To forskellige typer af it-chefer: Hvilken slags er du?

Ny undersøgelse tegner et billede af to typer af it-chefer, der har vidt forskellige arbejdsopgaver - og lønninger.

Der er dømt udfordringer og muligheder ad libitum, når it-cheferne nu for alvor tager hul på 2014.

Udfordringer fordi it-afdelingens og it-chefens rolle er under voldsom forandring, og muligheder fordi det vrimler med nye teknologier, der kan styrke og udvikle forretningen.

Og faktisk er der i stigende grad en anerkendelse af, at it-afdelingen er ganske afgørende for virksomhedens fremadrettede vækst.

Det er konklusionen i en undersøgelse blandt 722 CIO'er rundt omkring i verden, der er foretaget af vores kolleger på det amerikanske CIO.com.

25 procent af respondenterne svarer, at it-afdelingen af resten af virksomheden opfattes som en reel del af forretningen og som en afdeling, der kan være en game-changer i forhold til at udvikle og lancere nye produkter.

"Disse førsteklassses CIO'er identificerer deres topaktiviter som at drive innovation i virksomheden, at kultivere partnerskaber og udvikle forretningsstrategi," skriver CIO.com og tilføjer, at denne gruppe CIO'er også har et fremragende forhold til virksomhedens administrerende direktør.

Den største gruppe af it-cheferne, 48 procent, svarer dog, at deres afdeling først og fremmest anses som noget med udgifter og som en afdeling, der skal servicere resten af virksomheden. 

"Her er livet ikke helt så storslået. Deres topaktiviteter er at forbedre it-driften, udrulle nye systemer og at kontrollere it-udgifterne. At håndtere it-kriser ligger også højt på listen."

Hvem er din chef?
Vores kolleger på CIO.com kan også fortælle, at 44 procent af de 722 CIO'er, der har deltaget i undersøgelsen, rapporterer direkte til virksomhedens administrerende direktør - sidste år var det kun 39 procent.

Bag den udvikling gemmer der sig dog også det faktum, at det hos den mest fremmelige gruppe af CIO'er er hele 64 procent, der har CEO'en som chef, mens det hos de meget omkostningsfokuserede kun er 37 procent.

CIO.com kan også fortælle, at der ikke overraskende er betydeligt højere lønninger at hente for den første gruppe af it-chefer end for den anden. 

Analysefirmaet Gartner har tidligere beskrevet de forskellige typer af it-chefer og it-afdelinger, der findes.

En it-chef er nemlig ikke længere bare en it-chef:

Det kan være alt fra den strategisk tænkende CIO, til den klassiske it-chef, der af og til kigger ind i serverrummet, til it-chefen, der bærer alle kasketter og både klarer drift, support og indkøb.

Læs mere om det her.Læs også:

Disse fem it-områder skal du bruge penge på i 2014

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.