Artikel top billede

Situationen kritisk: Mangler it-kandidater til vigtig stilling

Umuligt at finde en egnet kandidat til central it-stilling i EU.

Inden længe kan stillingen som direktør for data-beskyttelse i EU stå åben.

Den nuværende data-beskyttelses-direktør, Peter Hustinx, fratræder nemlig stillingen i næste uge, når hans fem-årige kontrakt udløber.

Og EU har endnu ikke været i stand til at finde en kvalificeret afløser.

Det har fået Peter Hustinx til at skrive et brev til EU-kommissionen, hvor han slår alarm.

"Usikkerheden og de mulige voldsomme forsinkelser og deres forskellige konsekvenser vil gå ud over den effektivitet og autoritet, som EDPS'en (European Data Protection Supervisor) har, i de kommende måneder," skriver han.

Han peger desuden på, at EU-systemet for tiden er ved at bearbejde en ny lov om data-privacy.

Det betyder, at det er en 'kritisk tid' for EU, når det gælder de 'fundamentale privacy- og databeskyttelse-rettigheder," skriver han.

Derfor er det afgørende med en stærk EDPS, mener den afgående direktør.

Ikke dygtige nok

Databeskyttelses-direktøren udpeges af EU-parlamentet på baggrund af en bruttoliste, der blandt andet udarbejdes, efter at EU formelt har anmodet mulige kandidater om at melde sig.

Denne anmodning blev offentliggjort sidste år.

Men ingen af de kandidater, der har meldt sig, har haft de nødvendige kvalifikationer, lyder det fra EU-kommissionen.

Tidligere har det været kutyme, at EU i denne slags tilfælde har opslået stillingen igen.

Men i dette tilfælde har EU endnu ikke besluttet sig for den videre færd.

Det skyldes, at man stadig håber, at den nuværende direktør, Peter Hustinx, vil fortsætte i stillingen, indtil EU har fundet en kvalificeret afløser.

Specifikt leder EU efter kandidater med dokumenteret erfaring inden for data-beskyttelse inden for eksempelvis rådgivning, private selskaber eller offentlige selskaber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere