Artikel top billede

Kommuner havde 50 millioner - KMD krævede 300 millioner

Kommunernes it-selskaber Kombit og KMD har indgået en historisk aftale. Men i begyndelsen var parterne milevidt fra hinanden i pris, afslører et brev.

Kombit og KMD har indgået en historisk aftale, der skal sikre en fornuftig overgang i forbindelse med udbud af monopol-systemer for milliarder af kroner.

Dertil kræves en udfasningsaftale, der også skal sikre, at KMD ikke er bedre stillet end konkurrenterne.

Men selvom aftalen nu er landet med et resultat, som Kombit betegner som "inden for det indhentede skøn," så har parterne været meget langt fra hinanden.

Ja, næsten en kvart milliard kroner.

Således afslører et brev, som Computerworld er kommet i besiddelse af, at KMD oprindeligt forlangte 300 millioner kroner.

Eksterne konsulenter vurderer

Omvendt skriver Kombit-direktør Hans Berthelsen i brevet:

"Kombit kunne naturligvis ikke acceptere et tilbud, som af eksterne konsulenter vurderes til at skulle koste 50-60 millioner kroner."

Hverken Kombit eller KMD ønsker at oplyse den præcise slutpris i aftalen.

KMD oplyser dog, at aftalen skulle have et noget andet indhold end det, der var udgangspunktet for de meget forskellige priser, men vil ikke gå nærmere i detaljer med aftalens indhold.

Tidsplanen for udbud af monopol-systemerne, der årligt indbringer KMD over en milliard kroner, forventes med udfasningsaftalen på plads, at forløbe som planlagt.

Læs hele brevet her - side 1

Til porteføljegruppen

30. september 2013

Ekstraordinært møde i porteføljegruppen

Kære porteføljegruppemedlemmer

På det seneste porteføljegruppemøde den 30. august blev I orienteret om status for udfasningsforhandlingerne med KMD. På daværende tidspunkt havde KMD fremsendt et tilbud, som lå i omegnen af 300 mio. for udfasning i forhold til Kommunernes Ydelsessystem, Sygedagpenge systemet og SAPA.
KOMBIT kunne naturligvis ikke acceptere et tilbud, som af eksterne konsulenter vurderes til at skulle koste 50-60 mio. kr.

I august og september har vi arbejdet intenst på at få KMDs pris ned i et acceptabelt niveau. I den proces indgår naturligvis også en forhandling om indhold
og forudsætninger. KOMBIT har anmodet KMD at udskifte det KMD-team, der hidtil havde indgået i forløbet omkring udfasningen. Dette har KMD efterkommet og stiller fremadrettet med et team der, i modsætning til KMDs foregående
team, har indsigt i og viden om udtræk og migrering af data samt udfærdigelse af kravspecifikationer.

På sidste møde i porteføljegruppen var der et direkte ønske om, at I fik mulighed for at drøfte indholdet af udfasningsaftalerne, inden de blev færdigforhandlet. Det er naturligvis også af meget stor betydning for direktionen, at vi får jeres rådgivning, inden disse kontrakter bliver lukket. Både indhold og pris har stor betydning for kommunerne.

Derfor indkalder jeg til ekstraordinært møde i porteføljegruppen fredag den 1. november 2013, kl. 10.00-13.00.

Jeg ved, at det vil være vanskeligt for alle men håber, at I vil prioritere mødet. Mødet ligger umiddelbart før det 2-dages forhandlingsmøde den 3.-4. november, hvor vi forsøger at lukke alle aftalerne for både KOMBIT og UDK.

Læs hele brevet her - side 2

Forhandlingsforløbet bliver intensiveret hen over oktober måned. Jeg vil løbende forsøge at holde jer alle orienteret via mail. Der træffes hele tiden valg og prioriteringer i forløbet. Derfor har jeg brug for en følgegruppe, som medvirker lidt mere intensivt.

Der kan blive tale om et enkelt fysisk møde samt et par telefonmøder i ugen op til forhandlingerne. Jeg vil være meget glad for en tilbagemelding fra jer, om I har mulighed for at bidrage i følgegruppen og så vender vi tilbage med det rent
praktiske omkring møderne.

Med venlig hilsen
Hans Berthelsen
Adm. Direktør /CEO
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.