Artikel top billede

Storkunde: Dette er Monrad-Gyllings genistreg

Særligt én ting fremhæver formanden for landets kommunale it-chefer som den afgående KMD-topchefs genistreg. Der prikkes dog også til et ømt punkt.

70 procent af omsætningen hos it-giganten KMD stammer fra landets kommuner, hvor formanden for it-chefernes forening, Jørgen Kristensen Rasch, peger på et par ønsker til profilen af den nye KMD-styrmand efter Lars Monrad-Gyllings exit.

"KMD's nye CEO skal fra et kommunalt markeds- og samarbejdsperpektiv for det første udvise ydmyghed, for det andet evne at lytte og for det tredie acceptere medstyring," fortæller Jørgen Kristensen Rasch.

Han forklarer, at nu har KMD, der i dag har monopol-systemer for en milliard kroner om året hos landets kommuner, landet en udfasningsaftale, som varsler en ny vej.

Jørgen Kristensen Rasch er tilfreds med den nye aftale, hvor KMD bliver stillet ligesom alle andre leverandører i forhold til de kommende udbud på området.

Samtidig vurderer KITA-formanden, at Lars Monrad-Gyllings uovertrufne gode taktiske evner og politiske tæft ikke i samme grad fremover bliver det vigtigste hos den nye KMD-chef.

"I stedet bliver det et samarbejde på mere lige vilkår, hvor KMD er én blandt flere leverandører, der bygger bæredygtig og sammenhængende digitalisering til kommunerne," siger Jørgen Kristensen Rasch.

Passende tidspunkt

Derfor er det også et passende tidspunkt for Lars Monrad-Gylling at takke af på.

Lars Monrad-Gylling har da også i sine 15 år stået i spidsen for så forskellige it-projekter som omlægningen i forbindelse med kommunanalreformen til salget til kapitalfondene.

"Han har haft en ekstrem god evne til at netværke politisk og sætte KMD på den nationale dagsorden for digitalisering - og samtidig faktisk leveret på det operationelle plan," vurderer KITA-formanden.

Hvis man skal pege på et område, som måske i mindre grad er lykkedes, er det at gøre KMD til Nordens største SAP-hus.

Hele øvelsen med at konvertere KMD's gamle kommunale løsningsportefølje over på SAP blev påbegyndt lige omkring årtusindskiftet og er stadig ikke tilendebragt, påpeger han.

"Omvendt har hans involverering i dannelse og systemunderstøttelsen af Udbetaling Danmark været en geni-streg," siger han og forklarer, at det fremtidssikrer mulighederne for KMD for at fastholde et marked, der er betalt af, men udenfor kommunernes beslutningsmæssige rækkevidde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.