Artikel top billede

Advarsel: Hold disse data væk fra cloud'en

Virksomheder bør holde bestemte data langt væk fra cloud-løsninger, mener Dansk Industri.

Arbejder din virksomhed med videntung produktion, eller er du i gang med opkøb af andre virksomheder eller lignende, bør du holde dig fra at lægge personfølsomme data ud i cloud-baserede tjenester.

Sådan lyder det fra Dansk Industri.

"De virksomheder og myndigheder bør ikke lade deres følsomme data forlade deres egen matrikel gennem cloud eller anden it-outsourcing," siger Henning Mortensen, chefkonsulent for it-sikkerhed i DI ITEK, til Politiken.

Han peger på, at det 'i hvert fald' skal ske med åbne øjne, hvis de pågældende virksomheder alligevel vælger at anvende en cloud-baseret tjeneste.

For der er risiko for, at deres data bliver opsnappet.

"Mange lande har eksempelvis love, der giver deres efterretningstjenester lov til at opsnappe data, der går ind over deres landegrænse, så hvis organisationen vil have sikkerhed for, at dens mest følsomme data ikke læses af andre, bør den være påpasselig," siger han til Politiken.

Små virksomheder må godt

Henning Mortensen siger dog samtidig til avisen, at Dansk Industri anbefaler cloud-løsninger til små og mellemstore virksomheder, der ikke ligger inde med særligt følsomme oplysninger.

For dem kan der nemlig sagtens være økonomiske fordele at hente ved at slippe for at skulle investere i jern til at huse virksomhedens data.

En række af de store it-leverandører har i de senere år for alvor investeret i udbygningen af store cloud-faciliteter.

Det gælder blandt andet selskaber som Google og Microsoft.

Computerworld har for nylig besøgt sidstnævntes store cloud-datacenter i Dublin, hvor selskabet på titusindvis af servere kører internet-løsninger som blandt andet Bing, Outlook.com og lignende for sine europæiske kunder.

Du kan læse mere om Microsofts datacenter her: Her er Microsofts vilde datacenter: Kom med ind bag murene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere