Artikel top billede

Din smartphone er nøglen til et it-marked i vild vækst

Markedet for apps til din smartphone og tablet har taget en sand himmelflugt. Læs her, hvor mange apps vi hentede i 2013, og hvorfor den udvikling næppe fortsætter.

Siden Apple i sommeren 2007 lancerede den første iPhone og dermed introducerede den moderne smartphone, er det gået stærkt på mobil-applikationsmarkedet.

Fra at sælge casual games, ringetoner og baggrundsbilleder til din featurephone var vejen nu banet for mere avancerede programmer.

Computerworld har spurgt it-analysehuset IDC om, hvor stort app-markedet egentlig er i dag? 

Her lyder svaret, at der i 2013 blev hentet godt 87 milliarder apps ned på smartphones, tablets og andre mobile enheder.

Det må siges at være en pæn fremgang fra de omkring 10 milliarder apps, som du, jeg og resten af verden downloadede i 2010.

Udviklingen i antallet af downloadede apps på verdensplan fra 2010 og frem til i dag. Kør pilen over graferne for at se antal.

I denne sammenhæng er det dog værd at bemærke, at der mellem 2010 og frem til i dag er opstået et tablet-marked, som også tager godt fra på app-markedet.

Lukrativt marked

Hvis vi taler i kroner og ører, så er der også sket en kæmpe udvikling i de seneste års tid.

Så stort er mobilsoftware-markedet i Danmark

For app-markedet er gået fra at omsætte for 8,2 milliarder kroner i 2010 til i dag at have rundet en værdi på 55 milliarder kroner - og de tal er endda renset for de reklamesponsorerede apps.

På reklamefronten anslår IDC, at der på de mobile enheder bliver omsat for 45 milliarder kroner, når der dukker reklamer op i en gratis app på din smartphone eller tablet. 

Fortsætter det?

I Danmark har IDC ikke specifikke tal for app-markedet.

Men talknuserne henviser i stedet til definitionen 'værdien af downloadet software på en mobil enhed', der altså også tæller online-GPS'er, opdateringer til Officepakker og programmer som Photoshop. 

Her er der også sket en udvikling mod himlen på rekordtid, som det kan ses på den nedenstående graf, hvor omsætningen på fire år er gået fra 71 millioner kroner til 561 millioner kroner.

 

Om markedet inden for app-udvikling og mobilsoftware kan fortsætte sin nuværende himmelflugt, er dog tvivlsom.

Flere webudviklere har tidligere over for Computerworld tilkendegivet, at vi står i et vadested mellem udviklingen af native apps - altså apps udviklet til eksempelvis at virke på en Android-telefon - og så hele HTML5-bølgen, som endnu mangler at ramme os med fulde gardiner.

Forskellen mellem native apps og HTML5 er, at apps er specifikt udviklet til én platform som eksempelvis iPhone-telefonens iOS-system, mens programmer i HTML5 kan benyttes på flere platforme på samme tid.

Indtil videre er mulighederne for at bygge velfungerende og æstetisk appellerende applikationer i HTML5 stadig begrænsede, men flere peger på, at det kun er et spørgsmål om tid, før HTML5 er oppe på omgangshøjde med native apps.

Giv din mening til kende: Hvor længe skal der gå, før kurven knækker for native apps i forhold til HTML5-udviklingen? Kommer det overhovedet til at ske?

Læs også:

Sådan løser du problemet med alt for sløve websider

Mobile løsninger: Denne type apps buldrer frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.