis gerne fortsat vores relation til Tryg."

Har du indtryk af, at det har betydet noget med den konflikt, CSC var igennem for nogle år siden?

"Jeg kan ikke spekulere i deres bevæggrunde. Nu må vi ind i en dialog med Tryg og se, hvordan vi kommer konstruktivt videre herfra."

Ifølge Tryg skal deres nye leverandør sikre en tidssvarende og mere moderne it-drift med bedre stabilitet. Er det de områder, CSC er blevet valgt fra på?

"Jeg har ikke flere kommentarer til Trygs bevæggrunde," slutter Jørgen Jakobsen.

Læs også:

CSC mister igen stor dansk kunde

CSC hacket: Centrale danske registre i fare

Dansk CSC-regnskab: Næsten en milliard i underskud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.