Artikel top billede

Godt nyt for it-branchen: CIO'er vil øge it-indkøb

It-topcheferne skruer op for it-investeringerne for andet år i træk. Se hvilke områder, de især vil investere i, her.

It-direktører i mellemstore og store virksomheder i Europa og USA skruer op for deres budgetter og forventer øgede it-investeringer i 2014.

Det viser en ny rundspørge udarbejdet af Morgan Stanley blandt CIO'er i 150 store og mellemstore virksomheder i USA og Europa.

Gennemsnitligt forventer de 150 it-chefer at forøge investeringerne i it-produkter og it-services med 4,6 procent i 2014 i forhold til 2013.

Samme stigning fandt sted fra 2012 til 2013, hvilket dengang var den største stigning siden 2008.

Cloud computing og data-analyse

Især vil it-cheferne spendere pengene på cloud computing, ERP samt software til data-analyse, viser rundspørgen.

Budget-stigningen er dog mindst i Europa, idet de europæiske it-chefer venter at indkøbe it for 3,7 procent mere end i 2013.

Ifølge Morgan Stanley er tallene udtryk for, at CIO'erne generelt er i fuld gang ved at skifte deres fokus væk fra omkostnings-reduktion og effektiviseringer og over mod vækst-tiltag.

Ifølge undersøgelsen vil cloud computing og data-analyse blive de væsentligste vækst-områder, når det gælder it-investeringer.

I dag bliver 70 procent af de adspurgte it-chefers workloads ifølge undersøgelsen afviklet on premise.

Det tal vil ifølge CIO'ernes besvarelser været faldet til 61 procent i slutningen af 2015, men resten vil blive afviklet i skyen i forskellig form.

Workloads i public clouds ventes at stige fra 10 procent til 18 procent, mens workloads afviklet i såkaldte collocation vil falde fra 13 procent til 12 procent.

Helt i bunden på CIO'ernes investeringsliste ligger ny-indkøb af pc'er, smartphones og tablet-computere samt konsulenter og outsourcing.

Læs også:

Disse fem it-områder skal du bruge penge på i år

Rapport: På dette it-område går væksten amok

Derfor regner du helt forkert på dine it-investeringer

Derfor er de nye ERP-applikationer totalt anderledes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.