Artikel top billede

Kommuner havde 50 millioner - KMD krævede 300 millioner

Kommunernes it-selskaber Kombit og KMD har indgået en historisk aftale. Men i begyndelsen var parterne milevidt fra hinanden i pris, afslører et brev.

Kombit og KMD har indgået en historisk aftale, der skal sikre en fornuftig overgang i forbindelse med udbud af monopol-systemer for milliarder af kroner.

Dertil kræves en udfasningsaftale, der også skal sikre, at KMD ikke er bedre stillet end konkurrenterne.

Men selvom aftalen nu er landet med et resultat, som Kombit betegner som "inden for det indhentede skøn," så har parterne været meget langt fra hinanden.

Ja, næsten en kvart milliard kroner.

Således afslører et brev, som Computerworld er kommet i besiddelse af, at KMD oprindeligt forlangte 300 millioner kroner.

Eksterne konsulenter vurderer

Omvendt skriver Kombit-direktør Hans Berthelsen i brevet:

"Kombit kunne naturligvis ikke acceptere et tilbud, som af eksterne konsulenter vurderes til at skulle koste 50-60 millioner kroner."

Hverken Kombit eller KMD ønsker at oplyse den præcise slutpris i aftalen.

KMD oplyser dog, at aftalen skulle have et noget andet indhold end det, der var udgangspunktet for de meget forskellige priser, men vil ikke gå nærmere i detaljer med aftalens indhold.

Tidsplanen for udbud af monopol-systemerne, der årligt indbringer KMD over en milliard kroner, forventes med udfasningsaftalen på plads, at forløbe som planlagt.

Læs hele brevet her - side 1

Til porteføljegruppen

30. september 2013

Ekstraordinært møde i porteføljegruppen

Kære porteføljegruppemedlemmer

På det seneste porteføljegruppemøde den 30. august blev I orienteret om status for udfasningsforhandlingerne med KMD. På daværende tidspunkt havde KMD fremsendt et tilbud, som lå i omegnen af 300 mio. for udfasning i forhold til Kommunernes Ydelsessystem, Sygedagpenge systemet og SAPA.
KOMBIT kunne naturligvis ikke acceptere et tilbud, som af eksterne konsulenter vurderes til at skulle koste 50-60 mio. kr.

I august og september har vi arbejdet intenst på at få KMDs pris ned i et acceptabelt niveau. I den proces indgår naturligvis også en forhandling om indhold
og forudsætninger. KOMBIT har anmodet KMD at udskifte det KMD-team, der hidtil havde indgået i forløbet omkring udfasningen. Dette har KMD efterkommet og stiller fremadrettet med et team der, i modsætning til KMDs foregående
team, har indsigt i og viden om udtræk og migrering af data samt udfærdigelse af kravspecifikationer.

På sidste møde i porteføljegruppen var der et direkte ønske om, at I fik mulighed for at drøfte indholdet af udfasningsaftalerne, inden de blev færdigforhandlet. Det er naturligvis også af meget stor betydning for direktionen, at vi får jeres rådgivning, inden disse kontrakter bliver lukket. Både indhold og pris har stor betydning for kommunerne.

Derfor indkalder jeg til ekstraordinært møde i porteføljegruppen fredag den 1. november 2013, kl. 10.00-13.00.

Jeg ved, at det vil være vanskeligt for alle men håber, at I vil prioritere mødet. Mødet ligger umiddelbart før det 2-dages forhandlingsmøde den 3.-4. november, hvor vi forsøger at lukke alle aftalerne for både KOMBIT og UDK.

Læs hele brevet her - side 2

Forhandlingsforløbet bliver intensiveret hen over oktober måned. Jeg vil løbende forsøge at holde jer alle orienteret via mail. Der træffes hele tiden valg og prioriteringer i forløbet. Derfor har jeg brug for en følgegruppe, som medvirker lidt mere intensivt.

Der kan blive tale om et enkelt fysisk møde samt et par telefonmøder i ugen op til forhandlingerne. Jeg vil være meget glad for en tilbagemelding fra jer, om I har mulighed for at bidrage i følgegruppen og så vender vi tilbage med det rent
praktiske omkring møderne.

Med venlig hilsen
Hans Berthelsen
Adm. Direktør /CEO




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere