Advarsel: Hold disse data væk fra cloud'en

Virksomheder bør holde bestemte data langt væk fra cloud-løsninger, mener Dansk Industri.

Arbejder din virksomhed med videntung produktion, eller er du i gang med opkøb af andre virksomheder eller lignende, bør du holde dig fra at lægge personfølsomme data ud i cloud-baserede tjenester.

Sådan lyder det fra Dansk Industri.

"De virksomheder og myndigheder bør ikke lade deres følsomme data forlade deres egen matrikel gennem cloud eller anden it-outsourcing," siger Henning Mortensen, chefkonsulent for it-sikkerhed i DI ITEK, til Politiken.

Han peger på, at det 'i hvert fald' skal ske med åbne øjne, hvis de pågældende virksomheder alligevel vælger at anvende en cloud-baseret tjeneste.

For der er risiko for, at deres data bliver opsnappet.

"Mange lande har eksempelvis love, der giver deres efterretningstjenester lov til at opsnappe data, der går ind over deres landegrænse, så hvis organisationen vil have sikkerhed for, at dens mest følsomme data ikke læses af andre, bør den være påpasselig," siger han til Politiken.

Små virksomheder må godt
Henning Mortensen siger dog samtidig til avisen, at Dansk Industri anbefaler cloud-løsninger til små og mellemstore virksomheder, der ikke ligger inde med særligt følsomme oplysninger.

For dem kan der nemlig sagtens være økonomiske fordele at hente ved at slippe for at skulle investere i jern til at huse virksomhedens data.

En række af de store it-leverandører har i de senere år for alvor investeret i udbygningen af store cloud-faciliteter.

Det gælder blandt andet selskaber som Google og Microsoft.

Computerworld har for nylig besøgt sidstnævntes store cloud-datacenter i Dublin, hvor selskabet på titusindvis af servere kører internet-løsninger som blandt andet Bing, Outlook.com og lignende for sine europæiske kunder.

Du kan læse mere om Microsofts datacenter her: Her er Microsofts vilde datacenter: Kom med ind bag murene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.