Breaking:Nets med ny strategi: Vil sælge NemID og MitID

Artikel top billede

To forskellige typer af it-chefer: Hvilken slags er du?

Ny undersøgelse tegner et billede af to typer af it-chefer, der har vidt forskellige arbejdsopgaver - og lønninger.

Der er dømt udfordringer og muligheder ad libitum, når it-cheferne nu for alvor tager hul på 2014.

Udfordringer fordi it-afdelingens og it-chefens rolle er under voldsom forandring, og muligheder fordi det vrimler med nye teknologier, der kan styrke og udvikle forretningen.

Og faktisk er der i stigende grad en anerkendelse af, at it-afdelingen er ganske afgørende for virksomhedens fremadrettede vækst.

Det er konklusionen i en undersøgelse blandt 722 CIO'er rundt omkring i verden, der er foretaget af vores kolleger på det amerikanske CIO.com.

25 procent af respondenterne svarer, at it-afdelingen af resten af virksomheden opfattes som en reel del af forretningen og som en afdeling, der kan være en game-changer i forhold til at udvikle og lancere nye produkter.

"Disse førsteklassses CIO'er identificerer deres topaktiviter som at drive innovation i virksomheden, at kultivere partnerskaber og udvikle forretningsstrategi," skriver CIO.com og tilføjer, at denne gruppe CIO'er også har et fremragende forhold til virksomhedens administrerende direktør.

Den største gruppe af it-cheferne, 48 procent, svarer dog, at deres afdeling først og fremmest anses som noget med udgifter og som en afdeling, der skal servicere resten af virksomheden. 

"Her er livet ikke helt så storslået. Deres topaktiviteter er at forbedre it-driften, udrulle nye systemer og at kontrollere it-udgifterne. At håndtere it-kriser ligger også højt på listen."

Hvem er din chef?

Vores kolleger på CIO.com kan også fortælle, at 44 procent af de 722 CIO'er, der har deltaget i undersøgelsen, rapporterer direkte til virksomhedens administrerende direktør - sidste år var det kun 39 procent.

Bag den udvikling gemmer der sig dog også det faktum, at det hos den mest fremmelige gruppe af CIO'er er hele 64 procent, der har CEO'en som chef, mens det hos de meget omkostningsfokuserede kun er 37 procent.

CIO.com kan også fortælle, at der ikke overraskende er betydeligt højere lønninger at hente for den første gruppe af it-chefer end for den anden. 

Analysefirmaet Gartner har tidligere beskrevet de forskellige typer af it-chefer og it-afdelinger, der findes.

En it-chef er nemlig ikke længere bare en it-chef:

Det kan være alt fra den strategisk tænkende CIO, til den klassiske it-chef, der af og til kigger ind i serverrummet, til it-chefen, der bærer alle kasketter og både klarer drift, support og indkøb.

Læs mere om det her.

Læs også:

Disse fem it-områder skal du bruge penge på i 2014
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital