Artikel top billede

Storkunde: Dette er Monrad-Gyllings genistreg

Særligt én ting fremhæver formanden for landets kommunale it-chefer som den afgående KMD-topchefs genistreg. Der prikkes dog også til et ømt punkt.

70 procent af omsætningen hos it-giganten KMD stammer fra landets kommuner, hvor formanden for it-chefernes forening, Jørgen Kristensen Rasch, peger på et par ønsker til profilen af den nye KMD-styrmand efter Lars Monrad-Gyllings exit.

"KMD's nye CEO skal fra et kommunalt markeds- og samarbejdsperpektiv for det første udvise ydmyghed, for det andet evne at lytte og for det tredie acceptere medstyring," fortæller Jørgen Kristensen Rasch.

Han forklarer, at nu har KMD, der i dag har monopol-systemer for en milliard kroner om året hos landets kommuner, landet en udfasningsaftale, som varsler en ny vej.

Jørgen Kristensen Rasch er tilfreds med den nye aftale, hvor KMD bliver stillet ligesom alle andre leverandører i forhold til de kommende udbud på området.

Samtidig vurderer KITA-formanden, at Lars Monrad-Gyllings uovertrufne gode taktiske evner og politiske tæft ikke i samme grad fremover bliver det vigtigste hos den nye KMD-chef.

"I stedet bliver det et samarbejde på mere lige vilkår, hvor KMD er én blandt flere leverandører, der bygger bæredygtig og sammenhængende digitalisering til kommunerne," siger Jørgen Kristensen Rasch.

Passende tidspunkt

Derfor er det også et passende tidspunkt for Lars Monrad-Gylling at takke af på.

Lars Monrad-Gylling har da også i sine 15 år stået i spidsen for så forskellige it-projekter som omlægningen i forbindelse med kommunanalreformen til salget til kapitalfondene.

"Han har haft en ekstrem god evne til at netværke politisk og sætte KMD på den nationale dagsorden for digitalisering - og samtidig faktisk leveret på det operationelle plan," vurderer KITA-formanden.

Hvis man skal pege på et område, som måske i mindre grad er lykkedes, er det at gøre KMD til Nordens største SAP-hus.

Hele øvelsen med at konvertere KMD's gamle kommunale løsningsportefølje over på SAP blev påbegyndt lige omkring årtusindskiftet og er stadig ikke tilendebragt, påpeger han.

"Omvendt har hans involverering i dannelse og systemunderstøttelsen af Udbetaling Danmark været en geni-streg," siger han og forklarer, at det fremtidssikrer mulighederne for KMD for at fastholde et marked, der er betalt af, men udenfor kommunernes beslutningsmæssige rækkevidde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere