Artikel top billede

Asus lukker sikkerhedshul i alle sine populære routere

Asus meddeler, at der er en stor opdatering på vej til software i alle firmaets routere. Det sker, efter at der er blevet opdaget et kæmpe sikkerhedshul, som gjorde dine private filer tilgængelige for hele internettet.

I sidste uge beskrev Computerworld en række sikkerhedsproblemer i routere fra producenten Asus, der gør, at du risikerer at dele dine data med alle og enhver på nettet.

Problemet er, at hvis du tilkobler en harddisk til routerens usb-indgang, står den som udgangspunkt pivåben via ftp-adgangen.

Alle kan således læse indholdet på din disk.

Hele historien kan du læse her: Denne populære router gør dine filer frit tilgængelige for alle

Efter den offentliggørelse har Asus sat skub i tingene.

Asus lukker huller i lyntempo

Emanuel Järnland, der er pr-mand for Asus i Sverige, meddeler nemlig, at firmaet nu vil opdatere alle routere fra firmaet med ny software.

"Vi (Asus, red.) opdaterer nu vores firmware, så problematikken med routerens ftp-indstillinger løses," siger han til Computerworlds svenske søsterside.

"Allerede i sidste uge frigav vi ny software til RT-AC68U. Herefter kommer opdateringerne til de øvrige modeller løbende, og i næste uge forventer vi, at samtlige modeller er opdaterede."

Opdateringerne retter indstillinger, der som standard sætter ftp-adgangen til at være åben til i stedet at være lukket for omverdenen.

I praksis betyder det, at du som bruger skal vælge et brugernavn og et password til din ftp-server i fremtiden.

Læs også:
Denne populære router gør dine filer frit tilgængelige for alle

Test: Synology 1813+ er en toplækker NAS

Test: Suveræn router sætter svimlende fart på dit netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere