Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Lars Monrad-Gylling: Derfor stopper jeg i KMD nu

Interview: KMD's administrerende direktør stopper efter 15 år på posten. Her fortæller han hvorfor.

Lars Monrad-Gyllings beslutning om at stoppe som administrerende direktør i KMD er ikke truffet hen over natten, selv om den nok kommer som en overraskelse for mange.

"Det har jeg vidst i et antal måneder," fortæller han til Computerworld.

"Erkendelsen er vokset frem over et halvt års tid. Den bunder lidt i, at med et kapitalfondsejerskab, hvor man lever lidt i sådan nogle fem-års-cyklusser, kom jeg hen over en vigtig milepæl med EQT-ejerskabet for et års tid siden - og havde selvfølgelig også ambitioner om at komme godt i gang med dem."

"Jeg har bare også erkendt, at jeg ikke var parat til en ny fem-års tur. Derfor sender jeg det signal til mine ejere, og så finder vi stille og roligt en løsning på det."

Lars Monrad Gylling har været administrerende direktør i KMD siden 1998. 

Hvordan vil du beskrive tilstanden i den virksomhed, du forlader?

"KMD er i flot form - det er der slet ikke nogen tvivl om."

"Der har også været landet et antal fornuftige aftaler her ved årsskiftet, der gør, at det sådan set er et meget godt tidspunkt, at vi går offentligt med det. Så det her er en god timing," siger Lars Monrad-Gylling.

Privatiseringen af KMD afgørende
Hvad anser du selv som den største succes, du har haft som direktør?

"Det har været en lang rejse fra en oprindeligt offentlig virksomhed til en moderne, privat virksomhed."

"Den lange rejse er succesen - og det at have et godt hold, man tager den rejse med, er succesen."

Hvad bliver den største udfordring for din efterfølger?

"Enhver virksomhed har jo sine planer og sine udfordringer, og jeg tror ikke, at jeg skal foruddefinere, hvad de vanskeligste udfordringer bliver for den nye direktør."

"Der ligger ganske klare strategier, som både bestyrelse og direktion er enige om, så der er et godt grundlag at tage hul på. Det synes jeg tegner fornuftigt, så jeg vil ikke pege på særlige udfordringer."

KMD's bestyrelse er nu i gang med at finde afløseren til jobbet som administrerende direktør, og Lars Monrad-Gylling fortsætter som øverste leder i KMD i samarbejde med COO Carsten Fensholt, indtil afløseren er fundet.

KMD oplyser til Computerworld, at man er langt i processen, men at afløseren endnu ikke er faldet endeligt på plads. 

Spørgsmålet er, hvad Lars Monrad-Gylling vil lave, når han forlader direktørstolen i KMD?

Her er fremtidsplanerne

Hvad skal du så lave, når det er faldet på plads?

"Nu ved jeg jo ikke, om jeg er her i yderligere seks uger eller seks måneder, og jeg har efter god rådgivning fra gode venner, der også har været i situationen, besluttet mig for, at jeg nu lige tager og suger luft ind og så lader de her måneder gå, mens jeg stadig er her."

"Så vil jeg stille og roligt mærke efter, hvad jeg især har af interesser. Jeg vil lade alle muligheder stå åbne og så føle efter, når vi kommer hen over sommeren."

Men du er årgang 1960, så det er vel trods alt for tidligt at tænke på pensionisttilværelsen?

"Det har du ret i, og det er heller ikke min ambition. Men KMD har fyldt rigtig meget i mit liv. Det kommer det til at gøre yderligere nogle måneder, og når jeg så er ude af KMD for alvor, vil jeg begynde at tænke på næste skridt."

Har trimmet selskabet

I efteråret måtte Lars Monrad-Gylling annoncere, at 275 ansatte - omkring otte procent af medarbejderne - skulle opsiges.

Lars Monrad-Gylling begrundede beslutningen med, at KMD bevæger sig i et meget konkurrence-præget marked, hvor priserne er under pres.

I selskabets 2012-regnskab var omsætningen dog steget med 10,1 procent fra 4,3 milliarder kroner til 4,7 milliarder kroner.

KMD's resultat i 2012 landede på på 448,3 millioner kroner mod 322,6 millioner kroner i 2011.

Lars Monrad-Gylling kom til KMD fra IBM, hvor han var i 12 år, senest som salgsdirektør for det daværende datterselskab Responsor.

Han er cand.merc. fra 1985 med speciale i afsætningsøkonomi og strategisk planlægning fra Handelshøjskolen i København og har tidligere været formand for IT-Branchen, hvor han stadig er bestyrelsesmedlem.

Læs også:

BREAKING: KMD-direktør stopper

KMD-direktør: Sådan vil fyringerne ramme

Skovler penge ind: Så guldrandet en forretning er KMD
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

DevSecOps specialist

Bellcom Udvikling ApS

Full-stack Udvikler

Unik System Design A/S

Product Owner til Team IT Operations
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital