Artikel top billede

Portræt: Sådan er KMD's nye topchef

Portræt: Ambitiøs. Skarp som en ragekniv. Veluddannet. Hurtig. Lær KMD's nye topchef lidt nærmere at kende.

Portræt: Trods sine blot 44 år er KMD's nye topchef, Eva Merete Søfelde Berneke, særdeles rutineret, når det handler om at lede og forstå store virksomheder - både i indland og udland.

Hun er oprindeligt uddannet maskin-ingeniør fra DTU i 1993 og søgte efter endt uddannelse ind som juniorkonsulent i det eftertragtede management-konsulenthus McKinsey, hvor hun blev ansat.

Her blev hun i skiftende stillinger i de næste 14 år suppleret med en MBA hos Insead og et langvarigt ophold i selskabets afdeling i Paris.

McKinsey er specialiseret i management-rådgivning og konsulentopgaver inden for blandt andet topledelse og strategi og har været springbræt for en række af toplederne i dansk erhvervsliv.

Det skyldes flere ting: Konsulentopgaverne i McKinsey giver dels dyb og mangefacetteret indsigt i en række af toppen af erhvervslivets udfordringer (og løsninger herpå) og fungerer dybest set som en tung topleder-uddannelse.

"Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville gøre karriere"

Hertil kommer, at McKinsey er kendt for at stille særdeles store krav til sine ansatte. Her er der ekstremt lange arbejdsdage og en solid fokus på at løse opgaverne og gøre dem færdige.

Dette er Eva Berneke også rundet af.

Hun er kendt som en slider, der gerne bruger rigtigt mange timer på jobbet.

"Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville gøre karriere. Det handler jo om at erkende, hvad der driver en, og hvad der gør en glad," sagde hun i et interview med Akademikernes Jobbank i 2010.

For Eva Berneke førte McKinsey-årene - de seneste af dem som partner - i 2007 til ansættelsen som strategi-direktør i TDC, hvor hun hurtigt steg i graderne i forskellige direktør-stillinger, til hun i sommeren 2012 blev udnævnt til direktør for TDC Business - og dermed en af de højest placerede kvinder i dansk erhvervsliv.

Har modet til at springe ud på det dybe vand

Selv sagde hun i interviewet i 2010 med Akademikernes Jobbank, at hun tør 'springe ud på dybt vand nogle gange," og at netop denne vilje til at turde påtage sig opgaver, der kan virke overvældende, har ført hende til det sted, hvor hun er i dag.

"I de situationer har jeg sat min lid til dem, der har stået bag mig, og som har troet på mig, og til gode kollegers hjælp og støtte. Og det er jo gået godt hver gang," sagde hun dengang.

KMD's nye topchef er kendt som en slider og en arbejdshest, der kommer tidligt og går sent hjem.

Flere kilder, som Computerworld har talt med, betegner KMD's nye topchef som en meget skarp og kontant person, der 'vil fremad.'

Det går ofte stærkt, men Eva Berneke betegnes som en person, der meget hurtigt er i stand til at sætte sig ind i nye dagsordener og drive dem videre.

Andre mener, at skarpheden kan have en snert af kompromisløshed, men at Eva Berneke generelt er udstyret med et 'vindende væsen' og at hun ofte har vist sig 'bevægelig' og 'sympatisk'.

Eva Berneke kender sin forgænger, KMD's Lars Monrad-Gylling, ganske godt.

De to har sammen med Microsofts topchef, Niels Soelberg, arbejdet sammen i Det Digitale Råd, hvor de sammen har drøftet og udtænkt nye visioner for det digitale Danmark.

Eva Berneke sidder desuden i bestyrelsen i Lego og er næstformand for CBS.

Privat bor hun på Frederiksberg i København, er gift med schweiz-amerikaneren Marc Mayor. Sammen har de fire børn. Den nye KMD-topchef har aldrig lagt skjul på, at hun aldrig har passet ind i den klassiske opfattelse af en dansk familie-mor, som sidder med i skolebestyrelsen og lignende.

"Jeg har altid været ret afklaret med, at jeg elsker at blive udfordret. Og også, at det er et drive, jeg nok ikke bare får tilfredsstillet med en 40-timers arbejdsuge," sagde hun i 2010 til Akademikernes Jobbank.

Læs også:

Her er KMD's nye topchef

Her er den helt store udfordring for KMD's nye topchef.

Lars Monrad-Gylling: Derfor forlader jeg KMD nu

Denne mand leder KMD efter som ny topchef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje