Artikel top billede

To forskellige typer af it-chefer: Hvilken slags er du?

Ny undersøgelse tegner et billede af to typer af it-chefer, der har vidt forskellige arbejdsopgaver - og lønninger.

Der er dømt udfordringer og muligheder ad libitum, når it-cheferne nu for alvor tager hul på 2014.

Udfordringer fordi it-afdelingens og it-chefens rolle er under voldsom forandring, og muligheder fordi det vrimler med nye teknologier, der kan styrke og udvikle forretningen.

Og faktisk er der i stigende grad en anerkendelse af, at it-afdelingen er ganske afgørende for virksomhedens fremadrettede vækst.

Det er konklusionen i en undersøgelse blandt 722 CIO'er rundt omkring i verden, der er foretaget af vores kolleger på det amerikanske CIO.com.

25 procent af respondenterne svarer, at it-afdelingen af resten af virksomheden opfattes som en reel del af forretningen og som en afdeling, der kan være en game-changer i forhold til at udvikle og lancere nye produkter.

"Disse førsteklassses CIO'er identificerer deres topaktiviter som at drive innovation i virksomheden, at kultivere partnerskaber og udvikle forretningsstrategi," skriver CIO.com og tilføjer, at denne gruppe CIO'er også har et fremragende forhold til virksomhedens administrerende direktør.

Den største gruppe af it-cheferne, 48 procent, svarer dog, at deres afdeling først og fremmest anses som noget med udgifter og som en afdeling, der skal servicere resten af virksomheden. 

"Her er livet ikke helt så storslået. Deres topaktiviteter er at forbedre it-driften, udrulle nye systemer og at kontrollere it-udgifterne. At håndtere it-kriser ligger også højt på listen."

Hvem er din chef?

Vores kolleger på CIO.com kan også fortælle, at 44 procent af de 722 CIO'er, der har deltaget i undersøgelsen, rapporterer direkte til virksomhedens administrerende direktør - sidste år var det kun 39 procent.

Bag den udvikling gemmer der sig dog også det faktum, at det hos den mest fremmelige gruppe af CIO'er er hele 64 procent, der har CEO'en som chef, mens det hos de meget omkostningsfokuserede kun er 37 procent.

CIO.com kan også fortælle, at der ikke overraskende er betydeligt højere lønninger at hente for den første gruppe af it-chefer end for den anden. 

Analysefirmaet Gartner har tidligere beskrevet de forskellige typer af it-chefer og it-afdelinger, der findes.

En it-chef er nemlig ikke længere bare en it-chef:

Det kan være alt fra den strategisk tænkende CIO, til den klassiske it-chef, der af og til kigger ind i serverrummet, til it-chefen, der bærer alle kasketter og både klarer drift, support og indkøb.

Læs mere om det her.

Læs også:

Disse fem it-områder skal du bruge penge på i 2014
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere