Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Godt nyt for it-branchen: CIO'er vil øge it-indkøb

It-topcheferne skruer op for it-investeringerne for andet år i træk. Se hvilke områder, de især vil investere i, her.

It-direktører i mellemstore og store virksomheder i Europa og USA skruer op for deres budgetter og forventer øgede it-investeringer i 2014.

Det viser en ny rundspørge udarbejdet af Morgan Stanley blandt CIO'er i 150 store og mellemstore virksomheder i USA og Europa.

Gennemsnitligt forventer de 150 it-chefer at forøge investeringerne i it-produkter og it-services med 4,6 procent i 2014 i forhold til 2013.

Samme stigning fandt sted fra 2012 til 2013, hvilket dengang var den største stigning siden 2008.

Cloud computing og data-analyse

Især vil it-cheferne spendere pengene på cloud computing, ERP samt software til data-analyse, viser rundspørgen.

Budget-stigningen er dog mindst i Europa, idet de europæiske it-chefer venter at indkøbe it for 3,7 procent mere end i 2013.

Ifølge Morgan Stanley er tallene udtryk for, at CIO'erne generelt er i fuld gang ved at skifte deres fokus væk fra omkostnings-reduktion og effektiviseringer og over mod vækst-tiltag.

Ifølge undersøgelsen vil cloud computing og data-analyse blive de væsentligste vækst-områder, når det gælder it-investeringer.

I dag bliver 70 procent af de adspurgte it-chefers workloads ifølge undersøgelsen afviklet on premise.

Det tal vil ifølge CIO'ernes besvarelser været faldet til 61 procent i slutningen af 2015, men resten vil blive afviklet i skyen i forskellig form.

Workloads i public clouds ventes at stige fra 10 procent til 18 procent, mens workloads afviklet i såkaldte collocation vil falde fra 13 procent til 12 procent.

Helt i bunden på CIO'ernes investeringsliste ligger ny-indkøb af pc'er, smartphones og tablet-computere samt konsulenter og outsourcing.

Læs også:

Disse fem it-områder skal du bruge penge på i år

Rapport: På dette it-område går væksten amok

Derfor regner du helt forkert på dine it-investeringer

Derfor er de nye ERP-applikationer totalt anderledes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere