Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Godt nyt for it-branchen: CIO'er vil øge it-indkøb

It-topcheferne skruer op for it-investeringerne for andet år i træk. Se hvilke områder, de især vil investere i, her.

It-direktører i mellemstore og store virksomheder i Europa og USA skruer op for deres budgetter og forventer øgede it-investeringer i 2014.

Det viser en ny rundspørge udarbejdet af Morgan Stanley blandt CIO'er i 150 store og mellemstore virksomheder i USA og Europa.

Gennemsnitligt forventer de 150 it-chefer at forøge investeringerne i it-produkter og it-services med 4,6 procent i 2014 i forhold til 2013.

Samme stigning fandt sted fra 2012 til 2013, hvilket dengang var den største stigning siden 2008.

Cloud computing og data-analyse

Især vil it-cheferne spendere pengene på cloud computing, ERP samt software til data-analyse, viser rundspørgen.

Budget-stigningen er dog mindst i Europa, idet de europæiske it-chefer venter at indkøbe it for 3,7 procent mere end i 2013.

Ifølge Morgan Stanley er tallene udtryk for, at CIO'erne generelt er i fuld gang ved at skifte deres fokus væk fra omkostnings-reduktion og effektiviseringer og over mod vækst-tiltag.

Ifølge undersøgelsen vil cloud computing og data-analyse blive de væsentligste vækst-områder, når det gælder it-investeringer.

I dag bliver 70 procent af de adspurgte it-chefers workloads ifølge undersøgelsen afviklet on premise.

Det tal vil ifølge CIO'ernes besvarelser været faldet til 61 procent i slutningen af 2015, men resten vil blive afviklet i skyen i forskellig form.

Workloads i public clouds ventes at stige fra 10 procent til 18 procent, mens workloads afviklet i såkaldte collocation vil falde fra 13 procent til 12 procent.

Helt i bunden på CIO'ernes investeringsliste ligger ny-indkøb af pc'er, smartphones og tablet-computere samt konsulenter og outsourcing.

Læs også:

Disse fem it-områder skal du bruge penge på i år

Rapport: På dette it-område går væksten amok

Derfor regner du helt forkert på dine it-investeringer

Derfor er de nye ERP-applikationer totalt anderledes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere