Artikel top billede

Asus lukker sikkerhedshul i alle sine populære routere

Asus meddeler, at der er en stor opdatering på vej til software i alle firmaets routere. Det sker, efter at der er blevet opdaget et kæmpe sikkerhedshul, som gjorde dine private filer tilgængelige for hele internettet.

I sidste uge beskrev Computerworld en række sikkerhedsproblemer i routere fra producenten Asus, der gør, at du risikerer at dele dine data med alle og enhver på nettet.

Problemet er, at hvis du tilkobler en harddisk til routerens usb-indgang, står den som udgangspunkt pivåben via ftp-adgangen.

Alle kan således læse indholdet på din disk.

Hele historien kan du læse her: Denne populære router gør dine filer frit tilgængelige for alle

Efter den offentliggørelse har Asus sat skub i tingene.

Asus lukker huller i lyntempo

Emanuel Järnland, der er pr-mand for Asus i Sverige, meddeler nemlig, at firmaet nu vil opdatere alle routere fra firmaet med ny software.

"Vi (Asus, red.) opdaterer nu vores firmware, så problematikken med routerens ftp-indstillinger løses," siger han til Computerworlds svenske søsterside.

"Allerede i sidste uge frigav vi ny software til RT-AC68U. Herefter kommer opdateringerne til de øvrige modeller løbende, og i næste uge forventer vi, at samtlige modeller er opdaterede."

Opdateringerne retter indstillinger, der som standard sætter ftp-adgangen til at være åben til i stedet at være lukket for omverdenen.

I praksis betyder det, at du som bruger skal vælge et brugernavn og et password til din ftp-server i fremtiden.

Læs også:
Denne populære router gør dine filer frit tilgængelige for alle

Test: Synology 1813+ er en toplækker NAS

Test: Suveræn router sætter svimlende fart på dit netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere