Artikel top billede

Advarsel: Hold disse data væk fra cloud'en

Virksomheder bør holde bestemte data langt væk fra cloud-løsninger, mener Dansk Industri.

Arbejder din virksomhed med videntung produktion, eller er du i gang med opkøb af andre virksomheder eller lignende, bør du holde dig fra at lægge personfølsomme data ud i cloud-baserede tjenester.

Sådan lyder det fra Dansk Industri.

"De virksomheder og myndigheder bør ikke lade deres følsomme data forlade deres egen matrikel gennem cloud eller anden it-outsourcing," siger Henning Mortensen, chefkonsulent for it-sikkerhed i DI ITEK, til Politiken.

Han peger på, at det 'i hvert fald' skal ske med åbne øjne, hvis de pågældende virksomheder alligevel vælger at anvende en cloud-baseret tjeneste.

For der er risiko for, at deres data bliver opsnappet.

"Mange lande har eksempelvis love, der giver deres efterretningstjenester lov til at opsnappe data, der går ind over deres landegrænse, så hvis organisationen vil have sikkerhed for, at dens mest følsomme data ikke læses af andre, bør den være påpasselig," siger han til Politiken.

Små virksomheder må godt

Henning Mortensen siger dog samtidig til avisen, at Dansk Industri anbefaler cloud-løsninger til små og mellemstore virksomheder, der ikke ligger inde med særligt følsomme oplysninger.

For dem kan der nemlig sagtens være økonomiske fordele at hente ved at slippe for at skulle investere i jern til at huse virksomhedens data.

En række af de store it-leverandører har i de senere år for alvor investeret i udbygningen af store cloud-faciliteter.

Det gælder blandt andet selskaber som Google og Microsoft.

Computerworld har for nylig besøgt sidstnævntes store cloud-datacenter i Dublin, hvor selskabet på titusindvis af servere kører internet-løsninger som blandt andet Bing, Outlook.com og lignende for sine europæiske kunder.

Du kan læse mere om Microsofts datacenter her: Her er Microsofts vilde datacenter: Kom med ind bag murene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.