Artikel top billede

To forskellige typer af it-chefer: Hvilken slags er du?

Ny undersøgelse tegner et billede af to typer af it-chefer, der har vidt forskellige arbejdsopgaver - og lønninger.

Der er dømt udfordringer og muligheder ad libitum, når it-cheferne nu for alvor tager hul på 2014.

Udfordringer fordi it-afdelingens og it-chefens rolle er under voldsom forandring, og muligheder fordi det vrimler med nye teknologier, der kan styrke og udvikle forretningen.

Og faktisk er der i stigende grad en anerkendelse af, at it-afdelingen er ganske afgørende for virksomhedens fremadrettede vækst.

Det er konklusionen i en undersøgelse blandt 722 CIO'er rundt omkring i verden, der er foretaget af vores kolleger på det amerikanske CIO.com.

25 procent af respondenterne svarer, at it-afdelingen af resten af virksomheden opfattes som en reel del af forretningen og som en afdeling, der kan være en game-changer i forhold til at udvikle og lancere nye produkter.

"Disse førsteklassses CIO'er identificerer deres topaktiviter som at drive innovation i virksomheden, at kultivere partnerskaber og udvikle forretningsstrategi," skriver CIO.com og tilføjer, at denne gruppe CIO'er også har et fremragende forhold til virksomhedens administrerende direktør.

Den største gruppe af it-cheferne, 48 procent, svarer dog, at deres afdeling først og fremmest anses som noget med udgifter og som en afdeling, der skal servicere resten af virksomheden. 

"Her er livet ikke helt så storslået. Deres topaktiviteter er at forbedre it-driften, udrulle nye systemer og at kontrollere it-udgifterne. At håndtere it-kriser ligger også højt på listen."

Hvem er din chef?

Vores kolleger på CIO.com kan også fortælle, at 44 procent af de 722 CIO'er, der har deltaget i undersøgelsen, rapporterer direkte til virksomhedens administrerende direktør - sidste år var det kun 39 procent.

Bag den udvikling gemmer der sig dog også det faktum, at det hos den mest fremmelige gruppe af CIO'er er hele 64 procent, der har CEO'en som chef, mens det hos de meget omkostningsfokuserede kun er 37 procent.

CIO.com kan også fortælle, at der ikke overraskende er betydeligt højere lønninger at hente for den første gruppe af it-chefer end for den anden. 

Analysefirmaet Gartner har tidligere beskrevet de forskellige typer af it-chefer og it-afdelinger, der findes.

En it-chef er nemlig ikke længere bare en it-chef:

Det kan være alt fra den strategisk tænkende CIO, til den klassiske it-chef, der af og til kigger ind i serverrummet, til it-chefen, der bærer alle kasketter og både klarer drift, support og indkøb.

Læs mere om det her.

Læs også:

Disse fem it-områder skal du bruge penge på i 2014
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere