Microsofts teknologidirektør fortæller om bagdøre i firmaets software.

Microsoft: Vi vil udlevere følsomme data i fremtiden

Microsofts danske teknologidirektør benægter, at der er bagdøre i firmaets software, så efterretningstjenester kan kigge med i dine data. Men de vil stadig udlevere dem.

Datasikkerheds-konference:
"Jeg vil gerne aflive en myte. Vi har ikke bagdøre i vores programmer."

Sådan lød det fra talerstolen, da Microsoft tekniske direktør, Ole Kjeldsen, åbnede IDG-konferencen Datasikkerhed, der netop er løbet af stablen på et hotel nær lufthavnen i København.

"Men vi vil udlevere personlige data i fremtiden. Vi gør det ikke ukritisk, og ingen har selv adgang til vores systemer via eksempelvis bagdøre, som det har været beskrevet i dele af pressen," var beskeden til de 250 fremmødte tilhørere, der brænder for at sikre deres data.

Han begrunder argumenterne mod bagdøre med følgende:

"Hvis vi havde bagdøre, og det blev opdaget, ville vores virksomhed lukke fra den ene dag til den anden. Det er simpelthen ikke en mulighed."

Snowden er god nok
Hele debatten om adgang til Microsofts systemer, for eksempelvis efterretningstjenester, er opstået i kølvandet på den amerikanske whistleblower Edward Snowdens afsløringer.

Selv om afsløringerne har bidraget til rygterne, har Redmond-giganten valgt at se positivt på den fornyede åbenhed.

"For sikkerhedsfolk er det måske ikke så overraskende, at der bliver lyttet med, men Snowden har gjort, at diskussionen er blevet bredt ud til hele samfundet og til politikere."

Og denne debat er en forudsætning for, at vi kan skumme effekten af nye teknologier som cloud, social eller big data, vurderer

"Hvis vi vil høste de gode sider ved disse teknologier, skal vi have tillid til dem. Det kræver en debat, og den skal også omfatte de politiske beslutningstagere. Vi skal finde den rigtige balance mellem sikkerhed og mulighed," siger han.

Stadig adgang til Microsoft-data
Han lukker dog ikke helt for udleveringen af data fra Microsoft.

"Vi får mange henvendelser fra myndigheder, der vil have adgang til data. Det giver vi i nogle tilfælde, men fordi man er en myndighed, så er det ikke et adgangskort."

Nogle af de lande, der er mest aktive, når det handler om at få adgang til data, er USA, Frankrig, England, Tyskland og Tyrkiet.

Disse fem tegner sig for 70 procent af alle henvendelser.

"Vi er altid kritiske, når vi får en henvendelse, og i 2008 var det eksempelvis kun omkring halvdelen af forespørgslerne, der førte til et indblik i virksomheders data."


Han peger på, at udlevering skal ske på den rigtige måde og efter samfundets regler.

"Og vi vil altid forsøge at få personen eller kundens accept på en udlevering af data, hvis det er muligt."

Den politiske og folkelige debat forsøger Microsoft at sparke i gang med en stribe principper:

Lovgivningen skal beskytte borgernes data. Der skal være tilsyn og gennemsigtighed også med myndighederne og sidst men ikke mindst, skal der være fri bevægelighed for lovlige data på tværs af grænser uden risiko for overvågning.

Microsoft har samlet informationerne om forespørgsler på denne webside i en såkaldt Law Enforcement Requests-rapport.

Er det den rigtige løsning, og er det nok til at sikre privatlivets fred?

Du kan give din mening til kende i debatten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver
Du kan nu lade dit fysiske kørekort blive derhjemme og i stedet nøjes med en app. For i dag udkommer det digitale kørekort til iPhones og Android-telefoner.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.