Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nets til salg: Nu tjekker købere datarummet

I de kommende dage vil mulige købere af Nets, der blandt andet står bag NemID, granske virksomheden fra top til tå.

I disse dage er mulige købere af Nets i gang med at måle, veje og vurdere hver en lille kode, maskine og værdi hos Nets. Det skriver Jyllands-Posten.

"Inden midten af januar vil en håndfuld kandidater blive udvalgt til at komme i datarummet og granske selskabets bøger," oplyser en kilde til avisen.

Pris: 10-12 milliarder kroner
Nets har officielt bekræftet, at selskabet er blevet sat til salg. En pris i omegnen af 10-12 milliarder kroner har været fremme.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger er otte kandidater klar til at kæmpe om Nets, der blandt andet står for login-løsningen NemID.

Blandt andet har ATP slået sig sammen med to amerikanske kapitalfonde, der ejer Worldpay.

Ligesom Tryghedsgruppen, der er storaktionær i forsikringsselskabet Tryg, har slået sig sammen med kapitalfonden Nordic Capital.

I forvejen har en stribe ind- og udenlandske virksomheder, kapitalfonde og aktører været sat i forbindelse med salget.

Nets, der ejer af bankerne, har valgt J.P. Morgan til at stå for salget.

Advarsler imod salg

Efter det kom frem, at Nets var til salg, har der været flere kritiske røster fremme.

Blandt andet er der blevet peget på, hvorvidt det er klogt at sælge it-infrastruktur som NemID til udenlandske købere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere