Artikel top billede

Din smartphone er nøglen til et it-marked i vild vækst

Markedet for apps til din smartphone og tablet har taget en sand himmelflugt. Læs her, hvor mange apps vi hentede i 2013, og hvorfor den udvikling næppe fortsætter.

Siden Apple i sommeren 2007 lancerede den første iPhone og dermed introducerede den moderne smartphone, er det gået stærkt på mobil-applikationsmarkedet.

Fra at sælge casual games, ringetoner og baggrundsbilleder til din featurephone var vejen nu banet for mere avancerede programmer.

Computerworld har spurgt it-analysehuset IDC om, hvor stort app-markedet egentlig er i dag? 

Her lyder svaret, at der i 2013 blev hentet godt 87 milliarder apps ned på smartphones, tablets og andre mobile enheder.

Det må siges at være en pæn fremgang fra de omkring 10 milliarder apps, som du, jeg og resten af verden downloadede i 2010.

Udviklingen i antallet af downloadede apps på verdensplan fra 2010 og frem til i dag. Kør pilen over graferne for at se antal.

I denne sammenhæng er det dog værd at bemærke, at der mellem 2010 og frem til i dag er opstået et tablet-marked, som også tager godt fra på app-markedet.

Lukrativt marked

Hvis vi taler i kroner og ører, så er der også sket en kæmpe udvikling i de seneste års tid.

Så stort er mobilsoftware-markedet i Danmark

For app-markedet er gået fra at omsætte for 8,2 milliarder kroner i 2010 til i dag at have rundet en værdi på 55 milliarder kroner - og de tal er endda renset for de reklamesponsorerede apps.

På reklamefronten anslår IDC, at der på de mobile enheder bliver omsat for 45 milliarder kroner, når der dukker reklamer op i en gratis app på din smartphone eller tablet. 

Fortsætter det?

I Danmark har IDC ikke specifikke tal for app-markedet.

Men talknuserne henviser i stedet til definitionen 'værdien af downloadet software på en mobil enhed', der altså også tæller online-GPS'er, opdateringer til Officepakker og programmer som Photoshop. 

Her er der også sket en udvikling mod himlen på rekordtid, som det kan ses på den nedenstående graf, hvor omsætningen på fire år er gået fra 71 millioner kroner til 561 millioner kroner.

 

Om markedet inden for app-udvikling og mobilsoftware kan fortsætte sin nuværende himmelflugt, er dog tvivlsom.

Flere webudviklere har tidligere over for Computerworld tilkendegivet, at vi står i et vadested mellem udviklingen af native apps - altså apps udviklet til eksempelvis at virke på en Android-telefon - og så hele HTML5-bølgen, som endnu mangler at ramme os med fulde gardiner.

Forskellen mellem native apps og HTML5 er, at apps er specifikt udviklet til én platform som eksempelvis iPhone-telefonens iOS-system, mens programmer i HTML5 kan benyttes på flere platforme på samme tid.

Indtil videre er mulighederne for at bygge velfungerende og æstetisk appellerende applikationer i HTML5 stadig begrænsede, men flere peger på, at det kun er et spørgsmål om tid, før HTML5 er oppe på omgangshøjde med native apps.

Giv din mening til kende: Hvor længe skal der gå, før kurven knækker for native apps i forhold til HTML5-udviklingen? Kommer det overhovedet til at ske?

Læs også:

Sådan løser du problemet med alt for sløve websider

Mobile løsninger: Denne type apps buldrer frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere