Artikel top billede

Kommuner havde 50 millioner - KMD krævede 300 millioner

Kommunernes it-selskaber Kombit og KMD har indgået en historisk aftale. Men i begyndelsen var parterne milevidt fra hinanden i pris, afslører et brev.

Kombit og KMD har indgået en historisk aftale, der skal sikre en fornuftig overgang i forbindelse med udbud af monopol-systemer for milliarder af kroner.

Dertil kræves en udfasningsaftale, der også skal sikre, at KMD ikke er bedre stillet end konkurrenterne.

Men selvom aftalen nu er landet med et resultat, som Kombit betegner som "inden for det indhentede skøn," så har parterne været meget langt fra hinanden.

Ja, næsten en kvart milliard kroner.

Således afslører et brev, som Computerworld er kommet i besiddelse af, at KMD oprindeligt forlangte 300 millioner kroner.

Eksterne konsulenter vurderer

Omvendt skriver Kombit-direktør Hans Berthelsen i brevet:

"Kombit kunne naturligvis ikke acceptere et tilbud, som af eksterne konsulenter vurderes til at skulle koste 50-60 millioner kroner."

Hverken Kombit eller KMD ønsker at oplyse den præcise slutpris i aftalen.

KMD oplyser dog, at aftalen skulle have et noget andet indhold end det, der var udgangspunktet for de meget forskellige priser, men vil ikke gå nærmere i detaljer med aftalens indhold.

Tidsplanen for udbud af monopol-systemerne, der årligt indbringer KMD over en milliard kroner, forventes med udfasningsaftalen på plads, at forløbe som planlagt.

Læs hele brevet her - side 1

Til porteføljegruppen

30. september 2013

Ekstraordinært møde i porteføljegruppen

Kære porteføljegruppemedlemmer

På det seneste porteføljegruppemøde den 30. august blev I orienteret om status for udfasningsforhandlingerne med KMD. På daværende tidspunkt havde KMD fremsendt et tilbud, som lå i omegnen af 300 mio. for udfasning i forhold til Kommunernes Ydelsessystem, Sygedagpenge systemet og SAPA.
KOMBIT kunne naturligvis ikke acceptere et tilbud, som af eksterne konsulenter vurderes til at skulle koste 50-60 mio. kr.

I august og september har vi arbejdet intenst på at få KMDs pris ned i et acceptabelt niveau. I den proces indgår naturligvis også en forhandling om indhold
og forudsætninger. KOMBIT har anmodet KMD at udskifte det KMD-team, der hidtil havde indgået i forløbet omkring udfasningen. Dette har KMD efterkommet og stiller fremadrettet med et team der, i modsætning til KMDs foregående
team, har indsigt i og viden om udtræk og migrering af data samt udfærdigelse af kravspecifikationer.

På sidste møde i porteføljegruppen var der et direkte ønske om, at I fik mulighed for at drøfte indholdet af udfasningsaftalerne, inden de blev færdigforhandlet. Det er naturligvis også af meget stor betydning for direktionen, at vi får jeres rådgivning, inden disse kontrakter bliver lukket. Både indhold og pris har stor betydning for kommunerne.

Derfor indkalder jeg til ekstraordinært møde i porteføljegruppen fredag den 1. november 2013, kl. 10.00-13.00.

Jeg ved, at det vil være vanskeligt for alle men håber, at I vil prioritere mødet. Mødet ligger umiddelbart før det 2-dages forhandlingsmøde den 3.-4. november, hvor vi forsøger at lukke alle aftalerne for både KOMBIT og UDK.

Læs hele brevet her - side 2

Forhandlingsforløbet bliver intensiveret hen over oktober måned. Jeg vil løbende forsøge at holde jer alle orienteret via mail. Der træffes hele tiden valg og prioriteringer i forløbet. Derfor har jeg brug for en følgegruppe, som medvirker lidt mere intensivt.

Der kan blive tale om et enkelt fysisk møde samt et par telefonmøder i ugen op til forhandlingerne. Jeg vil være meget glad for en tilbagemelding fra jer, om I har mulighed for at bidrage i følgegruppen og så vender vi tilbage med det rent
praktiske omkring møderne.

Med venlig hilsen
Hans Berthelsen
Adm. Direktør /CEO
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere