Artikel top billede

Nets til salg: Nu tjekker købere datarummet

I de kommende dage vil mulige købere af Nets, der blandt andet står bag NemID, granske virksomheden fra top til tå.

I disse dage er mulige købere af Nets i gang med at måle, veje og vurdere hver en lille kode, maskine og værdi hos Nets. Det skriver Jyllands-Posten.

"Inden midten af januar vil en håndfuld kandidater blive udvalgt til at komme i datarummet og granske selskabets bøger," oplyser en kilde til avisen.

Pris: 10-12 milliarder kroner
Nets har officielt bekræftet, at selskabet er blevet sat til salg. En pris i omegnen af 10-12 milliarder kroner har været fremme.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger er otte kandidater klar til at kæmpe om Nets, der blandt andet står for login-løsningen NemID.

Blandt andet har ATP slået sig sammen med to amerikanske kapitalfonde, der ejer Worldpay.

Ligesom Tryghedsgruppen, der er storaktionær i forsikringsselskabet Tryg, har slået sig sammen med kapitalfonden Nordic Capital.

I forvejen har en stribe ind- og udenlandske virksomheder, kapitalfonde og aktører været sat i forbindelse med salget.

Nets, der ejer af bankerne, har valgt J.P. Morgan til at stå for salget.

Advarsler imod salg

Efter det kom frem, at Nets var til salg, har der været flere kritiske røster fremme.

Blandt andet er der blevet peget på, hvorvidt det er klogt at sælge it-infrastruktur som NemID til udenlandske købere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.