Artikel top billede

Udlover 112 millioner kroner til it-iværksættere

Ny pulje har 112 millioner støtte-kroner til it-iværksættere med ondt i pengepungen.

112 millioner kroner.

Så mange penge har EU smidt i en særlig pulje, som alene skal udbetales til it-iværksættere og web-start-up-firmaer, der har brug for en økonomisk håndsrækning.

Pengene skal udbetales løbende indtil 2020 og er en del af EU's store Horizon 2020-kampagne.

Ifølge EU er målet med puljen at "transformere iværksætter-kulturen" i Europa, ligesom støttekronerne skal være med til at sikre, at lovende it-iværksætterfirmaer bliver i Europa og vokser sig store ud fra Europa.

"Vi er nødt til at bygge en driftig web- og app-økonomi, der kan accelerere den digitale revolution," lyder det fra Neelie Kroes, EU-kommissær for den digitale dagsorden og viceformand for EU-kommissionen.

Puljen er opdelt i to dele: Den ene del med godt 37 millioner kroner er afsat til at hjælpe nyuddannede eller studerende til at tage de første skridt som iværksættere.

Det inkluderer blandt andet finansieringen af en konkurrence om den bedste forretnings-idé samt afholdelsen af en række såkaldte sommer-akademier med fokus på digital iværksætteri.

De resterende knap 75 millioner kroner er afsat til iværksætter-firmaer, der anvender web- eller mobile teknologier som en fundamental del i deres forretning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.