Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Godt nyt for it-branchen: CIO'er vil øge it-indkøb

It-topcheferne skruer op for it-investeringerne for andet år i træk. Se hvilke områder, de især vil investere i, her.

It-direktører i mellemstore og store virksomheder i Europa og USA skruer op for deres budgetter og forventer øgede it-investeringer i 2014.

Det viser en ny rundspørge udarbejdet af Morgan Stanley blandt CIO'er i 150 store og mellemstore virksomheder i USA og Europa.

Gennemsnitligt forventer de 150 it-chefer at forøge investeringerne i it-produkter og it-services med 4,6 procent i 2014 i forhold til 2013.

Samme stigning fandt sted fra 2012 til 2013, hvilket dengang var den største stigning siden 2008.

Cloud computing og data-analyse

Især vil it-cheferne spendere pengene på cloud computing, ERP samt software til data-analyse, viser rundspørgen.

Budget-stigningen er dog mindst i Europa, idet de europæiske it-chefer venter at indkøbe it for 3,7 procent mere end i 2013.

Ifølge Morgan Stanley er tallene udtryk for, at CIO'erne generelt er i fuld gang ved at skifte deres fokus væk fra omkostnings-reduktion og effektiviseringer og over mod vækst-tiltag.

Ifølge undersøgelsen vil cloud computing og data-analyse blive de væsentligste vækst-områder, når det gælder it-investeringer.

I dag bliver 70 procent af de adspurgte it-chefers workloads ifølge undersøgelsen afviklet on premise.

Det tal vil ifølge CIO'ernes besvarelser været faldet til 61 procent i slutningen af 2015, men resten vil blive afviklet i skyen i forskellig form.

Workloads i public clouds ventes at stige fra 10 procent til 18 procent, mens workloads afviklet i såkaldte collocation vil falde fra 13 procent til 12 procent.

Helt i bunden på CIO'ernes investeringsliste ligger ny-indkøb af pc'er, smartphones og tablet-computere samt konsulenter og outsourcing.

Læs også:

Disse fem it-områder skal du bruge penge på i år

Rapport: På dette it-område går væksten amok

Derfor regner du helt forkert på dine it-investeringer

Derfor er de nye ERP-applikationer totalt anderledes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere