Artikel top billede

Dette server-marked er på vej frem

Det nye marked for de såkaldte applikationsspecifikke-server-systemer vil vokse i nærmeste fremtid, mener IDC. Se hvem der dominerer markedet i dag.

Behovet for at komme hurtigt ud af starthullerne og få sine applikationer og services på markedet skubber markedet af applikationsspecifikke-servere frem. Det vurderer analysehuset IDC.

"Det er generelt produkter, som vi begynder at se flere af i markedet, og som ofte giver hurtigere udrulningstider, når applikationer og services skal i drift," fortæller Anders Elbak, der er research manager i IDC Nordic.

Og kampen om det nye marked er da også ved at blusse op. Særligt HP og Dell kæmper om at blive de første til at kapre markedet for mellemstore og store virksomheder med behov for meget applikationsspecifikke og energieffektive-servere.

Markedet vil vokse

Markedet for applikationsspecifikke servere, er endnu så nyt, at markedsstrukturen endnu ikke kortlagt, men IDC mener alligevel, at det er et marked, der er på vej frem.

"Vi vil se flere produkter på markedet i den kommende tid, der minder meget om HP's Moonshot-produkt, der er drevet frem af det applikationsspecifikke-behov," mener Anders Elbak.

Her er det særligt tendenser omkring virksomhedernes forbrug af standard tjenester og et stigende ønske omkring lynhurtig udrulning af applikationer og services, der driver markedet frem.

"Gennem en periode kan vi se, at server-parken er blevet standardiseret og konsolideret, og hvis prisen på applikations-serverne er fornuftige, så er man som virksomhed ikke helt så bange for de applikations-specifikke-services, så vil de applikationsspecifikke-systemer være attaraktive."

HP længst fremme med konkret løsning til markedet

De applikationsspecifikke-servere er kendetegnet ved at målrette sine evner mod helt præcise opgaver som eksempelvis webapplikationer eller hosted-desktops.

Og i den kategori er det i øjeblikket HP, som netop har lanceret anden generation af produktet Moonshot, der er længst fremme i skoen, når det handler om udrulning af standardiserede produkter på det nye marked.

"Den gode nyhed for HP er, at virksomheden går i markedet med innovative produkter," skriver IDC i en rapport.

Men virksomheden skal ikke læne sig alt for langt for langt tilbage i føresædet, mener IDC.

Dell har også et lignende produkt på markedet, Dell PowerEdge C6220, der som Moonshot-systemet også pakker kompakte server-moduler ned i et rack-optimeret chassis.

"Konkurrencen står selvfølgelig ikke stille. Både Quanta og Supermicro har også lanceret produkter baseret på Atom-processoren i deres portefølje," skriver IDC rapporten.

Læs også:
Sådan kan du reducere serverforbruget med 95 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.