Artikel top billede

Situationen kritisk: Mangler it-kandidater til vigtig stilling

Umuligt at finde en egnet kandidat til central it-stilling i EU.

Inden længe kan stillingen som direktør for data-beskyttelse i EU stå åben.

Den nuværende data-beskyttelses-direktør, Peter Hustinx, fratræder nemlig stillingen i næste uge, når hans fem-årige kontrakt udløber.

Og EU har endnu ikke været i stand til at finde en kvalificeret afløser.

Det har fået Peter Hustinx til at skrive et brev til EU-kommissionen, hvor han slår alarm.

"Usikkerheden og de mulige voldsomme forsinkelser og deres forskellige konsekvenser vil gå ud over den effektivitet og autoritet, som EDPS'en (European Data Protection Supervisor) har, i de kommende måneder," skriver han.

Han peger desuden på, at EU-systemet for tiden er ved at bearbejde en ny lov om data-privacy.

Det betyder, at det er en 'kritisk tid' for EU, når det gælder de 'fundamentale privacy- og databeskyttelse-rettigheder," skriver han.

Derfor er det afgørende med en stærk EDPS, mener den afgående direktør.

Ikke dygtige nok

Databeskyttelses-direktøren udpeges af EU-parlamentet på baggrund af en bruttoliste, der blandt andet udarbejdes, efter at EU formelt har anmodet mulige kandidater om at melde sig.

Denne anmodning blev offentliggjort sidste år.

Men ingen af de kandidater, der har meldt sig, har haft de nødvendige kvalifikationer, lyder det fra EU-kommissionen.

Tidligere har det været kutyme, at EU i denne slags tilfælde har opslået stillingen igen.

Men i dette tilfælde har EU endnu ikke besluttet sig for den videre færd.

Det skyldes, at man stadig håber, at den nuværende direktør, Peter Hustinx, vil fortsætte i stillingen, indtil EU har fundet en kvalificeret afløser.

Specifikt leder EU efter kandidater med dokumenteret erfaring inden for data-beskyttelse inden for eksempelvis rådgivning, private selskaber eller offentlige selskaber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.