Artikel top billede

Amazon i struben på kinesisk it-gigant om cloud-marked

Kina er udset som det helt store vækstmarked for Amazon, som ud over større forretning på sit handelssite vil sætte sig på det store lands cloud-marked. Der sidder dog allerede en anden it-gigant.

I Amazons bestræbelser på at sætte sig på verdensherredømmet inden for cloud computing rykker selskabet nu for alvor ind i Kina.

Dermed tager Amazon kampen op mod sin kinesiske pendant, handelssitet Alibaba, som er den store cloudspiller i folkerepublikken i Østen.

Ud over cloud computing har Alibaba også flere handelssites, og den kinesiske it-virksomhed minder på den måde en del om Amazon.

For at sætte sig på det kinesiske marked har Amazon alliereret sig med en lang række lokale cloudleverandører i Kina.

Det skriver Techcrunch.

Går efter stort og småt

På handelsfronten er Amazon allerede til stede i Kina, mens selskabet mangler at hævde sig på cloudmarkedet i Riget i Midten, hvor Amazon indtil videre kun har få eksisterende cloud-kunder.

Der er dog et stykke op til selskaber som Alibaba og senest Huawei, der for alvor er begyndt at fyre op under de kinesiske skyer.

For at vokse i Kina har Amazon udset sig alt fra de store spillere til det hastigt voksende marked af små og mellemstore kinesiske virksomheder, der ønsker at kaste deres it-infrastruktur ud i en sky.

Amazon rykkede ind i Kina i 2004, og selskabet erkender, at det bliver et langt sejt træk at få cloud-infrastrukturen på plads i et relativt nyt land, hvor eksempelvis Alibaba har et stort forspring.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.