Artikel top billede

Portræt: Sådan er KMD's nye topchef

Portræt: Ambitiøs. Skarp som en ragekniv. Veluddannet. Hurtig. Lær KMD's nye topchef lidt nærmere at kende.

Portræt: Trods sine blot 44 år er KMD's nye topchef, Eva Merete Søfelde Berneke, særdeles rutineret, når det handler om at lede og forstå store virksomheder - både i indland og udland.

Hun er oprindeligt uddannet maskin-ingeniør fra DTU i 1993 og søgte efter endt uddannelse ind som juniorkonsulent i det eftertragtede management-konsulenthus McKinsey, hvor hun blev ansat.

Her blev hun i skiftende stillinger i de næste 14 år suppleret med en MBA hos Insead og et langvarigt ophold i selskabets afdeling i Paris.

McKinsey er specialiseret i management-rådgivning og konsulentopgaver inden for blandt andet topledelse og strategi og har været springbræt for en række af toplederne i dansk erhvervsliv.

Det skyldes flere ting: Konsulentopgaverne i McKinsey giver dels dyb og mangefacetteret indsigt i en række af toppen af erhvervslivets udfordringer (og løsninger herpå) og fungerer dybest set som en tung topleder-uddannelse.

"Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville gøre karriere"

Hertil kommer, at McKinsey er kendt for at stille særdeles store krav til sine ansatte. Her er der ekstremt lange arbejdsdage og en solid fokus på at løse opgaverne og gøre dem færdige.

Dette er Eva Berneke også rundet af.

Hun er kendt som en slider, der gerne bruger rigtigt mange timer på jobbet.

"Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville gøre karriere. Det handler jo om at erkende, hvad der driver en, og hvad der gør en glad," sagde hun i et interview med Akademikernes Jobbank i 2010.

For Eva Berneke førte McKinsey-årene - de seneste af dem som partner - i 2007 til ansættelsen som strategi-direktør i TDC, hvor hun hurtigt steg i graderne i forskellige direktør-stillinger, til hun i sommeren 2012 blev udnævnt til direktør for TDC Business - og dermed en af de højest placerede kvinder i dansk erhvervsliv.

Har modet til at springe ud på det dybe vand

Selv sagde hun i interviewet i 2010 med Akademikernes Jobbank, at hun tør 'springe ud på dybt vand nogle gange," og at netop denne vilje til at turde påtage sig opgaver, der kan virke overvældende, har ført hende til det sted, hvor hun er i dag.

"I de situationer har jeg sat min lid til dem, der har stået bag mig, og som har troet på mig, og til gode kollegers hjælp og støtte. Og det er jo gået godt hver gang," sagde hun dengang.

KMD's nye topchef er kendt som en slider og en arbejdshest, der kommer tidligt og går sent hjem.

Flere kilder, som Computerworld har talt med, betegner KMD's nye topchef som en meget skarp og kontant person, der 'vil fremad.'

Det går ofte stærkt, men Eva Berneke betegnes som en person, der meget hurtigt er i stand til at sætte sig ind i nye dagsordener og drive dem videre.

Andre mener, at skarpheden kan have en snert af kompromisløshed, men at Eva Berneke generelt er udstyret med et 'vindende væsen' og at hun ofte har vist sig 'bevægelig' og 'sympatisk'.

Eva Berneke kender sin forgænger, KMD's Lars Monrad-Gylling, ganske godt.

De to har sammen med Microsofts topchef, Niels Soelberg, arbejdet sammen i Det Digitale Råd, hvor de sammen har drøftet og udtænkt nye visioner for det digitale Danmark.

Eva Berneke sidder desuden i bestyrelsen i Lego og er næstformand for CBS.

Privat bor hun på Frederiksberg i København, er gift med schweiz-amerikaneren Marc Mayor. Sammen har de fire børn. Den nye KMD-topchef har aldrig lagt skjul på, at hun aldrig har passet ind i den klassiske opfattelse af en dansk familie-mor, som sidder med i skolebestyrelsen og lignende.

"Jeg har altid været ret afklaret med, at jeg elsker at blive udfordret. Og også, at det er et drive, jeg nok ikke bare får tilfredsstillet med en 40-timers arbejdsuge," sagde hun i 2010 til Akademikernes Jobbank.

Læs også:

Her er KMD's nye topchef

Her er den helt store udfordring for KMD's nye topchef.

Lars Monrad-Gylling: Derfor forlader jeg KMD nu

Denne mand leder KMD efter som ny topchef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere