It-kaos tvinger iværksættere ud i papirbøvl

Ny selskabsform, der skulle gøre det lettere for iværksættere at komme i gang, kan ikke anmeldes på nettet.

Iværksættere, der står og tripper for at komme i gang med at afprøve deres forretningsideer i virkeligheden, må væbne sig med tålmodighed.

Det tager nemlig op til otte uger at blive registreret som iværksætterselskab (IVS) hos Erhvervsstyrelsen.

Den nye lov om IVS-selskaber, som netop skulle gøre det lettere at oprette et selskab og få et CVR-nummer, blev vedtaget af Folketinget i maj sidste år.

Det var meningen, at man ligesom med en række andre selskabstyper skulle kunne oprette IVS-selskaber online. Faktisk trådte de nye regler først i kraft ved årsskiftet - netop for at få tid til at tilrette Erhvervsstyrelsens it-systemer.

I mellemtiden har Erhvervsstyrelsen besluttet at udskyde muligheden for online-registrering til oktober i år. Begrundelsen er, at styrelsen står foran at skulle modernisere en række it-systemer - herunder systemet, der håndterer selskabsregistrering. Derfor vil man ikke bruge mandskab og penge på at tilrette det nuværende system.

Den beslutning får hård kritik af skatteadvokat Jacob Tøjner fra firmaet Sankt Petri Advokater.

"De har haft mere end syv måneder til at få denne justering på plads. Så det er både pinligt og ærgerligt, at Erhvervsstyrelsen ikke er blevet færdig med deres it-system til digital registrering af iværksætterselskaber," siger Jacob Tøjner, som midt under interviewet med Computerworld bliver ringet op af en klient, der rykker for, hvornår hans nye IVS-selskab bliver registreret og får et CVR-nummer.

"Det fremgår klart af grundlaget for loven, at den netop ikke trådte i kraft med det samme, fordi Anette Vilhelmsen (daværende erhvervsminister, red.) ville vente på, at Erhvervsstyrelsens it-system blev klar til at kunne håndtere registrering af den nye type selskaber. Der er tilsyneladende ikke sket noget siden. I hvert fald ikke, hvad man kan se udefra," siger han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.